0

П роверката на магистратите се цели в контрабандните канали за износ на ценности, научаваме от пресата. Частните колекции от културно-исторически ценности на бизнесмена Васил Божков и бившия шеф на Шесто управление в ДС и настоящ издател Димитър Иванов вероятно ще са първите проверени от прокуратурата, обяви вчера обвинител №1 Борис Велчев.

Сега публикува снимка на първа страница на главния прокурор, който за да отвърне на нападките, че притежава една от най-големите колекции на антични монети, показа личната си сбирка от около 40 екземпляра. Имам колекция от скромно ниво, обяснява Велчев, цитиран от вестника.

Монетите са на стойност до 300 лв. и са закупени от други колекционери в клуба на Българското нумизматично дружество. Главният прокурор бе категоричен, че никой колекционер не разполага с документ за всяка една монета.

Той от две години работел и по книга за наказателно-правния режим на опазване на паметниците на културата, четем още в същото издание.

Иманяри продават на поразия по света, продължава темата Монитор. На пазара у нас не можела да се намери нито една ценност.

А иначе: "Прокуратурата прави топотряд срещу мафията", разбираме от Дума.

"Напрежение в БСП заради царските имоти", информира още Сега. Парламентът създаде вчера временна комисия, която за месец трябва да установи отнетото и възстановено имущество на Фердинанд и Борис Трети и техните наследници.

Шефът на комисията Пламен Ранчев от БСП не обясни какво точно се очаква да извършат депутатите. Късно във вторник депутати от лявата ПГ се възпротивили срещу това органът да се създава само за да констатира, без да разследва, продължава вестникът.

Някои от червените се усъмнили, че БСП има предварителна договорка със Симеон всичко да се узакони, а комисията да е проформа. Вчера НДСВ се отказа в нея да влезе Олимпи Кътев - бившият областен управител на София, пряко ангажиран с връщането на имотите.

"Почва битката за имотите на царя", пише по темата Труд и допълва, че с царските имоти ще се занимават 14 избраници, като девет от тях са от управляващото мнозинство.

"Ортак на Аталай с милиони от потопа", четем още във вестника. Фирма, свързана със сина на депутата от ДПС Рамадан Аталай - Ревин Аталай, е лапнала апетитни поръчки по възстановяването от наводненията, съобщава изданието.

В същото време Телеграф предупреждава: "Нов потоп в София, ако завали". Дунав стремглаво се вдига, 13 язовира преливат, 40 селища без ток.

"В Захарна фабрика пак бият", съобщава 24 часа, а Труд разказва за: "Драма на ужаса с артисти ветерани". Озверели типове нахлули малко преди 23 ч. във вторник в Дома на ветераните на културата в столичния кв. Захарна фабрика и потрошили каквото сварят, преди да изчезнат заради пристигналите полицаи.

В неравната битка между вандалите и старите артисти пострадали двама ветерани на изкуството. Другите беззащитни пенсионери се отървали със силен стрес.

Баталните сцени се разиграли само на метри от мястото, където при масов бой между роми и българи бе пребит до смърт проф. Станимир Калоянов. Според 24 часа кварталът е на крак и се готвят нови протести.

"20 л мавруд за министър", посочва Труд. Щастливецът е земеделският министър Нихат Кабил. Откриваме го на снимка с чаша и на първа страница на 24 часа. За "Бойкот на "Винария 2006" пише обаче Новинар.

Някои от най-авторитетните български производители на вино не участват в националния преглед "Винария 2006", стана ясно вчера при откриване на изложението. Най-големият износител на наши вина на Запад "Домейн Бойар" тази година е отказал да даде проби за дегустация, съобщиха от фирмата.

Не участват също от винарска изба "Санта Сара", производител на едноименните вина, от изба "Дамяница" край Мелник и др. Тези фирми са производители на някои от най-скъпите и висококачествени български вина и са събрали най-много награди на изложения на вина в чужбина през последните пет години.

Причината - на Националната лозаро-винарска камара били предложени две неща: в дегустационната комисия за конкурса да се включат поне няколко души дегустатори извън производителите и пробите за дегустация да се взимат от търговската мрежа - от вина, които вече са бутилирани и са на пазара. Камарата отхвърлила и двете предложения, обяснява Новинар.

"Изнасяме повече вино, пием чуждо", смята 24 часа. "Балканите готвят обща маркетингова стратегия за виното", четем по темата в Пари.

Според общото мнение на участниците на регионална конференция в рамките на "Винария 2006", цитирано от вестника, традицията да се пие вино е позабравена и затова то е предназначено основно за износ.

И като потвърждение на всичко това откриваме заглавието в Монитор: "Износът на българско вино през 2005 г. е нараснал с 26%".

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 3 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 6 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 7 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 7 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 7 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 8 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 9 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 9 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 9 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 9 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 10 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 10 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 10 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности