Теленор спести над 143 тона хартия през 2018 г.
Източник: Теленор
0

С амо през 2018 г. Теленор отчита спестени над 143 тона хартия, благодарение на увеличаващия се брой на потребителите, които се възползват от електронните версии на фактурите в бизнес портала на оператора или през приложението MyTelenor. Вследствие на усилията на оператора за по-отговорно използване на природните ресурси само за 1 година компанията успява да намали с 8% спрямо 2017 г. количеството на използваната хартия, както и да понижи с 50% потреблението на хладилни агенти и да отбележи 7% спад в емисиите на въглероден диоксид. Това става ясно от Доклада за устойчиво развитие на Теленор за 2018, който телекомът публикува за осма поредна година.

Източник: Теленор

Към момента, 27 от базовите станции на Теленор са хибридни и при добри условия използват слънчева или вятърна енергия. През изминалата година потреблението на зелена енергия се е покачило с 13%, като по този начин значително са намалени и отделените парниковите газове и атмосферните замърсители. В същото време, през 2018 г. операторът отбелязва и значително намаление на потреблението на електричество, спестявайки близо 372 МВч, като бележи 14% спад на потреблението в офисите и 23% - в склада. Оптимизацията и постигането на висока ефективност при базовите станции пък води до минимално увеличение от 9% на използваната енергия от 2015 г. насам, при положение, че операторът реализира над 500% ръст в преноса на данни за същия период.

Източник: Теленор

Теленор продължава да събира и предава за рециклиране излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и излезли от употреба телефони и аксесоари. През 2018 г. в магазините на Теленор бяха събрани за рециклиране 4.5 пъти повече мобилни телефони и 2.5 пъти повече аксесоари в сравнение с предходната година.

Теленор публикува своите Доклади за устойчиво развитие от 2010 г. насам, с което изпълнява ангажимента си периодично да отчита напредъка си в посока корпоративна социална отговорност. Компанията подкрепя инициативи, които са с обществен отзвук и значимост и са устойчиви във времето.

Източник: Теленор

Стъпка към постигането на поставените цели в областта на корпоративната социална отговорност е програмата Open Mind за професионално развитие и социална интеграция на хора с увреждания, която компанията реализира за четвърта поредна година. Тя има за цел да промени цялостното отношение към хората с различни възможности и да покаже, че те са пълноценна част от нашето общество. В рамките на две години участниците в програмата работят по конкретни проекти в Теленор, а компанията им осигурява отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение.

Източник: Теленор

През 2018 г. Теленор продължи да развива кампанията за „Безопасен интернет“, разширявайки обхвата ѝ както по отношение на по-голям брой обучени деца, така и чрез организирането на допълнителни активности, чрез които да достигне до по- широка аудитория. В рамките на програмата през 2018 г. успешно преминаха през обучения за онлайн безопасност над 2500 деца от 28 училища в 15 града.

Можете да се запознаете в детайли с Доклада тук.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@
 
Съдия от Пазарджик е открита мъртва
Ексклузивно

Съдия от Пазарджик е открита мъртва

Преди 8 часа
<p>Край на новогодишните фойерверки?</p>
Ексклузивно

Край на новогодишните фойерверки?

Преди 11 часа
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Водещи новини