0

И зрастването на децата ни реално се случва някъде между емоциите около постъпването в първи клас и абитуриентския бал. Улисани в ритъма на ежедневието често не забелязваме важните промени, които настъпват в училищната възраст. Постепенно привикнахме децата да бъдат постоянно тестувани, класирани, отсявани, интервюирани ... измервани със специфична мерна единица за знание, която е толкова фалшива, че единственото което прави е да убива любопитството и желанието за познание на учениците.

За сметка на това има училища, които са си спечелили уважение в цяла Европа, защото са разбрали, че бъдещите успехи на техните възпитаници са в пряка зависимост от знанията и уменията придобити в училищна възраст. И тук съвсем не става дума за заучени теории и факти, с които да се смае света, а за уникален модел на обучение, който поставя ученика в центъра на индвидуализирана учебна програма, балансирана между академичната подготовка и активните занимания с изкуства и спорт.

Пансионатната форма на обучение допълнително подпомага сплотяването на ученическата общност и изгражда у всеки ефективни социални умения. Когато живееш и учиш в една и съща сграда има време за всичко, и за задълбочена академична подготовка и за занимания по интереси.

Затова е важно да бъдат представяни онези училища, които съумяват да запазят индивидуалността на всяко дете, като адаптират учебното съдържание според заложбите му. В рамките на тематичен семинар, който ще се проведе в ДАРБИ на 16 март от 11:00, всеки родител ще може да се запознае с иновативни пансионатни училища от Англия, Испания, Швейцария и Германия, успешно утвърдили името си в глобален мащаб!

По време на семинара и в личен разговор с консултантите на ДАРБИ ще можете да научите повече за представените училища:

• За уникалния модел на обучение ориентиран към личността

• За най-новите технологии внедрени в преподаването на учебните предмети

• За безценното обогатяване на децата чрез досега им с различни изкуства

• За удивителния принос на спорта в изграждането на позитивни и балансирани личности ...

Регистрация и допълнителна информация: ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@