Какви са причините за нарастващото влияние на мобилните приложения
Източник: iStock/Getty Images
0

Р азвитието на технологиите и все по-нарастващото използване на мобилни устройства направиха нуждата от разработка на мобилни апликации наложителна. Всеки голям бизнес в световен мащаб търси начин да предложи удобна услуга за своите клиенти, а един от похватите това да стане е посредством мобилно приложение. Разбира се, мобилните браузъри също са удачен вариант, който дава възможност на всеки уебсайт да зарежда адаптивна версия на смартфони и таблети. Има обаче редица причини, поради които апликациите са доста по-добрата опция и точно затова все повече компании предлагат такива.

Мобилните приложения са по-бързи от браузърите

Едно от най-големите предимства на апликациите за Android и iOS устройства е по-бързото им зареждане спрямо скоростта при мобилни браузъри. Представете си, че използвате услуга като Facebook например. При влизането във вашия профил посредством мобилния браузър, скоростта на зареждане и самата работа на платформата ще зависи от браузъра. Ако той има проблеми, следователно и вие ще изпитвате проблеми при зареждането на страниците. Ситуацията с мобилната апликация на Facebook е по-различна. Тя е създадена само и единствено за ползване на услугите, които социалната мрежа предлага. Не случайно разработките на Фейсбук са на челните места за най-използваните приложения в App Store и Google Play Store.

През 2015 година Google представи превю на опцията AMP, чиято цел е да ускори зареждането на страниците през търсачката. Тя работи, но по-бързото зареждане може да коства от дизайна на зареждания сайт. Това може да свърши работа на страници, които промотират съдържание, но не и на по-сложни уебсайтове. С мобилно приложение се осигурява не само бърз достъп, но и цялостно преживяване за потребителя.

Приложенията навлизат във все повече среди

Множество онлайн услуги вече отправят предложенията си посредством мобилни апликации. В това число влизат приложения за поръчка на храна, резервации на почивки и екскурзии, управление на банкови сметки и разплащания. Дори бе разработено приложение за защита на абонатите от “ало” имамниците, което със сигурност ще бъде от полза на много хора. Примерите за видове мобилни приложения са наистина много.

Една от индустриите с нарастващо използване на мобилни апликации през последните години е хазартната. Все по-голям процент от хората, които се забавляват чрез предвиждания на спортни събития или казино игри, използват за тази цел приложение на устройството си. Тази практика не е никак чужда, тъй като оператори като лицензирания у нас Bet365 от дълго време насам предоставят мобилни приложения за Android и iOS на своите потребители. От професионалната платформа Silentbet споделят, че в повечето държави официалният магазин за приложения на Google за Андроид не включва бетинг апликации. Това се налага поради рестрикции от страна на съответните юрисдикции. Нещата в App Store стоят по малко по-различен начин. Там могат да се открият такива приложения, след като условията са по-благоприятни.

Използването на мобилни приложения за услуги като тези на онлайн букмейкърите дава възможност на потребителите да осъществят бърз достъп до желаното действие. Само с няколко клика и без значение къде се намират в момента, стига да имат Интернет връзка, могат да се възползват от наличните предложения. Голямо предимство на тези апликации е, че предоставят абсолютно цялото съдържание, което е налично в сайтовете, но в по-удобен за мобилни устройства вариант.

Удобство за персонализация

От гледна точка на настройката на лични преференции, мобилните апликации предоставят голямо удобство. Ако използвате мобилна услуга през браузъра на вашето устройство, твърде вероятно е някои опции за персонализация да не бъдат на разположение. Също така е напълно възможно да получавате оферти и предложения, които да не са специфицирани спрямо вашите желания. При мобилните приложения нещата стоят по по-различен начин.

Обикновено, мобилните апликации предоставят опцията да си създадете личен профил. Чрез него ще получите достъп до конкретни услуги без значение дали използвате приложението или уебсайт версията. Апликациите обаче дават по-голяма гъвкавост в настройките за персонализирани известия, които да получавате. Повечето мобилни приложения позволяват на потребителите си сами да изберат какви нотификации да виждат спрямо техните интереси и предпочитания.

Тенденциите в развитието на мобилните апликации

Преди години едва ли много от нас смятаха, че мобилните приложения и услуги ще достигнат такава масовост в използването. Истината е, че те има още накъде да се развиват. Тенденциите показват, че с подема на някои други технологии и мобилните приложения ще достигнат нови върхове.

Сред най-очакваните нововъведения в използването на мобилни услуги са изкуствения интелект и гласовите асистенти. Чрез тях много по-бързо ще успяваме да намерим отговора на конкретен въпрос. С очакваното навлизане на 5G връзката също се предвиждат доста нови неща. Тя ще подобри значително скоростта на зареждане и ще позволи на потребителите да управляват останалите си Smart устройства, където и да се намират.

Друг ентусиазиран проект около мобилните приложения включва разработката на платформа, с която всеки от нас ще може да създаде поне проста апликация. Разбира се, това трябва да стане без нуждата от писане на код или с много малка потребност от такъв. Това е възможно при реализирането на различни сайтове за управление на съдържание и онлайн магазини.

Мобилните приложения определено не са достигнали пълния си потенциал. Използването им ни улеснява ежедневно, понеже имаме достъп до много важни услуги, които са само на няколко клика разстояние. Очакваме с нетърпение бъдещото развитие на мобилната индустрия и какво още може да ни предложи тя.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 1 час

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 2 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 2 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 2 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София.

Родителите на прегазения Филип: Отнеха ни мечтите и слънцето, крайно време е агресията да спре

България Преди 2 часа

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата преди делото за смъртта на 14-годишното момче

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

България Преди 2 часа

Решението беше взето със 152 гласа "за" на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", БСП и ИТН

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

България Преди 2 часа

Главчев: Търсим всякакви варианти за освобождаването на хората

Еманюел Макрон

Еманюел Макрон: Европа не е безсмъртна

Свят Преди 2 часа

Френският президент призова Европа да се изправи срещу предизвикателствата на променения свят

<p>Вулканични газове и пепелен шлейф: Как ще се отрази на климата</p>

След изригването на мощен вулкан: Как ще се отрази на времето и климата

Свят Преди 3 часа

Как се отразява на времето и климата изригването на вулкан четете в следващите редове

стадион "Георги Аспарухов"

Стадионът на Левски на крачка от общинска собственост

България Преди 3 часа

СОС гласува прехвърлянето на "Герена" с единодушие

Лукашенко: Имаме десетки тактически ядрени оръжия

Лукашенко: Имаме десетки тактически ядрени оръжия

Свят Преди 3 часа

Лукашенко предупреди за възможен ядрен "апокалипсис"

<p>Обещавал, че повече няма да я бие: Доживотен затвор за Абил, убил приятелката си</p>

Обещавал, че повече няма да я бие: Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си

България Преди 3 часа

Абил живеел с 14 години по-възрастната от него Силвия в село Черноглавци

<p>Илиана Кирилова:&nbsp;Трябва изцяло нов проект на Закон за съдебната власт</p>

Градският прокурор на София: Трябва изцяло нов проект на Закон за съдебната власт

България Преди 4 часа

Прокуратурата определя сегашния като "прибързан"