0
ъ дът пусна Чорни у нас, съобщава "Труд". Чорни може да минава транзит през България, огласява "24 часа" коментара на юристи по повод вчерашното решение на трима висши административни съдии, които окончателно заличиха заповедта от август 2000 г.

Съдът окончателно отмени забраната собственикът на "Левски" да идва у нас, изтъква и вестник "Сега". Изгонването на бизнесмена нарушавало закона, допълва "Стандарт". "Към датата на издаване на заповедта Законът за чужденците не е предвиждал принудителна административна мярка "забрана за влизане в страната", което е основание за обявяването й за нищожна" отбелязва "Дневник" мотивите на магистратите.

Чорни има право да влиза в България, но не може, категоричен е "Сега" и обяснява ситуацията. Името му е в компютрите на МВР като нежелан чужденец. Според адвоката на Чорни Тодор Батков има възможност клиентът му да влезе в България, ако името му бъде изчистено от граничните компютри.

Това обаче може да стане само със заповед на Националната служба "Сигурност", казал пред "Сега" високопоставен служител на МВР. Чорни обаче е доволен и няма намерение да се връща в България, декларира в интервю за "Стандарт" адвокатът му Тодор Батков.

Сводките на МВР денонощно са интересно четиво. Не е обаче в тон традицията да се изпускат някои случки, реагира "Новинар" по повод задържането на сина на посланика ни в Испания Василий Такев с близо 2 кг марихуана. Това е станало миналия четвъртък, но от МВР потвърдиха едва вчера, подчертава изданието.

В момента Такев-младши е зад решетките в столичния арест на ул. "Г. М. Димитров". Втори път задържат с наркотици Николай Такев, той твърди, че е кампания срещу баща му, подчертава "Монитор".

Дипломатът ни в Испания и бивш зам.външен министър също е убеден, че всичко е насочено към него, но чака информация от София и тогава ще коментира ареста на сина си, допълва "24 часа".

Видеосистеми срещу хулигани и рушвети, предвижда КАТ, информира "Труд". Шпионските видеосистеми са дарение от Дания като общата им стойност надхвърля 2000 евро, разкрива вестник "Виж".

С видеокамерите колите на пътните ченгета ще обикалят задръстените кръстовища и ще шпионират хулиганите на платното. Апаратурата ще засича минаването на червен светофар, карането с превишена скорост, изпреварването в забранени участъци, отбелязва "Труд" и добавя - видеосистемата ще записва и разговора между пътния полицай и водача, което ще осуети опитите за рушвет.

Корупцията в България върви нагоре, огласява във водещото си заглавие "Монитор" последното изследване на коалиция "Трансперънси интернешънъл". България се срина с 9 места в световната класация за нивото на корупцията. Тя вече е на 54-о място сред 133 страни, докато през 2002-а бе на 45-о, посочва "Сега".

Според международната класация за първи път от 6 години: корупцията у нас е по-висока, коментира "24 часа". Индексът, който се приема като елемент от инвестиционния климат в съответната страна, определя нивото на подкупност в различните държави и представлява оценката на предприемачите и анализаторите на риска, посочва "Дневник".

Изданието коментира, че международните анализатори и инвеститори влошават оценката за България и заради провалената приватизация. За 2003 г. корупционният индекс е 3,9, а най-добрата оценка е 10. За първи път тази година при формирането на индекса е взето предвид мнението на родните бизнессреди, изтъква "Труд".

Кабинетът на Симеон е най-корумпиран, подчертава "Новинар". Като основание за това твърдение изданието отбелязва, че за първи път от включването ни в световното изследване нашата страна бележи такава негативна тенденция. Също така за първи път изследването се прави и на базата на данни от последните 3 години, което съвпада с управлението на сегашното мнозинство.

Политическите партии са най-големият извор на корупция у нас, потвърждава в интервю за "Монитор" изпълнителният директор на Асоциацията "Прозрачност без граници" Диана Ковачева. Политиците обаче предвкусват голямото харчене, уверява "Дневник" и като доказателство за това изданието пише: валутният резерв на България за първи път надхвърли 10 млрд. лв., след като в края на миналата седмица бяха преведени парите по единствената голяма приватизационна сделка - за банка ДСК.

Без да е официално обявено като стратегия, високопоставени политици от НДСВ дават сигнали, че управляващата коалиция се готви да предприеме интензивна инвестиционна програма, отбелязва изданието. Но изтъква, че до момента сладострастната дискусия за "изразходването на излишъците" върви опасно хаотично. Така е в България .

Правителството отчита успехи. А после идва истината: корупцията се е увеличила, конкурираме се по рушвети с Бразилия. Предизборно опрощават сметки за парно. А после се разбира, че не е съвсем така, коментира "Стандарт". Една заплата около 280 лв. отива за ток през зимата, сочи изчисленията на енергийните експерти "Стандарт".

Други са изчисленията на Министерството на енергетиката - 400 лева за отопление на двустаен с парно през цялата зима, отбелязва "Монитор". "Ваше величество, колко Ви е часът?" - в книга под това заглавие телевизионният журналист Найо Тицин е събрал от 13 години насам интервюта на днешния премиер на България Симеон Сакскобургготски.

"Колкото и странно и неестествено да звучи, след като прочетох всичките му интервюта, открих, че този човек е последователен в говоренето си. Но непоследователно е слушането на българите", споделя пред "Дневник" Найо Тицин.

"В момента мнозина недоумяват защо назначава за свой съветник Бригадир Аспарухов, защо симпатизира на БСП и ДПС. Като прочетем изказванията му още от 1990 г., ще разберем действията му сега.

Тогава Симеон ІІ казва, че изборът на Петър Младенов за президент е вдъхновяващ и че следи с интерес конгреса на БКП, за да разбере какво ще стане с бъднините на България. Мисля, че всеки, който прочете тази книга, ще си изясни нещата", казва Найо Тицин. А след като той я е прочел единственият извод, до който стига е - "този човек не става за тази работа!"

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Млада жена казва на съпруга си: - Скъпи, аз умея да готвя само две неща: яйца и таратор. Мъжът поглежда в чинията си и пита:…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Пореден протест заради движението в центъра на София

Пореден протест заради движението в центъра на София

България Преди 2 минути

Недоволните се заканват демонстрациите да се преместят пред сградата на общината

Делото "Цалапица": Рангел Бизюрев се изправя за първи път пред съда

Делото "Цалапица": Рангел Бизюрев се изправя за първи път пред съда

България Преди 8 минути

А близките на убития Димитър Малинов организират протест пред сградата на прокуратурата в Пловдив

<p>&quot;Уау, невероятно е, че това може наистина да съществува&quot;</p>

Учени: Странна, светеща в червено планета може би се "топи отвътре"

Любопитно Преди 1 час

Научете повече за странната планета четете в следващите редове

Люпчо Палевски беше екстрадиран от Турция

Люпчо Палевски беше екстрадиран от Турция

Свят Преди 8 часа

Той се намира на територията на Северна Македония

<p>&quot;Хамас&quot; отправи остри&nbsp;обвинения към Израел&nbsp;</p>

"Хамас": Израелските промени на проекта за примирие в Газа доведоха до безизходица

Свят Преди 8 часа

Трябва да сложи край на войната в обсадения палестински анклав, заяви Исмаил Хания

Алекс Гърдева спечели финала на звездния отбор в Hell’s Kitchen

Алекс Гърдева спечели финала на звездния отбор в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 8 часа

Прецизният кулинар Димитър остана на трето място в сезон 6 на най-горещото риалити

Настояват за забрана на дейността на проруска партия в Молдова

Настояват за забрана на дейността на проруска партия в Молдова

Свят Преди 8 часа

Властите в Молдова забраниха на партията да участва в местните избори миналата година

<p>Въоръжен с нож мъж рани няколко души в Швейцария (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Въоръжен с нож мъж рани няколко души в Швейцария

Свят Преди 8 часа

Нападателят е бил арестуван

<p>Главно условие за смяната на властта в Газа е елиминирането на &quot;Хамас&quot;</p>

Нетаняху: Главно условие за смяната на властта в Газа е елиминирането на "Хамас"

Свят Преди 9 часа

Неговите коментари, направени във видеообръщение, последваха изявленията на израелския министър на отбраната

"Ние ще се борим за нашето бъдеще": Ще продължат ли протестите в Грузия

"Ние ще се борим за нашето бъдеще": Ще продължат ли протестите в Грузия

Свят Преди 9 часа

През последните няколко дни грузинските власти арестуваха десетки протестиращи

Изложба разказва за творческия път на Джордж Хъръл

Изложба разказва за творческия път на Джордж Хъръл

Свят Преди 9 часа

Той заснема най-известните лица в киното от 30-те и началото на 40-те години на миналия век

<p>Париж обяви извънредно положение в Нова Каледония</p>

Заради тежките сблъсъци: Париж обяви извънредно положение в Нова Каледония

Свят Преди 10 часа

"Нищо, абсолютно нищо не оправдава насилието. Общественият ред ще бъде възстановен", каза Жералд Дарманен

<p>Намаляват заплатите на президента, премиера и депутатите, ето с колко&nbsp;</p>

Намаляват заплатите на президента, премиера и депутатите

Свят Преди 10 часа

Депутатското възнаграждение представлява заплатата в обществения сектор в края на всяко тримесечие, умножена по три

<p>Германия с коментар за спорния&nbsp;закон в Грузия</p>

Германия за закона за "чуждестранните агенти": Грузия се отдалечава от членството в ЕС

Свят Преди 10 часа

Грузия има статут на кандидат-член в ЕС от края на миналата година

Внимание! Затруднено е издаването и замяната на шофьорска книжка

Внимание! Затруднено е издаването и замяната на шофьорска книжка

Свят Преди 11 часа

Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи

<p>Жена&nbsp;се простреля с пистолет, разследват смъртта ѝ</p>

Жена от смолянско село се простреля с пистолет, разследват смъртта ѝ

България Преди 11 часа

Водещата версия на прокуратурата е самонараняване, но се работи по всички възможни версии