4

Лео Бианчи е едно от популярните лица в България, които не остават безразлични към хората в нужда. Италианецът е и един от посланиците на Празничните герои, който през изминалата седмица се включи и в предколедната кампания на Holiday Heroes „Не е нужно да си голям, за да помогнеш“ - работилница за коледни картички.

Лео надписа собственоръчно картичка, която отиде за продажба в магазин Scandal Kids, намиращ се в мола на столичния бул. "България", където до 21 декември, всеки може да остави картичка, която да се продаде на стойност 5 лв.

Събраните средства ще се използват за закупуване на хранителни продукти, които да станат част от празничните пакети на Holiday Heroes и 5000 семейства в нужда да получат пълна празнична трапеза тази Коледа.

Тази неделя Празничните герои и Scandal Kids организираха мащабна работилница за коледни картички, като част от кампанията, в която се включиха стотици деца.

Малчуганите станаха част и от оцветяването на най-голямата коледна картичка, която ще остане в мола до края на месеца, за да може всеки да се снима с нея.

Докато разписваше коледната картичка, Лео сподели, че не е безразличен и към едно от „събитията на изминалата седмица“ – нощното заведение, в което бяха изхарчени близо 1700 лв. за салфетки.

„Толкова много пари са хвърлени за салфетки, че ако бяха дадени за благотворителност щеше да е по-добре“, категоричен е Лео за куриозния случай.

„Ако казват, че това е забавление, поне заведението да даде нещо за благотворителна инициатива“, добавя Лео.

За самия него социалните каузи са нещо, с което се занимава още отпреди да стане публична личност.

Може би заради личните му убеждения и вяра, може би заради произхода му от Италия – държава с огромни традиции в подобни програми.

Именно от там се появява и идеята му за „Отбора на сърцето“, с който Лео помага на благотворителни инициативи, сред които Фондация „Димитър Бербатов“ и Holiday Heroes.\

Цялото интервю с Лео можете да видите тук: