0
Си ия е новата цел на Ал Кайда, озаглавява статията на цялата си първа страница "Монитор". Ал Кайда готви атентат в София, допълва "Стандарт". Ал Кайда готви кървав атентат в София или Букурещ до 20 дни, цитират вестниците турското електронно издание "Haber3".

Българската и румънската полиция са нащрек, пише изданието. Авторите на атентатите в Истанбул доставили на поддръжници на Ал Кайда в двете страни материали за взривни устройства, твърди "Haber3", цитиран от "Стандарт". За атака до 20 дни предупреждава и "Виж".

Ал Кайда се цели в София, приглася "24 часа", който посвещава цели две страници на съобщението. След ударите в Истанбул терористите се насочили към България и Румъния. Българската и румънската полиция били нащрек, според "Haber3".

"Националната следствена служба следи с повишено внимание това, което се случва в Истанбул", цитира вестникът шефа й полковник Кирчо Киров. Ведомството му обаче не разполагало с изпреварваща информация за подготвяни атентати в София. "Надали терористите биха обявили намеренията си по медиите, но потенциална заплаха за сраната ни винаги съществува, още повече, че България е член на антитерористичната коалиция", допълва Киров, цитиран от "24 часа".

Вестникът предлага и версията, според която турският атентатор бил в Сърница. Той бил член на ислямистката секта на уаххабитите и е възможно да е идвал в района на Велинград. Уаххабитите са млади имами, които проповядват война срещу умерения ислям, пояснява изданието. Нямат влияние в райони с турско население у нас и техни молитвени домове не са джамиите, а къщи на вербувани хора от помашкото население. Те разпространяват литература на крайни фундаменталисти, допълва "24 часа".

Антитурски лозунги заляха Разград, разкрива същият вестник без да търси връзка с по-горните съобщения. Турският театър в Разград осъмнал нашарен с пречупени кръстове и антитурски лозунги "България за българите". Имаме ли всъщност етнически проблем, пита "24 часа".

Като правило никой не насочва обидите си от лидерите на турците върху етническата група, не обижда на "турци" и не вини иначе бедното малцинство за двусмислената роля на неговите лидери. Липсва реакция като към "друг" етнос - на яд, злоба, негодувание, обида, която е горивото на грубия национализъм, обобщава отношението на по-голямата част от българите вестникът.

Доган прави опит да натири Бойко Борисов, разкрива "Новинар". Доган намеква за оставка на генерал Борисов, приглася и "Сега". Чистка в МВР - генералите или Петканов, разкрива дилемата вестникът. Депутати обвиниха Б.Б. за връзки с бандити, продължава темата за желаните смени във властта "Виж".

Петканов успа жълтите депутати с доклад за престъпността. Заради бандитизма левите ще искат вот на недоверие срещу правителството, допълва "Сега". Нов отрицателен вот грози кабинета, обобщава "Дневник". Жълтите също призовават за оставката на Борисов.

Нещата няма да се оправят, докато в МВР има хора, които до вчера са седели на една маса със сенчестите групировки и не е морално сега тези хора да са главни секретари на МВР, цитира "24 часа" Алеко Кюркчиев от НДСВ. Иначе - Доган отлага ремонта на кабинета за януари, разкрива вестникът. Но, както отбелязва, тях освежаване не ги лови.

А ако Сартър днес беше жив, той би произнесъл своята най- екзистенциална фраза по следния начин - "Царят, това са другите". Защото какво е днес Симеон? Един премиер с паднал рейтинг. А това, което го прави цар, е свитата му. Свита от най-разнообразни персонажи, за да може той да изпъква - виночерпец, фаворитка, паж, ковчежник, шпионин, гадател, лечител, телохранител, шут.

Зърнен скандал тресе държавата, правителството изтърва вноса на евтино жито, продължава вчерашната водеща тема "Новинар". Хлябът поскъпва всеки ден, хората са в паника, отбелязва от своя страна "24 часа". В интервю за "Труд" и "24 часа" обаче министърът на земеделието Мехмед Дикме е категоричен - реалната цена на хляба е под 1 лев. И допълва - абсолютна спекула е брашно от резерва да струва над 500 лв.

И още една тема с продължение - АЕЦ Козлодуй е безопасна, обявява резултата от партньорката проверка "Виж". Можем да загубим 1,7 млрд. евро обезщетение за затварянето на реакторите. Министри се скараха заради АЕЦ Козлодуй, разкрива обаче "Новинар".

Паси и Ковачев изразили напълно противоположни становища, пояснява "24 часа". Екип от 12 чуждестранни експерти обаче отхвърли всички досегашни съмнение на ЕС към безопасността на АЕЦ Козлодуй, отбелязва "Труд". Така отпадат техническите аргументи за предсрочното закриване на 3-ти и 4-ти блок. Остават политическите.

А срам и позор ще е да плащаме по-скъпо тока, понеже никой не е имал смелостта да защити интересите на България пред съюзниците й. Вече няма място за оправдания. Правителството просто е длъжно да направи чудо за АЕЦ, отсича "Труд".

Катастрофа обаче са резултати на ЦРУ. Или иначе казано - ЦРУ ни брои - 7 537 929 души, разкрива "Новинар". Излиза, че сме с 307 912 души по-малко от официалната статистика, изчислява вестникът.

Това не е демографски срив, а катастрофа, цитира изданието шефа на Майчин дом. Една трета от леглата там са закрити, защото родилки няма. А страната ни е последна, на 222-ро място по раждаемост в класацията на ЦРУ.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 22 минути

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Свят Преди 32 минути

Рябков заяви, че Москва ще предприеме икономически и политически ответни мерки, ако руските активи бъдат конфискувани

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 3 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 3 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 3 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 3 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 4 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 4 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 4 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 5 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София.

Родителите на прегазения Филип: Отнеха ни мечтите и слънцето, крайно време е агресията да спре

България Преди 5 часа

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата преди делото за смъртта на 14-годишното момче

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

България Преди 5 часа

Решението беше взето със 152 гласа "за" на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", БСП и ИТН

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

България Преди 5 часа

Главчев: Търсим всякакви варианти за освобождаването на хората