0

М ихаил Краус - малкият син на бившия транспортен министър в кабинета "Костов" Вилхелм Краус, е бил отвлечен преди месец в столицата, съобщава в. "24 часа".

След като похитителите не са получили искания откуп от над 1,2 млн. евро, те отрязали кутрето на дясната му ръка до първата фаланга и го изпратили на близките на отвлечения. По късно похитителите получили 300 хил. евро и освободили Михаил, информира вестникът.

Според изданието малкият син на Краус е бил отвлечен на 24 октомври, след като апашите засекли автомобила му. В продължение на месец похитителите настоявали за откуп над 1 млн. евро, но след дълги преговори на 19 ноември семейството дало 300 хил. евро.

Близките получили инструкции да хвърлят сака с парите в контейнер за боклук, от където после те били прибрани. На следващата вечер Михаил бил захвърлен в покрайнините на София.

Бандата е била изключително професионална. Похитителите действали, сякаш са обучавани или консултирани от бивши служители на МВР и били запознати в подробности с тънкостите на проследяването и похватите как да се измъкнат от него, пише "24 часа".

"Няма такова нещо, Мишо си е жив и здрав и си е при нас. Не потвърждавам тази информация, това са щуротии", казва пред вестника Вилхелм Краус. Експерти обаче посочват, че е напълно нормално бащата да се въздържа да даде каквато и да била информация.

Отвличането е потвърдено от високопоставен източник от МВР. Информацията за престъплението бе потвърдена от разследващите и за агенция БГНЕС.

Членовете на семейство Краус са сред най-приближените до лидера на ДСБ Иван Костов и неговия съпартиец Йордан Соколов.

По-големият син на Вилхелм Краус - Антон, е сред основните фигури в бизнеса с маршрутните таксита в София. Заедно Емил Костадинов са и в бизнеса със заведения.

Михаил пък е собственик на две фирми - едната се занимава с отглеждане на лозови и овощни насаждения, а другата - с винопроизводство.

Според запознати през годината са били отвлечени и други деца на богати бизнесмени, но те си платили, за да им ги върнат, без да се оплачат на полицията.

През последните десет години тези нападения у нас са зачестили и са се превърнали в доходоносен бизнес. В затвора обаче не е вкарана нито една от професионалните групи, коментира "24 часа".

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@