0
И о о страниците на неделната преса продължава да мирише на цигари. Министри дописват "Тютюн", отбелязва "Стандарт". Новият роман "Записки по "Булгартабак" ще бъде задължително четиво за повечето родни министри през горещия август, е предположението на вестника.

Задава се ново класиране на офертите за "Булгартабак", обявява и "Труд". Агенцията за приватизация ще поиска от кандидат-купувачите на "Булгартабак" да обяснят писмено разминаването между обявените при отварянето на офертите показатели и описаното в текста. В петък работната група по приватизацията на холдинга получи три доклада: на Дикме, на консултанта "Кредитанщалт" и на конкурсната комисия. И в трите били описани десетки несъответствия със стратегията и с изнесените при отварянето на офертите показатели, обяснява "Труд". Най-голямо се оказало разминаването в офертата на "Табако кепитъл партнърс", която спечели първо място по точковата система.

Нов скандал с "Булгартабак" разтресе държавата. Офертата на любимата на властта фирма е фалшива, сочи доклад на австрийския консултант по сделката "Кредитанщалт", пише "Стандарт". "Кредитанщалт" иска декласирането на "Табако кепитъл", пишат вестниците, позовайки се на казаното от главния редактор на "Стандарт" Юлий Москов в софийския радиоефир. "Партньорите" подвели публиката, като обявили, че ще инвестират в холдинга над 71 млн. евро за следващите 5 години, отбелязва "Труд". А както твърди Москов, само 18 млн. евро от обещаните пари са за развитие на тютюнопроизводството. 49 млн. евро са вложения в ценни книжа, които фирмата, подкрепената от "Дойче банк", щяла да разиграва на някаква борса. Според правилата на сделката, припомня "Стандарт", кандидатите трябва да предложат поне 20 млн. евро преки инвестиции в "Булгартабак".

Откъде Москов има достъп до доклада, логично задава въпрос пред "Монитор" изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Апостол Апостолов. Той заявява, че до две седмици няма да коментира. Докладът на АП за "Булгартабак" съвпадал 100 процента с този на министър Дикме, твърди "Монитор".

Сред играчите - принц Кирил, Майкъл Чорни и Николай Василев, интересът на вестниците е фокусиран върху скандалния израелски бизнесмен, след като вчера той изненадващо съобщи, че е бил посетен от представител на конкурента си "Табако кепитъл" Георг Цветански. Фармацевтичният бос притискал Чорни, заявява "Труд". Шефът на "Балканфарма" засякъл Чорни случайно в хотел в Тел Авив и отрича пред "24 часа" да е правил някакви предложения на Чорни.

В играта с преструктурирането на "Балканфарма" гръмна първият бушон - Георг Цветански, припомня "Стандарт". Данъчни и прокурори сега са по петите му заради необявени данъци. Най-страшното за "Булгартабак" ще е, ако се случи същото с "Балканфарма", смята изданието. Вестникът припомня, че филиалът на "Дойче банк" в Лондон е бил собственик на "Балканфарма" само 24 часа, след което е прехвърлил собствеността на кипърска офшорка. Ясно е, че министрите ще дописват новият роман "Тютюн". Бъдещият бестселър няма толкова явна любовна фабула като класическия "Тютюн", но развръзката в него е далеч по вълнуваща и непредсказуема, коментира "Стандарт". Хитът в приватизационната ни литература може да се конкурира само с наръчника за магии "Хари Потър", заключава вестникът. Поредицата за хлапака фокусник най-ревностно прелиства вицепремиерът Николай Василев.

От Сергей Станишев пък става рокер, признава "Труд" след рокерския поход на социалистите, възприет добре и от червения електорат. Идвало времето на лявото управление, пише вестникът. И затова Сергей Станишев бил следващия премиер по волята на съдбата, добавя "24 часа". Така представил и дал думата на червения лидер на Бузлуджа литературният критик Иван Гранитски. Според червени сметки там 50 000 викали "Победа!" заедно с председателя на БСП Сергей Станишев.

"Глад, мизерия, грабежи по пътищата, корумпирани министри и депутати, а царят, обкръжен от блюдолизци и некомпетентни, си остава безразличен", очертал картината Станишев, пише "24 часа". После пък добавил колко се лъжели тези, които мислели, че могат да си тръгнат към Мадрид и Лондон и да им се размине. Въодушевен от многохилядното множество, водещият митинга Гранитски се провикнал "Както би казал Христос, вие сте солта на земата, вие носите бъдещето", добавя "Труд". Хит на празника на по случай 111-та годишнина от създаването на соцпартията станала песен за АЕЦ "Козлодуй", подчертава "Стандарт". Народният певец Георги Гоцев събрал овациите на множеството, запявайки "АЕЦ "Козлодуй" е чудо, да я спрем ще бъде лудост".

Може ли една поппесен да ни вкара в НАТО, пита "24 часа". Защо не, стига да стане хит и да е изпята от външния министър, отговаря вестникът, посвещавайки любопитните си читатели на стъпките, които трябва да се предприемат, за да запишат песен. Най-общо трябват 2000 лева, текстописец, аранжор и студио, но ви предстои най-трудното как да го завъртите в ефир. Едно е много важно, подчертава вестникът, не се отказвайте! Кое парче бихте изпели, препитва "24 часа" властта по ноти.
"Изобщо не съм по песните. Ако трябва да запиша някое парче, сигурно ще бъде "Българка" на Лили Иванова", признава пред вестника генерал Васил Василев.
"Зависи от настроението ми, но пея парчета и на "Бийтълс" и на Жо Дасен", казва Даниел Вълчев от НДСВ и не скрива мечтата си да запише диск с Четин Казак и Станимир Илчев.
Някои от политиците вече са пробили на музикалния подиум. Весела Лечева от "Коалиция за България" вече е пяла по концерти с Веселин Маринов. Димитър Арабаджиев може да се похвали с професионален диск с неговата група "Джара-Джара", чийто продуцент е бил Румен Бояджиев, а клипът на парчето, което още се въртяло по БНТ.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 3 минути

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 13 минути

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 1 час

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 1 час

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 1 час

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 2 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 2 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 2 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 2 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер

<p>&bdquo;Който разбие тази гробница, ще срещне смъртта от болест, която никой лекар не познава&ldquo;</p>

Проклятието на фараона: Води ли до смърт отварянето на гробница

Любопитно Преди 3 часа

Интересни и мистериозни факти за гробниците може да прочетете в следващите редове

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Любопитно Преди 3 часа

Неправилната позиция на сън води до проблеми с гърба

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

България Преди 3 часа

Това обявиха на брифинг в Министерския съвет здравните власти

Русия арестува журналист на Forbes

Русия арестува журналист на Forbes

Свят Преди 3 часа

Задържането е по обвинение в разпространение на „невярна” информация за войната в Украйна

<p>Нова арт инсталация на мястото на бившия Мавзолей в София (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

На мястото на бившия Мавзолей в София: Пейки с формата на букви

България Преди 3 часа

Идеята на художника Красимир Терзиев - автор на проекта, е да се развие място, на което човек може мислено да се освободи от инерцията на ежедневието

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Неочакваният арест на Тимур Иванов: Какво се крие зад това

Свят Преди 3 часа

Обвиняват Иванов, че е взел подкуп в особено големи размери

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

След повече от 20 години чакане: България ще има нови влакове

България Преди 4 часа

Това съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков