0

"Окървавиха миньорски бунт", съобщава "Труд". Полицаи и миньори от "Мини Марица-изток" влязоха в кървава схватка вчера на пътя Русе-Свиленград при Гълъбово, и двете страни дадоха пострадали и се обвиняваха взаимно кой е започнал мелето, посочва изданието. Синдикатите поискаха оставката на вътрешния министър Румен Петков, който защити подчинените си, продължава темата "Сега" в челния си материал.

След като здравният министър Радослав Гайдарски се огъна под натиска на "Пирогов", утре могат да скочат още болници, прогнозира "Сега". "Протестът в "Пирогов" струва 2.5 млн. Лева", твърди пред "Труд" доскорошният директор на института Спас Спасков. Според него по време на протестните действия са се
генерирали 2.5 млн. Дълг. Той вижда спасението на "Пирогов" в добрата реорганизация.

"500 лева заплата спира стачките", пише "Стандарт". Такава е мечтаната заплата на две трети от българите, сочи проучване на НЦИОМ, цитирано от вестника. Столичани искат поне 820 лева, а образованите българи между 30 и 50 г. не харесват работа, която им носи по-малко от хилядарка.

"Вътрешната комисия в парламента ще изслуша шефа на НСО ген. Димитър Димитров и уволнения гард Николай Марков заради скандала в службата, съобщава "Труд". Това са решили вчера депутатите. По-рано пред деня 50 парламентаристи от опозицията са събрали подписка за създаването на временна анкетна комисия. Преди седмица, когато Марков обвини НСО, че събира незаконна информация за охранявани политици и я предава на президента Георги Първанов, от ДСБ също поискаха анкетна комисия, припомня "Труд". "Монитор" допълва, че военната прокуратура е започнала проверка по твърденията на Марков. "В НСО са длъжни да следят движението на държавниците", коментира в интервю за вестника председателят на Национален съюз "Безопасност и охрана" Румен Ралчев. Отстраненият офицер има поведение на човек, над който стоят кукловоди, казва той.Темата присъства във всички днешни издания. Те поместват и стенограма от съвещанието при президента на 3 юли т.г., на което са присъствали всички бивши и настоящи шефове на НСО.

Лидерите на БСП и на НДСВ Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски ще предложат по две имена за двата овакантени поста в кабинета - министър на икономиката и министър на правосъдието, информира в челния си материал "Труд". Станишев щял да предложи двамата соцдепутати Петър Кънев и Петър Димитров за мястото на бившия министър Румен Овчаров, а Сакскобургготски ще номинира за мястото на правосъден министър, което е от квотата на НДСВ, главния секретар на Министерския съвет Севдалин Мавров и бившия зам.-министър на правосъдието Меглена Тачева. Съветът на коалицията ще определи фаворитите.

"Има ли Станишев време", анализира "Труд". Ключовият срок, който премиерът Сергей Станишев има, е до местния вот, тоест малко повече от 100 дни, коментира авторът. Той прави аналогия с Наполеон и пита ще върви ли Станишев към своето Ватерло или ще съумее да използва тези 100 дни, за да обърне неблагоприятните тенденции. В друг материал вестникът пише, че адвокати и правни кантори са писали тройка на кабинета. Правителството е оценявано от 15 водещи български правни кантори, които консултират над 95 на сто от инвеститорите в страната, 50 столични адвокати, допълва "Труд".

"По-бързо правете смените в кабинета", съветва специалният координатор на Пакта за стабилност за Югоизточна Европа Ерхард Бусек пред "Труд". Той коментира, че според него Сергей Станишев се справя добре. Харесва ми това, че той признава наличието на проблеми в управлението - за разлика от някои политици, които винаги отричат и твърдят, че всичко е прекрасно, допълва Бусек.

"Безогледният популизъм води България към катастрофа", пише в анализ в "Монитор". След верижните метаморфози на БСП от комунистическа през "модерна лява", после "социалдемократическа", та до настоящата "дясна левица" дезориентацията е тотална, смята авторът.

Вестниците информират, че НДСВ е внесло за регистрация в съда решенията на третия извънреден конгрес на партията. Според "Монитор" с това царят е сложил край на конфликта сред депутатите си.

"Парламентът да се саморазпусне, ако не може да се справи с организираната престъпност и корупцията - за това призовават петимата евродепутати на ГЕРБ в специално възвание, пуснато в кутиите на всички народни представители, съобщава "Труд". В интервю за вестника шефът на икономическото звено на партията Стоян Мавродиев коментира :"БСП се страхува от реформите". Самият премиер Станишев показва неспособност за решаване на проблемите, единственият път, в който ще вървят, е персонални промени, но те няма да променят безидейната политика, смята той.

В материал "Новите сини - млади и зелени" "Сега" коментира, че ако в България има някаква истинска опозиция, която пречи на властта и й лази по нервите, това е опозицията на защитниците на околната среда.

Парламентарната правна комисия отхвърли вчера идеите за въвеждане на задължително гласуване на местните избори, съобщава "Сега".

"Бездействащите следователи са лукс", казва в интервю за "Труд" главният прокурор Борис Велчев. Трябва да е ясно - правосъдието има нужда от обществено доверие, съдебната власт нямаше нужда от скандала "А.Ал. - Р.Овч." и не излезе от него с повишен престиж, отбелязва той. Надявам се повече да няма такива скандали, надявам се и моралът на магистратите да израсте дотам да напускат Темида, ако са я опетнили, заявява главният прокурор.

"Кога ще има присъди по важни дела?", пита пред "24 часа" директорът на Национална служба "Полиция" главен комисар Валентин Петров. За едни и същи доказателства в Европа наказват, у нас не, твърди той.

"Решението за "Странджа" - незаконно", е челното заглавие на "Монитор". Върховната административна прокуратура оспори вчера решението на Върховния административен съд, с което бе отменен статута на Странджа като природен парк, информира вестникът. "Еколози искат Европа да ни накаже за Странджа", пише
"Труд". Министърът на околната среда Джевдет Чакъров е готов да предприеме законодателни инициативи, за да не допусне случаи като този, допълва "Дневник".

"Германският бизнес е доволен у нас", цитира "Дума" изказване на премиера Сергей Станишев пред германския президент Хорст Кьолер. Ще продължим усилията срещу организираната престъпност и борбата с корупцията, заявява Станишев.

"Хората със средно образование и добър занаят имат най-голям шанс на трудовия пазар от 2008 до 2010 г., показва проучване на "Витоша рисърч" и "Индъстри уоч" сред 2000 работодатели, цитирано от "24 часа". Темата е основна за "Дума", който
акцентира върху това, че безработицата е намаляла под 7.5 на сто.

"Няма проблем с набирането на професионални войници", информира "Българска армия", като цитира военния министър Веселин Близнаков.

"Евросубсидии за изкоренени лозя", съобщава от първа страница "Земя". Страната ни задължена да свие с 10 на сто производството на вино,допълва изданието. Европейският съюз ще забрани използването на захар във виното, допълва темата от първата си страница "Новинар".

"И на сватбите ли ще нахлуват антипирати", пита "24 часа" в анализ по повод акцията за плащане на авторски права за музиката, която звучи в заведенията.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

На политически диспут още с излизането си на подиума опонентите започват с пререкания: - Ти си голям лъжец! - А ти си мошеник! Намесва се…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Русия обяви, че контролира село в Източна Украйна

Русия обяви, че контролира село в Източна Украйна

Свят Преди 3 минути

Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди по независим начин информацията от бойното поле

<p>Изпращане на войски в Украйна не е изключено</p>

Ако Москва пробие фронтовите линии: Изпращане на войски в Украйна не е изключено

Свят Преди 51 минути

Това заяви френският президент в интервю, публикувано днес

Казусът с частната болница "Мама и аз" (ОБЗОР)

Казусът с частната болница "Мама и аз" (ОБЗОР)

България Преди 1 час

Публикуваха стенограмата от заседанието на служебното правителство, на което е взето решението за създаване на болницата

а

Обявиха ден на траур в Одеска област

Свят Преди 1 час

Това съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер

„Непознатата Адриана Будевска” в „Темата на NOVA“

„Непознатата Адриана Будевска” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 1 час

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

<p>Кремъл коментира&nbsp;обвиненията на САЩ за използвано химическо оръжие</p>

Кремъл коментира обвиненията на САЩ за използвано химическо оръжие в Украйна

Свят Преди 2 часа

Песков заяви, че Москва остава обвързана с договора, забраняващ използването на химически оръжия

<p>Създадоха мишка Франкенщайн</p>

Създадоха мишка Франкенщайн с мозъчни клетки от плъх

Любопитно Преди 2 часа

Мозъчни клетки на плъхове могат да заместят изгубени неврони при мишки

<p>&quot;Русия трябва да бъде включена в този процес&quot;</p>

Швейцария: Мирен процес без Русия е невъзможен

Свят Преди 2 часа

Това каза в изявление правителството в Берн

ц

Любов и добро настоение: Какво е манифестиране и как да го приложите

Любопитно Преди 2 часа

Как да манифествате четете в следващите редове

<p>&quot;Това е нещо, което променя играта... Надявам се, че не е твърде късно...&quot;</p>

Очаква ли се ескалация между Иран и Израел: Бившият съветник по националната сигурност на САЩ с коментар

Свят Преди 3 часа

"Това е нещо, което променя играта... Надявам се, че не е твърде късно...", казва Макмастър за военната помощ на САЩ за Украйна

свещ

Почина легендарният рок китарист Дуейн Еди

Свят Преди 3 часа

Той е носител на „Грами“ за най-добър рок инструментал за „Peter Gunn“

<p>Честит рожден ден, принцесо!</p>

Честит рожден ден, принцесо! Шарлот навърши 9 години

Свят Преди 3 часа

Кейт Мидълтън застана отново зад фотоапарата по повод 9-ия рожден ден на принцеса Шарлот

Авария спря водоподоването в два столични квартала

Авария спря водоподоването в два столични квартала

България Преди 3 часа

Екипите на "Софийска вода" работят по отстраняване на проблема

Microsoft развива AI, защото се уплашила от Google

Microsoft развива AI, защото се уплашила от Google

Технологии Преди 3 часа

ИТ гигантът се притеснил, че изостава от конкуренцията

Какво представлява хлорпикрин, химическото оръжие, в чието използване САЩ обвинява Русия

Какво представлява хлорпикрин, химическото оръжие, в чието използване САЩ обвинява Русия

Свят Преди 3 часа

Излагането на хлорпикрин причинява дразнене на очите и дихателните пътища, придружено от повръщане и диария

<p>Филипините привикаха китайски дипломат, ето защо</p>

Напрежението в Южнокитайско море расте: Филипините привикаха китайски дипломат

Свят Преди 3 часа

Филипините обвиниха Китай, че повишава напрежението в Южнокитайско море, след като във вторник бреговата охрана на страната използва водно оръдие