0
Жи ите сменят 150 прически през живота си, преминавайки през различни дължини, форми и цветове на косата, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено по поръчка на стилистите Toni & Guy сред 2000 участнички.
 
Дамите изпробват средно два нови стила и най-малко един различен цвят на косата всяка година, като някои от тях променят цветовите тоналности 100 пъти между 15 и 65-годишна възраст.

Данните от проучването показват, че

64 процента от жените променят прическата си само защото досегашната им е омръзнала.

Дванадесет процента от дамите се решават на промяна, за да заприличат на вдъхновяваща ги знаменитост.

15% си правят нова прическа за сватба. Появата на бебе в семейството, рождените дни и приключването на връзка също са поводи за промяна.

Допитването сочи още, че дамите посещават фризьорския салон пет пъти годишно или около 250 пъти преди навършването на 65 години.

Една на всеки 20 представителки на нежния пол изпробва нещо различно при всяко посещение на фризьора.

Близо половината от участничките в допитването споделят, че са склонни да експериментират и дори да поемат рискове, когато си правят прическа.

"Страхотно е, че вместо да се придържат към един и същ изпитан стил, повечето жени не се притесняват от промяната. Новите прическа или цвят са отличен начин за освежаване на външността или за отбелязване на важно житейско събитие", казва Саша Масколо-Тарбък от Toni & Guy.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@