0

"НСО събира информация за политици", обявява "24 часа". Изданието цитира подполковник Николай Марков, който казва, че в Националната служба за охрана /НСО/ се събира неправомерно информация за охранявани лица.

Информацията включвала кога и с кого разговарят, ядат и пият охраняваните от службата политици. Събраните данни се пращали на "принципала".

По закон службата е на подчинение на президента, припомня "24 часа". "Целта е събиране на информация за политически контрол. Тя се дава на президента по нерегламентиран ред - за всички политици, които го касаят", е посочил още Марков.

"Труд" допълва с позицията на службата, които заявяват, че отправените обвинения от полк. Марков са напълно безпочвени и накърняват авторите и достойнството на службата. От НСО ще сезират прокуратурата за твърденията.

"Стандарт" публикува интервю с Николай Марков. Превърнаха държавните гардове в доносници, смята той. По думите му "сивият кардинал" на НСО полк. Петър Маринчев събира тайната информация.

Топят Герджиков, че взел 1000 лв. за консулт, обявява "24 часа". Агенцията по вписванията платила на депутата от НДСВ Огнян Герджиков и колегите му от СУ Таня Бузева и Александър Кацарски по 1000 лева за консултации по промяна в Закона за търговския регистър.

Това е заявила пред членовете на комисията за борба с корупцията към НС зам.-изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Даниела Митева.

"Идея в БСП: Станишев вече няма да има заместници", посочва "24 часа". Председателят на БСП да няма заместници е една от идеите, обсъждани от Сергей Станишев и други от партията дни преди червения пленум. Утре Висшият съвет ще разбере предложенията на лидера си за ново Изпълнително бюро. Според "Дневник" то няма да се промени драстично.

"Стандарт" пише, че в кулоарите на парламента са тръгнали слухове за чистка в ръководството на БСП. Според депутати премиерът Станишев щял да даде знак за борба с корупцията, като направи Бойко Великов свой заместник и остави Румен Овчаров извън екипа. Като зам.-председатели се спрягали още Ангел Найденов и Антон Кутев.

"Събират червените на пленум с SMS", отбелязва "Труд" и пояснява, че всички членове на ВС са получили съобщения по мобилните си телефони за закритото заседание на пленума.

Депутатът от СДС Мартин Димитров е отказал да се кандидатира за лидер на партията на Националната конференция на 15 юли, информира "Труд". Той бе издигнат от СДС и няколко местни структури.

"Министрите на нож за нови съкращения", коментира "24 часа". Министрите спориха вчера четири часа колко от подчинените си могат да съкратят, за да бъдат разкрити нови щатове, свързани с членството ни в ЕС.

Според здравния министър Радослав Гайдарски се предлага да бъдат съкратени около 10%, както бе направено в началото на мандата, посочва изданието.

Правото на вътрешния министър да разрешава използването на специални разузнавателни средства без санкция на съда нарушава член 8 от Европейската конвенция за правата на човека, пише "24 часа".

Това решение е на Европейският съд за правата на човека в Страсбург и индиректно задължи българския парламент да намали правата на МВР шефа, за да въведе изричен съдебен контрол при използването на СРС. Всеки българин ще може да провери дали е подслушван.

"Кабинетът даде сграда за досиетата, Гагаузов не знае", пише "24 часа", и допълва, че спор за сградата на столичната ул. "Врабча"1 е довело до объркване вчера в правителство на кого всъщност се дават помещенията в нея.

От Министерския съвет съобщиха, че на втория и третия етаж в имота ще се нанесе комисията по досиетата, а на четвъртия и петия етаж - Земеделски съюз "Александър Стамболийски" от Коалиция за България.

"Не сме взели такова решение, тъй като има предложения цялата сграда да се даде за Административния съд", е казал министърът на благоустройството Асен Гагаузов.

"Съдии бягат от дела за престъпно имане", твърди в интервю за "Труд" проф. Стоян Кушлев, шеф на Комисията за установяване на незаконно натрупаните богатства.

"Ангел Александров излиза в отпуск", информира "24 часа". "Труд" посочва, че се спрягат трима за поста му на директор на Националната следствена служба - заместниците Румен Георгиев и Свилен Турмаков, както и Бойко Найденов, който оглавява отдел "Антикорупция" във ВКП.

"Кабинетът сложи точка на исканията за заплати", отбелязва "Сега". "Обобщените искания към настоящия момент надхвърлят възможностите на бюджета с над 1 млрд. лв. Удовлетворяването на исканията е опасно за страната и обществото, а финансовата стабилност се поставя под заплаха и това би довело до инфлация, която ще "изяде" доходите на хората", посочват от правителствената информационна служба.

Изказвания в този дух направиха в последните дни финансовият министър Пламен Орешарски и премиерът Сергей Станишев, анализира изданието.

Извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество свиква КТ "Подкрепа", съобщава още "Сега". Причината е растящото социално недоволство в страната.

"Управляващите да не се правят на застреляни", е озаглавено общо интервю за "Труд" на лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" - д-р Желязко Христов и д-р Константин Тренчев.

Под заглавие - "Процесът е кървяща рана върху либийското правосъдие", "Новинар" публикува пледоария на Хари Хараламбиев, адвокат на българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия. "Не съдът ще реши за свободата на сестрите", казва в интервю адвокатът.

"Загинал ли е наистина Емил Коен", пита "24 часа". Изданието посочва, че според четирима бизнесмени двамата шефове на баскетболния ЦСКА - Емил Коен и Владимир Федяев, все още са живи, а катастрофата във Франция миналата седмица е инсценировка заради дългове от 10 млн. лв.

Изданията отбелязват за двудневния медиен форум в Загреб на тема "Демокрация на медиите в Югоизточна Европа: проблеми и перспективи", организиран от германския издателски холдинг ВАЦ, фондацията "Конрад Аденауер" и Асоциацията на медиите от Югоизточна Европа /SEEMO/.

"Училища затварят наесен?", пита още "24 часа" и пояснява, че университети и училища заплашват с идеята да провалят новата учебна година със стачка заради ниските си заплати.

Всекидневниците посочват, че разгневени граждани на Карлово са опустошили вчера залата на местния парламент, след като общинските съветници не отмениха решението си за депониране на 80 хил. тона софийски бали на сметището в града.

"Монитор" публикува обширен анализ на проф. Александър Чирков "Как да се реформира здравеопазването".

Бебе се роди благополучно, след като шест години ембрионът стоя замразен в столичната АГ болница "Св. София", разказва "24 часа" от първата си страница. "В България се роди "най-замразеното" бебе в Югоизточна Европа", тръби и "Труд".

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Популярен инфлуенсър почина след тежка операция

Популярен инфлуенсър почина след тежка операция

Свят Преди 2 минути

Семейството на Абхрадееп разкри, че е бил в "наистина критично състояние"

<p>Напрежението в Близкия изток се покачва застрашително</p>

"Уолстрийт джърнъл": Напрежението в Близкия изток се покачва застрашително

Свят Преди 10 минути

Техеран осъществи нападението си в нощта срещу 14 април в отговор на израелския удар по иранското консулство в сирийската столица Дамаск

<p>Happy Pet Net: Помагаме на стопаните да обгрижват лесно своите домашни любимци</p>

Глория Димитрова от Happy Pet Net: Ние помагаме на стопаните да обгрижват лесно и удобно своите домашни любимци

Любопитно Преди 1 час

Онлайн консултациите с ветеринарен лекар могат да служат и като проактивна мярка за здравето на домашните любимци

Сарафов: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и противоречиви норми

Сарафов: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и противоречиви норми

България Преди 1 час

Част от предложенията са неясни, непрецизни, вътрешнопротиворечиви, крайно неудачни, допълва главният прокурор

Мащабна руска атака в Днепропетровска област, най-малко 8 загинали

Мащабна руска атака в Днепропетровска област, най-малко 8 загинали

Свят Преди 1 час

Ранени са били 21 души и са нанесени щети на инфраструктурни обекти

Проучване: Венера изпуска въглерод и кислород

Проучване: Венера изпуска въглерод и кислород

Любопитно Преди 1 час

Въпреки че е най-близкият ни орбитален съсед и най-близката до Земята, няма много информация за Венера

Защо делфините плуват пред корабите (ВИДЕО)

Защо делфините плуват пред корабите (ВИДЕО)

Любопитно Преди 2 часа

Интересни факти за любопитните китоподобни четете в следващите редове

„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 2 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Габриел Гарсия Маркес

"Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес се превръща в сериал по Netflix (ВИДЕО)

Любопитно Преди 2 часа

Премиерата на 16-те епизода се очаква в края на годината

Три сърца, синя кръв и отрова по-силна от цианид - това ли са октоподите

Три сърца, синя кръв и отрова по-силна от цианид - това ли са октоподите

Любопитно Преди 2 часа

Интересни факти за октоподите може да прочетете в следващите редове

БСП иска оставката на Росен Желязков

БСП иска оставката на Росен Желязков

България Преди 2 часа

Причината е, че ограничава гласа на опозицията, заяви Корнелия Нинова

Зодия Телец - мъжете и жените

Зодия Телец - мъжете и жените

Любопитно Преди 2 часа

Те са известни със своята силна и надеждна природа и са един от най-стабилните знаци на зодиака

Кола се обърна на булевард в София

Кола се обърна на булевард в София

България Преди 2 часа

Към момента няма данни за пострадали

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Руски бомбардировач се разби край Ставропол

Свят Преди 3 часа

Четиримата пилоти са катапултирали, трима от тях са били спасени, другият се издирва

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Иран отправи ядрено предупреждение към Израел

Свят Преди 3 часа

Израел отговори на въздушния удар на Иран, въпреки че няколко от западните му съюзници, включително САЩ, призоваха за овладяване на напрежението

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

Нови разкрития за фиктивната операция на жената в Бургас

България Преди 3 часа

Източват ли се пари за здраве и какви мерки са нужни за справянето с проблема?