0

Т ри фирми искат панаира, извежда "Стандарт".
Три фирми искат да вземат дял от "Международен панаир - Пловдив". Това съобщи шефът на дружеството Йордан Радев. Кандидатите са със 75% участие на общината и 25% - на частен инвеститор.

Запазваме номера на телефона, напомня изданието.
Запазваме номера на телефона и след като се откажем от БТК. Промяната да влезе в сила от 1 януари 2007 или най-късно от началото на 2008 г.

"Кинтекс" изнася за $40 млн., отбелязва същият вестник.
40 млн. долара ще достигне тази година обемът на изнесеното оръжие от държавната "Кинтекс". Това обяви изпълнителният директор на дружеството Антон Салджийски.

Парното ще сменя цени през три месеца, четем в "Сега"
Цените на парното в София да се променят четири пъти в годината, е поискал кметът Бойко Борисов от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Комисия подхваща цените на SMS, информира всекидневникът.
Европейската комисия има сериозни забележки към проектозакона за електронните съобщения.

Преди седмица шефът на генерална дирекция "Информационни технологии и медии" в ЕК Фабио Колосанти е изпратил писмо с критики по 12 пункта до Държавната агенция по информационни технологии и далекосъобщения.

Хазната губи 100 млн. лв. от домашна ракия, извежда още "Сега".
По 100 млн. лв. годишно ощетяват бюджета т. нар. малки обекти за дестилиране, които правят ракия без акциз, обяви вчера по БНР шефът на Националната лозаро-винарска камара Никола Николов. 

Търгът за "Балканкар Дунав" ще започне от 4 млн. лв., отбелязва "Дневник"
Агенцията за приватизация (АП) обяви търг с явно наддаване за продажбата на 70% от капитала на "Балканкар Дунав" - Лом. Началната цена е 4 млн. лв., а стъпката на наддаване - 50 хил. лв.

Ей И Ес ще строи вятърна централа край Каварна, пише вестникът. 
"Ей И Ес България", която разработва изгражда нова мощност в ТЕЦ "Марица-изток 1", ще участва и в строителство на ветрови парк край Каварна, съобщиха от компанията.

"Маунтин парадайз" е поредният апартаментен комплекс в Банско, информира изданието. 
В подготовка на зимния сезон в планинския курорт Банско беше открит поредният апартаментен комплекс - "Маунтин парадайз" ("Планински рай").

Оръжейниците в Сопот ще произвеждат елементи за ортопедията, четем в същото издание. 
До две години "Вазовските машиностроителни заводи" в Сопот ще произвеждат 15 вида ортопедични елементи от титан, които да се използват в българската медицина и ценово да се вместват в лимитите, отпускани на болниците от здравната каса.

Фонд инвестира 110 млн. евро на Балканите, пише още "Дневник". 
Набраните от "Болкън аксешън фонд" (БАФ) средства достигнаха 110 млн. евро, съобщиха от компанията. 

"Булгартабак" пробва пазарите в Италия и Австрия, информира всекидневникът. 
"Преди месец "Булгартабак холдинг" изнесе пробни партиди цигари "Виктори" и "ММ" за Италия и Австрия. Целта е да проучим европейските пазари и да търсим ниши за българската продукция. 

Борсата очаква още седем компании да листват свои акции, извежда "Монитор".
Поне седем компании са най-близо до публичен статут и листване на техните акции на фондовата борса, сочат прогнозите на анализатори. 

Падна последната пречка пред "Ню имидж" да вземе "Бояна филм", твърди вестникът. 
Проточилата се с години сага за продажбата на "Бояна филм" е на път да приключи в най-скоро време, след като отпадна и най-голямата досега пречка пред финала на сделката.

ЕС ограничи вноса на китайски обувки, четем в "Новинар".
Европейският съюз въведе антидъмпинг мерки под формата на мита, за да ограничи вноса на китайски стоки в Европа. Митото за внос на китайски обувки става 16,5% през следващите две години, съобщи BBS.

"Енергийният гигант поглъща 7,3 млрд.", извежда в заглавие "24 часа" и позовавайки се на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров съобщава, че 7,3 млрд. лв. активи ще управлява енергийният гигант, който ще погълне АЕЦ "Козлодуй", НЕК, "Булгаргаз", "Марица-изток 2" и мини "Марица-изток".

В гиганта ще работят 22 780 енергетици, пише вестникът. Сред предимствата на енергийния гигант се изтъква, че при либерализацията на пазара от 2007 г., когато външни фирми ще могат да внасят ток у нас, той ще бъде по-конкурентоспособен, при промени в пазара мегакомпанията може да реагира по-гъвкаво, също така ще се отвори и пазар от 550 млн. потребители в Европа и в Балканския регион.

С намаляването на данък печалба от 15 на 10% България влиза в ЕС с една много силна заявка да бъде добро място за бизнес, да развива конкурентна, силна икономика, привлекателна за чуждите инвеститори.

Това коментира за "24 часа" Иво Прокопиев, който преди дни оглави Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Според него тази стъпка ще даде тласък на легалната икономика, ще ускори инвестициите, ще повиши доходите, заетостта. За сивият сектор изчезва стимулът да укрива данъци, смята той.

"Търговската реформа - първият фалстарт" е темата в броя на "Пари". Анализирайки ситуацията с отлагането на Търговския регистър, вестникът посочва, че страната ни няма да изпълни директива на ЕС за електронно регистриране на фирмите от 1 януари.

Последното отлагане от три месеца на Търговския регистър се оказа предпоследно, отбелязва "Пари" и цитира изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Димитър Цветанов, че за подготовката на регистъра има девет месеца и тиражираната дата за старта му - 1 януари 2007 г., не отговаря на истината.

Текстилният бранш е във възход, твърди същото издание. Отбелязва се, че браншът е успял да преодолее лекия спад от миналата година, и за шестте месеца на тази е реализирал 6,8% нарастване на износа. Нарастват и поръчките от чужбина към българките предприятия.

"Бедните българи с големите излишъци" - така е озаглавен коментарен материал в "Сега". Вместо да инвестират в инфраструктура, да намалят данъците и да вдигнат несимволично доходите, държавниците кътат милиарди, посочва авторът.

"Казват, че България била бедна държава, намираща се в по-лошия край на Европа. Това не е вярно - българите може да са бедни, но държавата не е - твърди той и се аргументира:

От началото на тази година до днес бюджетният излишък на страната е 2 млрд. лв., държавните приходи растат с 10-12%, данъчните постъпления са рекордни, фискалният резерв вече гони 6 млрд. лв."

Публичните разходи ще са тестът за бюджет 2007, прогнозира зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, в интервю за "Дневник".

Смятам, че основният проблем на този и на следващия бюджет ще бъдат неефективните публични разходи, особено в здравеопазването, образованието и доста програми в социалната сфера, казва той.

"В Дания никой не подкрепя фермер, крал от еврофондовете" казва в интервю за същия вестник Петер Гемелке, председател на Земеделския съвет на Дания.

Стабилността и мирът са изключително важни за датското селско стопанство, коментира той. По думите му всяка година селскостопанският сектор получава 43 млрд. евро от европейските данъкоплатци.

Според Гемелке това е голям ресурс и ЕС трябва да упражнява строг контрол дали средствата се изразходват по предназначение.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Великобритания забранява слабите пароли

Великобритания забранява слабите пароли

Технологии Преди 23 минути

Страната въвежда минимални изисквания за киберсигурност

<p>&quot;Макрон се превръща в национална заплаха&quot;</p>

Макрон: Ядрените оръжия на Франция трябва да бъдат част от дебата за европейската отбрана

Свят Преди 23 минути

Напоследък френският президент говори по-често по въпросите на отбраната

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Франция ще посредничи за деескалация на конфликта между "Хизбула" и Израел

Свят Преди 8 часа

Министърът на външните работи на Франция Стефан Сежурне пристигна в Ливан днес

<p>Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност</p>

Мафията е активна: Френският правосъден министър призова за борба с организираната престъпност

Свят Преди 8 часа

Основната цел на министърa е с новите мерки да се пребори с трафика на наркотици

Зеленски: Още чакаме доставките, които бяха обещани на Украйна

Зеленски: Още чакаме доставките, които бяха обещани на Украйна

Свят Преди 8 часа

Украинският държавен глава отново подчерта необходимостта от приемането на Украйна в ЕС и в НАТО

Байдън и Нетаняху разговаряха по телефона, какво си казаха

Байдън и Нетаняху разговаряха по телефона, какво си казаха

Свят Преди 9 часа

Това е първият разговор между Байдън и Нетаняху, откакто двамата са се чули след масираното иранско нападение срещу Израел

<p>Никол Кидман с отличие от Американския филмов институт (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Никол Кидман с отличие за цялостни постижения на Американския филмов институт

Любопитно Преди 9 часа

Актрисата Мерил Стрийп връчи статуетката на Кидман

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Израел увери САЩ, че няма да нахлуе в Рафах

Свят Преди 10 часа

Вашингтон бе обявил, че не би подкрепил израелска операция в град Рафах без съответен надежден хуманитарен план

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

Нейнски: ЕС ни даде свобода, той е възможност за лични постижения

България Преди 10 часа

Политологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов посочи, че алиансът представлява идентичност, принадлежност и възможности

<p>Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава</p>

Олександър Сирски: Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава

Свят Преди 10 часа

По думите на Сирски има признаци, че Русия се готви за настъпление в северната част на страната

Тежка катастрофа в Лясковец, загина мотоциклетист

Тежка катастрофа в Лясковец, загина мотоциклетист

България Преди 11 часа

Eкипи на полицията извършват оглед

<p>Принц Хари готви пътуване до Великобритания, ето защо</p>

Принц Хари на визита във Великобритания заради игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 11 часа

Последното посещение на Хари беше през февруари т.г., когато той пристигна за среща с баща си

<p>&quot;Ако това се случи, германската икономика ще пострада сериозно&quot;</p>

Фон дер Лайен коментира поведението на АзГ във връзка с обвинения срещу евродепутат

Свят Преди 11 часа

Според изчисленията на института така нареченият "Декзит" би коствал 10% от БВП на страната

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Джорджа Мелони се кандидатира за евродепутат

Свят Преди 12 часа

При издигането си на власт Мелони като лидер на „Братята на Италия“, често осъждаше ЕС