0
Оа ават 47 дни - показва от първа страница на "Труд" часовникът на обещанията на управляващите. Той е съчетан с новината за сделката за БТК, която пак бе отложена, а България е на път за загуби поне 300 млн. евро. Според "24 часа" надзорът е върнал сделката с "Вива венчърс", което по мнението на юристи си е направо нов скандал, доколкото решение на Върховния административен съд гласи, че предишното връщане на сделката с "Вива венчърс" е било неправомерно.

Освен това, припомня "24 часа", "Вива венчърс" прие условията на правителството. Тя подобри офертата си като предложи 230 млн. евро, прие да съкрати 2000 работници по-малко, да направи инвестициите си през първите три години и да даде 10 % на държавата, ако препродаде БТК за сума над 300 млн. евро.

Дадоха стар договор за БТК на агенцията по приватизация - настоява "Виж". Така скандал наистина ще има, защото надзорниците са разглеждали първата и неподобрена оферта, настоява изданието, откъдето дошло разминаването.

"Така че, какво тук значи някаква си БТК", коментира "Труд. И прави паралел със сделката за "Балкан", като прогнозира, че щетите този път ще са безспорно по-големи. Защото без "Балкан" можем, но без БТК - не". След което "Труд" припомня оценката на един от най-големите български икономисти - проф. Георги Петров, според когото дори най-предпазливата оценка за 65 % от телекома е около 500 млн. евро.

"Сакскобургготски губи интерес към политиката" - препечатва "Монитор" анализ на Института за международни финанси във Вашингтон в опит да си обясни родната политика. Тази липса на интерес у премиера най-вероятно ще му попречи да преодолее политическите препятствия, пише в анализа на тази световната асоциация на финансови институции, чиито членове са някои от най-големите търговски и инвестиционни банки в света.

Българската икономика ще регистрира сериозен растеж, се казва още в доклада, но анализаторите подчертават, че нерешителното управление няма да позволи на страната да регистрира напредък на реформите в енергийния сектор и нефинансовата приватизация.

"НДСВ се цепи - това е спасението за Симеон - се твърди пък в анализ на "Бизнес монитър интернешънъл", базирано в Лондон издание. Основание за разцеплението било възможността НДСВ все пак да се очисти от връзки с престъпни групи и техните политически покровители. Обедняването в България обаче ще продължи, прогнозира изданието, припомняйки, че по данни на Европейската комисия България е третата страна с най-висока безработица сред 12 кандидатки за членство в ЕС.

"Топлофикация" ще бъде пратена на съд в Страсбург, информира "Стандарт", позовавайки се на Федерацията на потребителите, която решила да реагира по този начин на намерението на софийската "Топлофикация" да прекъсва топлата вода на абонатите си след две неплатени сметки.

Дават Велчев на прокурор, съобщава "Труд". Инициативата е на депутати от групата НИЕ. Причината - сделката с външния дълг, заради което отцепниците от мнозинството смятали, че главният прокурор Филчев трябва да разгледа операциите на Милен Велчев и заместника му Красимир Катев, които можело да струват на България 700 млн. долара в плащания до 2005 г. А в екслузивно интервю за "Труд" зам.-председателят на НИЕ доц. Пламен Кенаров заявява, че лично той не би се колебал да даде на съд и Симеон Втори заради намерението му да се сдобие с държавните резиденции на Борис Трети и Фердинанд, поради простия факт, че баща му и дядо му някога са живели там. Готов съм, заедно с други народни представители, да сложа подписа си под подобно искане до прокуратурата и Върховния административен съд (ВАС), казва доц. Пламен Кенаров.

"В най-скоро време ще взема решение да оставката на Милен Велчев, но нещата трябва добре да се преценят", казва Симеон Сакскобургготски в Несебър, цитиран от "Труд". В същото това време репортер на "Виж" засича финансовия министър да хапва миди в компанията на испанци в закътан ресторант край Шабла.

Темата за Милен Велчев обаче е обвързана в днешната преса с яхтения скандал и неочакваната поява на Иван Тодоров-Доктора в България. "Доктора кацва в Пловдив с частен самолет", съобщава "Виж". След което подчертава, че неочакваната визита на бизнесмена, набеден за бос на цигарената мафия, се дължи на факта, че той е трябвало да бъде разпитан от следовател в Хасково по дело за участие в грабеж от 1994 г.

"Подозирам неприятен край", заявява Доктора в екслузивно интервю за "Монитор". Пред ежедневника Доктора заявява, че не е носил никакви яхтени снимки по време на атентата на "Цариградско шосе", но отказва да коментира бил ли е на яхта с министрите Велчев, Петров, депутата Севлиевски и Спас Русев.

Всеки трети хляб с купон, започва пък от най-насъщното "24 часа". Става дума за инициатива на хлебозавода в Шумен, доколкото стреснати от вдигането на хляба шуменци засипали хлебозавода със зърно от селскостопанската си рента.

Америка без ток - с това заглавие излизат днес "24 часа", "Стандарт" и "Виж". "Труд" пък се опитва да изясни дали България е защитена от подобна авария. И пита зам.-министъра на енергетиката Ангел Минев, който дава следния отговор: "Технически 1000 на сто гаранция не съществува, но бих казал, че у нас тя е 1000 на сто".

Шикалкавят само политиците, обобщава в коментарната си колонка "Стандарт", използвайки за отправна точка на анализа си историята на сърбин, запил се с авери у нас, но симулирал отвличане, защото го било страх от жена му. Жените не биват да се лъжат, пише "Стандарт", подчертавайки, че шикалкавенето е патент единствено на политиците.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

д

Защо семейството полицаи влезе с над 200 кг багаж в “Един за друг”?

Любопитно Преди 10 минути

Полицейското семейство Маргарита и Кристиян са поредната двойка, която напуска “Един за друг”

Много повече общуване в чужбина: Отдай се на приключения!

Много повече общуване в чужбина: Отдай се на приключения!

Технологии Преди 53 минути

Наслади се на пътуване в чужбина с А1 Roaming Revolution

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

ГЕРБ, БСП, "Синя София", ИТН и независими срещу проекта за "Патриарх Евтимий"

България Преди 1 час

Проектът за бул. "Патриарх Евтимий" бе представен в петък от заместник-кмета по транспорт

Отвъден живот

Добре дошли в града, в който всеки говори с мъртвите

Любопитно Преди 1 час

Ако вярвате в задгробния живот, това е една задължителна дестинация

НСО опроверга Денков, охраната му не е свалена

НСО опроверга Денков, охраната му не е свалена

България Преди 1 час

От НСО посочват, че изпълняват стриктно вменените им „със закон задължения”

Доброволци засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

Доброволци засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

България Преди 1 час

Над 100 служители на Пощенска банка се включиха в инициативата, която е част от мащабния проект „Новата гора на София – 2“

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Как да се грижим за здравето на детските зъби: Научете с нас

Любопитно Преди 2 часа

„Ох, на мама!“ има удоволствието да обяви своето първо голямо целодневно БЕЗПЛАТНО събитие за всички бъдещи и настоящи родители

Хората с инвалидни пенсии останаха без великденска добавка

Хората с инвалидни пенсии останаха без великденска добавка

Пари Преди 2 часа

Право на великденска добавка добиха около 534 хиляди души

Грета Гъруиг

Обявиха тазгодишното жури на фестивала в Кан

Любопитно Преди 2 часа

Председател е режисьорът на "Барби" Грета Гъруиг

Вижте как да проверите номера и адреса на избирателната си секция

Вижте как да проверите номера и адреса на избирателната си секция

България Преди 3 часа

На 9 юни гласуваме на избори 2 в 1 - за Европарламент и за Народно събрание

Затвор без решетки в Самораново

Отварят през септември първия затвор без решетки у нас

България Преди 3 часа

Съоръжението е предвидено за настаняване на лишени от свобода, които изтърпяват по-дълги присъди

С документален филм ЕП призовава да използваме гласа си на евроизборите

С документален филм ЕП призовава да използваме гласа си на евроизборите

Свят Преди 3 часа

Комуникационната кампания е под мотото „Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб”

Полските фермери преустановиха блокадите по границата с Украйна

Полските фермери преустановиха блокадите по границата с Украйна

Свят Преди 3 часа

Камионите, превозващи зърно, все още ще срещат известни ограничения, предупредиха украинските митнически власти

НСИ: Населението на България продължава да се топи и да застарява

НСИ: Населението на България продължава да се топи и да застарява

България Преди 3 часа

Към 31 декември 2023 г. населението на страната ни е 6 445 481 души, което представлява 1,4% от това на ЕС

<p>&quot;С течение на времето&nbsp;се превръща в сандък от спомени&quot;</p>

"Сандък от спомени”: Жена е професионален "пазител" на домове във Венецуела

Свят Преди 3 часа

Почистването, класифицирането, защитата и оценката на спомените от чуждото минало е работа на Мария Андреина