0

Н ови възможности за партньорство и финансиране на проекти за градско развитие на София чрез финансови инструменти ще бъдат представени в рамките на срещата-дискусия „Бъдещето на Кохезионната политика на Европейския съюз и възможностите за градско развитие на София“.

Събитието се организира от Областен информационен център – София в рамките на национална кампания на мрежата от Областни информационни центрове в цяла България и ще се проведе на 15.10.2018 г., от 16.00 часа в Бална зала на хотел „ИнтерКонтинентал“ в София.

Основен акцент ще бъде обхватът на Фондовете за градско развитие по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, които надграждат над фондовете, създадени по инициативата JESSICA от предходния програмен период. Ще стане ясно какъв тип проекти за градско развитие, енергийна ефективност и туризъм ще бъдат финансирани за регионите София и Южна България по "Фонд за устойчиви градове“, който разполага с общ ресурс в размер на 342.37 млн. лв.

Ще бъдат представени и успешни проекти в сферата на градското развитие, подкрепено с финансови инструменти.

В рамките на дискусията евродепутатът Андрей Новаков, в качеството на главен преговарящ по основния регламент за ЕСИФ след 2020 г., ще очертае рамката на преговорите по следващия многогодишен бюджет на ЕС и възможностите за инвестиции и развитие на страната ни чрез еврофондовете през периода 2021 – 2027 г. в рамките на

Сред основните въпроси по време на диалога ще бъдат: Каква е позицията на страната ни в преговорите по определянето на Многогодишна финансова рамка на ЕС? Отговаря ли на нуждите на България разпределението на бюджета и фокусът на инвестициите, определени от ЕК?

Дискусията е отворена за граждани и медии.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@