0
Бг гарски мултимедиен проект ще бъде представен на световната срещу по въпросите на итформационното общество WSIS (World Summit on the Information Society), която се провежда в Женева от днес до 12 декември. Разработката е на тема "Youth creating and communicating on HIV/AIDS" (Digiarts-hiv-unesco.org). Престижният проект на ЮНЕСКО бе поверен на български екип под ръководството на Студентското общество за компютърно изкуство (СОКИ).

Мултимедийният уебпортал е посветен на проблемите на болестта СПИН. Той е част от програмата "Млади творци", която приканва младежи, принадлежащи на различни култури, да изразяват своите идеи с помощта на съвременни технологии. Уебпорталът има за цел да събере на едно място творби от цял свят, обединени от идеята на световната антиСПИН кампания. Произведенията на талантите могат да бъдат във вид на компютърна графика, звуков клип или анимация. За всичко това екипът е разработил специална мултимедийна база данни.

Проектът ще бъде представен пред елита на световното информационно общество от ръководителя на екипа д-р Росен Петков. Конференцията на високо равнище се организира от ООН и Световния телекомункационен съюз. Тя е част от мащабен тригодишен проект за развитие на информационното общество.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@