0

"Шефът на пожарната гори заради корупция", обявява на първа страница "Новинар". Позовавайки се на източници от МВР, всекидневникът пише, че директорът на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението"

Кирил Войнов ще бъде сменен.

Причината са установени тежки нарушения и корупционни практики в дейността на службата. Сред най-тежките нарушения е подписаното разрешение от ръководството на пожарната дискотека "Индиго" да заработи отново въпреки двата опита на столичната пожарна да спре отварянето й, пише още "Новинар".

Кунева ремонтира спешно гафовете на парламента,

коментира "Монитор". Министърът на евроинтеграцията е представила на Министерски съвет план за действие още на 25 май, но все още кабинетът "пази тайна".

Планът предвижда до 30 юни да бъде създадена работна група за четвъртата поправка в конституцията, като нейната основна цел е да неутрализира третата поправка отпреди два месеца. До 15 юни трябва да се намери механизъм на парите и имотите на елита, посочва още всекидневникът.

"Стандарт" информира, че по предложение на Кунева премиерът Сергей Станишев е наредил всички министри и техните заместници

да обявят пълното си имущество.

В МВР няма "досие" или други документи за ангажименти на Кеворк Кеворкян към бившата Държавна сигурност, съобщи вътрешният министър Румен Петков в отговор на поискана от журналиста проверка, съобщава "24 часа".

Изданието публикува и анализ със заглавие "Тамплиерите на петолъчката". Авторът Борислав Зюмбюлев разсъждава върху въпросите: "Къде почва и къде свършва "линията на куфарчетата" и "ДС ли създаде мафията и има ли тайна власт на ченгетата".

"Труд" цитира бившия зам.-председател на комисията по досиета Евгени Димитров, който се обявява за въвеждане на ред в отварянето на досиетата.

Да се отварят поне според зодията на агентите, за да има ред, предлага той. "Монитор" добавя, че съдиите от Върховния касационен съд начело с шефа си Иван Григоров са поискали публично да се огласи дали някой от тях е бил сътрудник на ДС.

Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов са служители на ДС,

разкрива пък "Стандарт", позовавайки се на Йордан Бакалов от парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Според "Монитор" премиерът Сергей Станишев бил изнервен по време на вчерашното заседание на правителството. Много преди началото в 10 ч. при Станишев отишъл вътрешният министър Румен Петков. Двамата прекарали заедно близо час. Изводите са, че именно на това се дължала нервността на премиера.

Бившият зам.-директор на Шесто управление на ДС Цвятко Цветков заяви в интервю пред "Труд", че министър Петков смята да измести от лидерския пост в БСП премиера Станишев, припомня "Монитор".

Досиетата скараха властта, коментира и "Стандарт" на уводната си страница и в друг материал посочва, че мин.-председателят бил вбесен заради

скандал в коалицията, свързан с подготвени закони от ДПС.

"БСП направи реверанс на царя", извежда "Стандарт" и коментира, че соцдепутатите престъпиха волята на кабинета и дадоха заден ход за незаконно придобитите владения на Симеон Сакскобургготски.

След четиричасови размишления мнозинството в парламента спаси царските имоти за няколко месеца като гласува нов текст в Закона за собствеността, предложен от НДСВ. С него се налага забрана от седем месеца за придобиване на държавни и общински имоти по давност.

Емел взе под команда Гражданска защита, обявява "Труд" и пояснява, че държавната агенция е трансформирана от самостоятелна структура в част от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.

Удрят ни с данък кмет,

коментира под глава "Труд" и посочва, че общините сами ще определят ставките на местните данъци и ще имат право да въвеждат нови такси. За целта до края на годината ще бъде променена конституцията, пише още изданието и пояснява, че това предвижда правителствената стратегията за децентрализация и програма за нейното изпълнение, одобрена вчера от Министерския съвет.

Повишават с 431 лева заплатата на Кемал Еюп,

констатира "Труд" след приетите от парламента промени в Закона за защита от дискриминация. Промените предвиждат председателят на Комисията за защита от дискриминация да получава основно месечно възнаграждение равно на 90% от възнаграждението на председателя на парламента.

В анализ "Монитор" прави обзор на 100-те дни

на управление на главния прокурор Борис Велчев. Той стана рекордьор по брой поискани имунитети на депутати от всички партии - цели девет, пише в материала. Като провал се отбелязва, че операция "Чисти ръце" не се е състояла.

Днес се навършват 130 години от подвига на Христо Ботев и четата му. Повечето всекидневници публикуват материали в памет на революционера. В 12 ч. днес в продължение на три минути сирените в цялата страна с прекъснат вой ще оповестят отдаването на всенародна почит към загиналите за свободата на България.

Темата на "Труд" е посветена на вчерашните протести на родителите,

които настояват да се увеличат парите за отглеждане на дете. "Майки искат 250 лв. месечно за дете", е заглавието на материала, в който се посочва, че бъдещи и настоящи майки са връчили вчера на зам.-председателя на парламента Любен Корнезов открито писмо с искания и подписка към него.

Сред акцентите в днешния печат е писмото на Красимир Маринов, известен като Големия Маргин, до премиера Сергей Станишев по повод интервю пред в. "Билд".

Маргина пита премиера как е направил извода,

че той и брат му са "една от най-сериозните криминални групировки". Маринов е смутен от изявлението, че с брат му ще бъдат осъдени, при положение, че делото още не е започнало по същество.

"24 часа" посочва, че в писмото си до Станишев Маргина напомня, че е един от най-големите данъкоплатци и спонсори в България и.

Деца на магистрати арестувани за източване на банкови карти,

отбелязва "Монитор" и допълва, че магистратите са от Силистра. Сред арестуваните е и известният бандит Боян Петракиев-арона.

Изданията информират за съвместна операция на българските и испанските служби, при която са заловени три тона кокаин в яхта. На борда пътували трима българи и един турски гражданин.

Мръсната среда, в която живеем, и слабият контрол върху заведенията за обществено хранене са сред причините за увеличението на болните от туберкулоза, обяснява националният консултант по детски белодробни болести доц. Петко Минчев, цитиран от "24 часа".

"Монитор" извежда от думите му, че случаите на заразени хора са се увеличили и за 2005 г. те са около 50 на 100 000 души или по 2500-3000 нови случая на година. Той посочил, че това са същите нива на заболеваемост, които са отчитани у нас през 1975 г. и два пъти по-високи от постигнатия напредък през 1990 г.

"Труд" предава предложението на министъра на образованието Даниел Вълчев висшите училища да съберат студентите си на едно място или максимум на две, а не да ги пръскат из филиали и колежи из цялата страна.

Петте подсъдими български медицински сестри в Либия ще могат да се виждат от утре със свои близки всеки ден до четвъртък, информира "Труд".

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Руски бомбардировки извадиха от строя два украински ВЕЦ-а

Руски бомбардировки извадиха от строя два украински ВЕЦ-а

Свят Преди 11 минути

Ще са необходими значителни финансови ресурси и усилия за отстраняване на щетите и възстановяване на работата им, посочват от „Укренерго“

<p>Освободиха от длъжност земеделския министър на Украйна</p>

Освободиха от длъжност земеделския министър на Украйна, заподозрян в корупция

Свят Преди 17 минути

Микола Солски подаде оставка в края на април, след като срещу него започна разследване за предполагаемо участие в незаконно придобиване на държавна земя

След силната буря: Има ли бедстващи хора и каква е ситуацията в Плевенско (СНИМКИ)

След силната буря: Има ли бедстващи хора и каква е ситуацията в Плевенско (СНИМКИ)

България Преди 1 час

За изминалото денонощие са получени 25 сигнала, свързани с валежната обстановка

ПП-ДБ смени кандидат от листата си за Европарламента

ПП-ДБ смени кандидат от листата си за Европарламента

Избори 2 в 1 Преди 1 час

След като ЦИК отказа да регистрира Ива Богданова Руйчева

Икони, западни мебели и полилеи за милиони: Какво има в двореца на Путин

Икони, западни мебели и полилеи за милиони: Какво има в двореца на Путин

Свят Преди 1 час

Луксозното имение на руския президент е разположено на брега на полуостров Идокопас в Черно море

„За Русия! За победата! Ура!“: Путин с реч на Червения площад

„За Русия! За победата! Ура!“: Путин с реч на Червения площад

Свят Преди 1 час

Според него Западът се опитва да изкриви истината за Втората световна война

Музиката те кара да си тук с Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour

Музиката те кара да си тук с Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour

Любопитно Преди 1 час

Шест града и много хитове те очакват това лято! Началото е през юни

"Гранична полиция" ще бори мигранския натиск с 40 нови джипа (СНИМКИ)

"Гранична полиция" ще бори мигранския натиск с 40 нови джипа (СНИМКИ)

България Преди 1 час

Ставаме все по-надежден партньор за опазване на външната граница на ЕС, заяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов

OpenAI подготвя правила за поведение на AI

OpenAI подготвя правила за поведение на AI

Технологии Преди 1 час

Рамката ще определя всеки аспект на изкуствения интелект

Филмът „Гунди – легенда за любовта“ тръгва по кината, ето кога

Филмът „Гунди – легенда за любовта“ тръгва по кината, ето кога

Любопитно Преди 2 часа

Филмът разказва за човека Георги Аспарухов, който се опитва да балансира между успешната си футболна кариера и личния живот

Главчев за РСМ: България няма да прави повече отстъпки

Главчев за РСМ: България няма да прави повече отстъпки

България Преди 2 часа

Във връзка с организацията на изборите, той коментира, че заедно с ЦИК се движат в указания график

Сривът на земното магнитно поле може да е ключ към развитието на живота

Сривът на земното магнитно поле може да е ключ към развитието на живота

Любопитно Преди 2 часа

Геомагнитното поле е едно от нещата, които отличават Земята от Венера и Марс

Транссексуалност

Държава от ЕС е длъжна да признае промяна на пола и името, извършени в съюза

Свят Преди 2 часа

Казусът е по дело на транссексуален, който е роден като жена в Румъния, но става мъж във Велкобритания

Никол след Hell’s Kitchen: Шеф Ангелов беше много разочарован от нас!

Никол след Hell’s Kitchen: Шеф Ангелов беше много разочарован от нас!

Любопитно Преди 2 часа

Никол е специален гост в подкаста “Кухнята след Ада”

Замъкът в Монталто Дора

Джони Деп купува средновековен замък в Италия

Любопитно Преди 2 часа

След като наскоро се сдоби с остров, сега звездата се е насочил към историческите ценности