0

В олен сидеров ме накара да излъжа за инцидента на магистрала "Тракия", признава в интервю за "Труд" депутатът и зам.- председател на Парламентарната група на "Атака" Павел Чернев.

"Аз не бях в неговата кола и не съм участвал в побоя на невинни хора. Волен предпочете да ме жертва, за да скрие криминално проявения си шофьор Любомир Бакърджиев", разкрива Чернев. Той допълва, че няма да напуска групата и ще работи за изчистване на името си.

"Волене, защо ме предаде, бях най-верният",

извежда "24 часа" от подобно интервю с депутата. Изданието допълва, че днес Чернев ще даде показания, които според него са окончателната версия за случката на автомагистрала "Тракия" на 7 април.

Друго интервю публикува "Стандарт". От него изданието извежда думите на депутата, че "ще излекува "Атака" от Сидеров".

Стара мутра бърше "Атака", коментира "Монитор" и посочва, че в хода на разследването се появява Пело Стоев, известен от криминалните хроники на 90-те години. Той разкрива версия, която оневинява Чернев - бил с него в другата кола.

Павел Чернев се омота в собствените си версии, заключава "Сега".

Скоро ще има нови обвинителни актове срещу ключови представители на организираната престъпност освен по делото срещу братята Маргини, обяви главният прокурор Борис Велчев, цитиран от "Труд".

Може би ще имаме повод да искаме магистратски имунитети в съвсем скоро време, заявява обвинителят и в интервю за "Дневник". Според него операция "Чисти ръце" в съдебната власт е необходима.

Красимир Каракачанов е най-вероятната номинация на ССД

за общ кандидат-президент на десницата, научил "Труд". Лидерът на ВМРО срещнал най-голяма подкрепа на заседанието на партията на Стефан Софиянски в събота. Сред обсъжданите имена били Иван Костов и Анастасия Мозер.

Според информацията на "24 часа" десните искали Антон Станков за президент. Очаквало се неговата кандидатура да бъде предложена от "Гергьовден" и ВМРО.

ДСБ и ССД вече са готови с предложения за президент, обявява "Дневник" и уточнява, че това са съобщили лидерите на формациите Иван Костов и Стефан Софиянски.

На изборите може да сме и с Бойко Борисов,

извежда "Труд" от интервюто си с Елеонора Николова, член на НИС на СДС. По думите й ако столичният кмет Бойко Борисов направи партия, която да застане в десния сектор, и ако подкрепи добра дясна кандидатура за президент, няма защо да се смята за враг. Според Николова това, което се наблюдава в ГЕРБ, означава, че има глад за дясното в България.

СДС пуска сините при Бойко Борисов, коментира "Сега" и цитира главния секретар на СДС Иван Колчаков: "От формална гледна точка уставът ни не забранява на нашите членове да са едновременно и в редиците на неправителствени организации, каквато е и ГЕРБ".

Дончева призова да забранят ГЕРБ,

обявява "24 часа". Според депутатката от Коалиция за България сдружението действа като партия и това е "опасно, защото там членуват бивши и настоящи офицери от МВР, службите и армията".

От думите на Татяна Дончева "Сега" извежда, че "ГЕРБ е вторият отбор на Симеон". Според нея това е резервната формация на Симеон Сакскобургготски, която ще смени сегашната парламентарна група на НДСВ.

Това което ни спъва в съдебната реформа, е политизирането й, обяви Бойко Борисов, цитиран от "Монитор". Той беше във Варна, за да присъства на учредяването на първия професионален клуб към сдружение ГЕРБ - клуба на юристите.

В БСП спорят за безплатно раждане, акцентира "Труд" и посочва, че социалната министърка Емилия Масларова е предложила всички раждания да се поемат от държавата. По идеята й обаче имало спор.

"Планът "Масларова" гази договорките с МВФ",

коментира "Сега" и обяснява, че обещанията на министърката, обявени на соцпленума в събота, са в пълно противоречие с ангажиментите, които правителството вече пое пред Международния валутен фонд.

В меморандума с фонда не са предвидени никакви увеличения на пенсии - освен вече направените от началото на годината. Масларова поиска още увеличения от 1 юли на пенсиите, припомня изданието.

"Дума" добавя, че БСП обмисля начин да преодолее дефектите на точковата система за пенсиониране.

След шест месеца за първи път ще разполагаме със списъците на дарителите на партиите

и не виждам пречка тези списъци да бъдат огласени. Това казва в интервю за "24 часа" председателят на Сметната палата Валери Димитров.

Ако партиите не са в състояние да представят дори един отчет, както изисква законът, значи нямат капацитет да управляват, смята Димитров. Той посочва, че ако неподаването на отчети е системно, което означава поне три последователни години, ще бъде изпращана информация за партиите "нарушители" в прокуратурата, а тя ще има право да иска прекратяване на съществуването им.

Комунистическа партия на България, бившите коалиционни партньори на Волен Сидеров партия "Нова зора" и партия "Защита" ще създадат патриотична левица, съобщил за "Новинар" лидерът на Комунистическата партия и зам.- председател на ПГ на Коалиция за България Александър Паунов.

Той обяснил, че тя няма да бъде регистрирана като партия, а ще бъде сформирана като коалиция, когато дойдат избори. Паунов обяснил, че целта е да се изтласка "Атака" от лявото пространство.

На заседанието на Съвета по отбрана са разгледани предложенията на Генералния щаб на Българската армия за зам.-началници съобразно длъжностите, установени от президента, информира в-к "Българска армия".

Общините ще могат да налагат нови такси,

констатира "Сега". Всекидневникът посочва, че след като парламентът приеме новия закон за местните данъци и такси, общините ще могат сами да определят какви такси да налагат.

В момента те имат право да определят само размера на таксите. Местните власти ще посочват и общинските данъци, държавата ще ги регулира с горна и долна граница, пише още "Сега".

Започват масирани проверки на документи за инвалидност,

издавани от специализираните лекарски комисии, съобщава "Труд" в рубриката си "Темата". Има подозрения за съществуването на поне 4000 мними инвалиди, които получават добавки, наречени интеграционни, пише изданието.

Външна политика

За нас България на първо място е съсед, с който градим добри отношения, а фактът, че е и ще бъде член на най-важните евроатлантически интеграции, е само допълнителен елемент, който допринася за по-доброто разбирателство, казва в интервю за "Дума" посланикът на Сърбия и Черна гора у нас Данило Вучетич. Той цитира поговорка, която гласи, че добрият съсед е по-важен от родината.

Общество

Дунав спря при Лом, качва се край Видин, отбелязва "Труд". През последното денонощие водата е спряла да се покачва при Лом, Козлодуй и Оряхово, а през следващите два дни се очаква в Русе нивото да стигне до 864 см, което е с 14 см по-малко от крайната точка.

Прогнозите за нивото на реката във Видин обаче са, че утре ще се покачи с 20 см, а в следващите дни ще достигне 993 см.

В сряда чакаме пик на Дунав,

алармира и "24 часа". Министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем съобщи, че навсякъде има готовност за евакуация, цитира я изданието.

За същото увери и министърът на отбраната Веселин Близнаков, като посочи, че армията е способна за часове да организира евакуацията. Според Етем хората в застрашените от наводнения райони не трябва да разчитат изцяло на временните диги.

Вотът на недоверие - при най-високата вълна на Дунав,

коментира "Сега". Според изданието точно когато депутатите гласуват вота на недоверие към правителството заради наводненията, се очаква връх в повишението на нивото на водата на Дунав.

Болниците на червено до юни,

алармира "Монитор". Вестникът научил, че ако лечебните заведения продължават да харчат като през последните два месеца, ще направят сериозен преразход в бюджета на здравната каса до средата на годината.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 52 минути

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 58 минути

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 5 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 6 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 6 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 6 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 6 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 7 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 7 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 7 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 7 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 8 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 8 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 8 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 8 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 9 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер