0

"Президентският мандат и българската голгота" е озаглавен коментарът в "Труд".

"Бедите и несгодите на българина са следствие на безволева и некомпетентна изпълнителна власт, но потърпевши са гражданите. И със сигурност недоволството ще рефлектира в президентството. Затова е време президентът да поеме своя кръст", пише авторът.

"Не чрез узурпиране на властта, а като подкрепи обезвластените граждани, продължава коментарът. - И още - като предложи визия за държавен глава, който знае как се конкурират нациите. И има амбицията да води преуспяващ народ. Предстоящото представяне на социално-икономическия доклад на президента е подходящ повод за подобна стратегическа стъпка."

"Отдавна дебатите в БСП заглъхнаха", обявява пред "Труд" Иво Атанасов, шеф на комисията по гражданско общество и медии.

"Дебатите заглъхнаха доста преди БСП да влезе във властта - обяснява той. - И то дори не в сравнение с времето на денонощните пленуми отпреди 15 години.

Оценката на дееца на БСП не зависи в нужната степен от своята работа, от резултатите, които постига, от процента си на изборите, от рейтинга си в конгресните класации. Това демотивира. А след като отдолу не се поставят проблеми, защо му е на ръководството да си създава само главоболия?"

"Възможно е лидерът на ДПС някой ден да се казва Иван", допуска зам.-шефът на движението Росен Владимиров. В интервю за "Сега" той подчертава:

"Движението дори във Великото народно събрание винаги е имало в редиците си етнически българи. В последните десетина години българи заеха и ръководни позиции в партията. Най-важното е, че българи вече гласуват за ДПС.

Нашата партия отдавна е от национален тип и мобилизира гласуване за нея на тази основа. В момента търсим хора, които са знаещи, можещи, квалифицирани, с опит, с виждания за това какво могат да постигнат, реализирайки се на един или друг пост."

"Бакърджиев събира десните в една партия, ГЕРБ им бил импулс", извежда "24 часа".

Малките десни формации да се закрият и да се окрупнят две-три големи, а по възможност и в само една Народна партия. Идеята лансира вчера лидерът на БДС "Радикали" Евгений Бакърджиев на партньорска среща на 22 партии в НДК, на която не бяха представени само ДСБ.

Механичното обединение няма да роди еуфория у хората, те не искат помпозни идейни проекти, а с нас да реализират личните си прагматични планове, категоричен е лидерът на ЕДП Димитър Абаджиев. С обща декларация и уговорка за нова среща в началото на март приключи дясната среща.

"Стандарт" се включва в обсъждането на бъдещето на десницата с две интервюта.

"Опарихме се от коалиции на всяка цена", казва зам.-шефът на сините Иван Колчаков. И още:

"СДС плати политическа цена на президентските избори, за да има обединение. Видя се, че обединение с когото и да е и на всякаква цена не носи необходимия успех.

Моделът, който сега ще покажем на българските граждани и ще експериментираме, са две политически сили - една стара и утвърдена партия като СДС и изразителят на новата дясноцентристка вълна - ГЕРБ."

От своя страна лидерът на "Новото време" Емил Кошлуков призовава: "Трябва да спрем десния канибализъм". Според него, за да има нова десница, тя трябва да предложи политика.

И не може непрекъснато всеки от десницата, който придобие скорост, сила или власт, да унищожи всички останали. Позицията на Кошлуков е - канибализмът вдясно трябва да спре.

"Свободата е на върха на писалката на Петканов", смята "Сега". Коментира се намерението на правителството да внесе в Народното събрание проектозакон, който автоматично ще отвори вратите на затворите за 1800 престъпници. Авторът е категоричен, че идеята за амнистия е лоша.

"Ако тя бъде приета, от затворите моментално ще излязат всички осъдени за умишлени престъпления, за което са получили до три години затвор, както и осъдените за неумишлени престъпления за срок до пет години. Освен това от затворите ще излязат и абсолютно всички, на които до излежаването на присъдата им остава по-малко от една година. Независимо за какво са осъдени!".

Изразено е мнението, че тази амнистия нарушава целия обществен договор, чрез който гражданите се задължават да спазват серия от писани правила, базирани върху защита на личните свободи.

"Дайте бонуси за последния набор!", призовава "24 часа". За да не е непосилно събирането на последните редовни войници в България се предлага те да получават заплати на професионалисти.

Парите не са чак толкова много - около 1 млн. лв., което е по силите на ведомство с близо 1 млрд. лв. годишен бюджет.

Определя се като безсмислено в последния набор да се пращат висшисти, защото са по-необходими в цивилния живот.

Последните войници могат да бъдат поощрени с възможност да продължат образованието си, като при определени условия казармата да изиграе ролята на изпит за вуз. Според автора на публикацията задължително е на всички войници да се предложи да останат на служба като професионални бойци.

"ГЕРБ ще обере парсата от евровота", прогнозира "Стандарт". Възможна е битката за евродепутати тази пролет да се води на три фронта:

"Първият ще бъде оста на противопоставянето - статукво срещу опозиция. ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов имат сериозно предимство пред останалите опозиционни сили, заради войната, която водят в София срещу БСП и тройната коалиция.

На втория фронт битката ще се води между лявото и дясното. И тук ГЕРБ е с предимство, защото минава за основен противник на левицата.

Третият фронт ще бъде по линия на атаките срещу ДПС. Водеща при тях е амбицията на ГЕРБ, "Атака" и ДСБ да спечелят най-много от националистическия вот и от недоволството на хората от присъствието на ДПС във властта.

Ако изборите се развият по тази логика БСП и ГЕРБ ще се борят за първите две места и вероятно ще поделят 12 от 18-те евродепутати."

"Членството в ЕС не означава скок на доходите, нужни са реформи", казва в интервю за "Дневник" Георги Ганев, програмен директор на Центъра за либерални стратегии.

"За да растат доходите, трябва да се продължава със структурните реформи и промените в съдебната система, либерализацията и подобряването на регулаторната среда. На администрацията трябва постоянно да й се диша във врата, за да върши работа.

Изключително важно е да се използват максимално добре изгодите, които предоставя необятният европейски пазар както по отношение на правенето на бизнес, така и като намиране на работа", препоръчва Ганев.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си? - Вземам те! - Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Свят Преди 1 час

Министърът на външните работи на Франция Стефан Сежурне пристигна в Ливан днес

<p>Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност</p>

Мафията е активна: Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност

Свят Преди 1 час

Основната цел на министърa е с новите мерки да се пребори с трафика на наркотици

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Свят Преди 3 часа

Вашингтон бе обявил, че не би подкрепил израелска операция в град Рафах без съответен надежден хуманитарен план

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

България Преди 3 часа

Политологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов посочи, че алиансът представлява идентичност, принадлежност и възможности

<p>Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава</p>

Олександър Сирски: Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава

Свят Преди 3 часа

По думите на Сирски има признаци, че Русия се готви за настъпление в северната част на страната

<p>Принц Хари готви пътуване до Великобритания, ето защо</p>

Принц Хари на визита във Великобритания заради игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 4 часа

Последното посещение на Хари беше през февруари т.г., когато той пристигна за среща с баща си

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Свят Преди 5 часа

При издигането си на власт Мелони като лидер на „Братята на Италия“, често осъждаше ЕС

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Лодка с мигранти потъна в Егейско море, има жертва

Свят Преди 5 часа

Тази година Гърция изпитва засилен миграционен натиск

<p>Василев отговори на лидера на ГЕРБ: Той&nbsp;не е в положение да поставя условия</p>

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

България Преди 5 часа

Съпредседателят на ПП заяви, че първото нещо, на което Борисов трябва да отговори, е дали ще се "откачи" от зависимостите от Пеевски

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Свят Преди 5 часа

Западни страни, включително и най-близкият съюзник на Тел Авив - САЩ, призоваха Израел да се въздържа от атаки срещу граничния град

<p>Берачи на гъби и горски плодове&nbsp;подготвят&nbsp;протест в София (ВИДЕО)</p>

Берачи на гъби и горски плодове подготвят протест в София

България Преди 6 часа

Какво предизвика недоволството на този сектор?

<p>Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат, ето защо&nbsp;(ВИДЕО)</p>

Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат

България Преди 6 часа

Със своите постижения 19-годишният Насар помогна на своя отбор Хайнсхайм да се изкачи в Първа Бундеслига

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Свят Преди 6 часа

Високоскоростните влакове ще съкратят четиричасовото пътуване през пустинята Мохаве

<p>Песков отправи остро предупреждение към Запада&nbsp;</p>

Кремъл: Руските активи не трябва да бъдат докосвани, ще има суров отговор на тази кражба

Свят Преди 7 часа

След началото на руската инвазия в Украйна ЕС и други страни замразиха активи на РЦБ

<p>Обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви&nbsp;</p>

Украински обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви

Свят Преди 7 часа

Това съобщи в канала си в „Телеграм“ губернаторът на руската Пензенска област Олег Мелниченко