0

Т ЕЦ "Република" е заплашена от затваряне, обявява "Дневник".
Пернишката ТЕЦ "Република" е заплашена да бъде затворена, тъй като няма пари да инсталира сероочистващи инсталации, съобщи председателят на съвета на директорите Димитър Кишкилов, цитиран от БТА. Монтирането на сероочистващите инсталации се изисква според комплексното екоразрешително.

Изграждането на сероочистките ще струва около 10 млн. евро, но липсва финансиране заради финансовото състояние на "Топлофикация Перник", обясни Кишкилов. Над 27 млн. лв. дължи топлоснабдителното дружество на "Мини - Открит въгледобив".

Съюзът на работодателите и БИБА се сляха, съобщава още "Дневник". Конфедерация на работодателите и индустриалците в България ще се казва новата бизнес организация, в която се обединиха във вторник на две паралелни общи събрания Съюзът на работодателите в България (СРБ) и Българската международна стопанска асоциация (БИБА).

Новата структура обхваща компаниите, създаващи 2/3 от брутния вътрешен продукт (БВП) и осигуряващи над 400 хил. работни места във всички сектори на икономиката.

Стотина общини могат да кандидатстват за развитие на туризма, пише още "Дневник".

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обяви в уебсайта си покана за набиране на предложения по проекта "Подпомагане на развитието на регионалния туризъм чрез подобрение на свързаната с него инфраструктура".

Проектът се финансира по програма ФАР на ЕС по меморандума от 2005 г. Общите предвидени средства за подобряване на пътната инфраструктура до туристическите региони е 10,8 млн. евро.

Домакинствата натрупаха кредити за 7,3 млрд. лв., обобщава още "Дневник".
Това сочат данните на Българската народна банка (БНБ).

В рамките на последните 12 месеца повишението е с над 35%. В началото на май м.г. гражданите са дължали към банките около 5,4 млрд. лв.

Потребителите ще мерят парното паралелно с "Топлофикация", информира "Сега".

През предстоящия отоплителен сезон Федерацията на потребителите в България ще измерва паралелно със "Столична топлофикация" парното на клиенти с фрапиращо високи сметки, съобщава пред вестника главният секретар на федерацията Павел Кърлев.

"Фрапорт" засега печели двете морски летища, пише още "Сега".
Германският летищен оператор "Фрапорт" в консорциум с българската фирма "БМ Стар" са избрани за концесионер на летищата във Варна и в Бургас от конкурсната комисия в транспортното министерство.

Очаква се през юни правителството да се произнесе окончателно кой ще оперира двата морски аеропорта, съобщи вчера "Медияпул".

"Хемус ер" отказва да купи "България ер", обявява още "Сега".
Единственият сигурен кандидат-купувач на националния авиопревозвач "България ер" - "Хемус ер", е на път да се откаже от участие в процедурата.

Според единия от изпълнителните директори на "Хемус ер" Филип Алексиев компанията се е притеснила от изтеклите информации, че "България ер" е натрупала 11 млн. лв. загуби за първото тримесечие на годината.

Овчаров моли Русия да купува български стоки, съобщава още "Сега".
Туризъм и строителство са двата отрасъла, с които България има най-големи възможности да стопи отрицателното си търговско салдо с Русия, заяви вчера в Москва министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров по време на откриване на 10-ата сесия на смесената българо-руска комисия.

Удължават срока за разсрочване на дълговете, информира "Стандарт".
"Топлофикация София" удължава преференциалния срок за разсрочено плащане на дълговете без лихви.

Всички клиенти със закъснели плащания към столичното парно могат да платят част от дължимата сума и да подпишат споразумение за разсрочване на останалата част от задължението, без да се стига до съдебно описване на имущество.

"Булгартабак" дава 75 ст. дивидент, пише още "Стандарт".
Дивидент от 75 ст. на акция ще даде "Булгартабак". Това ще бъде гласувано на общо събрание на холдинга на 29 юни. След данък сумата става 70 ст.

Печалбата на дружеството за 2005 г. е 12,3 млн. лв., от които 10% ще бъдат заделени във фонд "Резервен". За дивидент ще бъдат раздадени 5,5 млн. лв. От остатъка ще се отделят пари за възнаграждения на борда и надзорниците.

Започва ремонтът на МиГ-овете, обявява още "Стандарт".
Започва ремонтът на изтребителите МиГ 29, който закъсня с пет месеца. Днес у нас пристигат експерти от РСК МиГ, които ще удължават ресурса на първите шест самолета.

Това стана ясно в Москва на започналата вчера X сесия на междуправителствената българо-руска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Едрият бизнес влиза обединен в ЕС, извежда и "Пари".
Вестникът информира, че на две паралелно провеждащи се общи събрания членовете на Българската международна бизнесасоциация (БИБА) и Съюзът на работодателите в България са гласували да се обединят в една организация.

Новото сдружение ще се нарича Конфедерация на работодателите и индустриалците в България. Според президента на БИБА Саша Безуханова, цитирана от изданието, обединяването е първа стъпка към консолидиране на бизнеса и осигуряване представителност на модерни работодателски организации в ЕС.

"Пари" съобщава още, че от 1 януари 2007 г. към банките ще има нови изисквания, популярни като Базел 2. Предстои мащабна промяна на финансовата и капиталовата отчетност, посочва изданието.

Вестникът цитира подуправителя на БНБ Емилия Миланова, ръководеща управление "Банков надзор", че всички банки трябва да направят оценка на капиталовата си достатъчност и да оценят дали няма да имат нужда от допълнителна капиталова подкрепа.

"Икономическият завет на МВФ" - така е озаглавен материала в "Пари" по повод приключилата мисия на фонда в страната.

Мисията на зам.-директора на Европейския департамент в МВФ и наблюдаващ за България Аджай Чопра беше изготвянето на подробен доклад за състоянието на българската икономика през последните две години. Пред вестника той заявява, че валутният борд трябва да действа до евентуалното приемане на еврото.

"Спецекипи от полицаи и прокурор ще следят изкъсо делата срещу престъпните босове веднага след образуването им. Това е една от мерките, които ще бъдат предприети, за да се подобри противодействието срещу организираната престъпност", коментира главният прокурор Борис Велчев пред "Пари".

В интервю за всекидневника той казва, че не е съгласен с извода на ЕК, че ситуацията при противодействието на прането на пари се е влошила. По думите му престъплението "пране на пари" е ново за българското право - в сегашния му вид то съществува в Наказателния кодекс от 2004 г.

Липсата на осъдителни присъди в това направление към настоящия момент Велчев обяснява с голямата сложност при разкриването и доказването на това деяние, както и с необходимостта от следствени поръчки в чужбина.

Към момента сме повдигнали над 40 обвинения в пране на пари, внесени са и десетина обвинителни акта, изтъква главният прокурор. 

Москва иска 40% по-скъп газ, съобщава и "Труд".
За пореден път президентът на "Газпром" Алексей Милер е настоял пред българския министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров от 1 юли т.г. газовия концерн да спре плащането на транзитната такса за България в натура с природен газ при фиксирана ниска цена и да премине към разплащане във валута, пояснява изданието.

Като се позовава на експерти, вестникът посочва, че ако това стане, без да има други промени, доставната цена на природния газ за България ще се повиши средно с около 40%. Овчаров е в Москва заради 10-ата сесия на смесената българо-руска икономическа комисия.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Принц Хари готви пътуване до Великобритания, ето защо</p>

Принц Хари на визита във Великобритания заради игрите "Инвиктус"

Любопитно Преди 37 минути

Последното посещение на Хари беше през февруари т.г., когато той пристигна за среща с баща си

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Преговори за примирие в ивицата Газа започват в Кайро

Свят Преди 2 часа

Западни страни, включително и най-близкият съюзник на Тел Авив - САЩ, призоваха Израел да се въздържа от атаки срещу граничния град

<p>Берачи на гъби и горски плодове&nbsp;подготвят&nbsp;протест в София (ВИДЕО)</p>

Берачи на гъби и горски плодове подготвят протест в София

България Преди 2 часа

Какво предизвика недоволството на този сектор?

<p>Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат, ето защо&nbsp;(ВИДЕО)</p>

Карлос Насар подобри световен рекорд, но няма да бъде признат

България Преди 2 часа

Със своите постижения 19-годишният Насар помогна на своя отбор Хайнсхайм да се изкачи в Първа Бундеслига

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Електрически високоскоростен влак ще свързва Лас Вегас и Лос Анджелис

Свят Преди 3 часа

Високоскоростните влакове ще съкратят четиричасовото пътуване през пустинята Мохаве

<p>Песков отправи остро предупреждение към Запада&nbsp;</p>

Кремъл: Руските активи не трябва да бъдат докосвани, ще има суров отговор на тази кражба

Свят Преди 3 часа

След началото на руската инвазия в Украйна ЕС и други страни замразиха активи на РЦБ

<p>Обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви&nbsp;</p>

Украински обстрел в контролираните от Русия части на Запорожка област, има жертви

Свят Преди 3 часа

Това съобщи в канала си в „Телеграм“ губернаторът на руската Пензенска област Олег Мелниченко

<p>Ето какво&nbsp;ограничава терора на Путин</p>

Зеленски: Всяка медийна публикация за нарушаването на санкциите от Русия, ограничава терора на Путин

Свят Преди 3 часа

ЕС подготвя нов пакет санкции срещу компании от Турция, Китай, ОАЕ и Хонконг, които правят доставки за Русия

Русия твърди, че е превзела украинско село в Донецка област

Русия твърди, че е превзела украинско село в Донецка област

Свят Преди 4 часа

В изявлението се посочва, че руската армия е отблъснала серия украински контраатаки в близост до Часов Яр

<p>&quot;Тогава ще се случи най-голямата катастрофа в историята&quot;&nbsp;</p>

Палестина: САЩ са единствената страна, която може да спре Израел от операция в Рафах

Свят Преди 4 часа

Западните държави, включително най-близкият съюзник на Израел - САЩ, настояха Тел Авив да се въздържа от нападение срещу южния град

Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота 2 в 1

Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота 2 в 1

България Преди 4 часа

Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев

Димитър Главчев се е отказал от заплатата си на външен министър

Димитър Главчев се е отказал от заплатата си на външен министър

България Преди 4 часа

Като министър на външните работи Главчев има право на допълнителна заплата от 9100 лв.

<p>Срути се част от подпорна стена на АМ &quot;Струма&quot;&nbsp;(СНИМКИ)</p>

Срути се част от подпорна стена на АМ "Струма"

България Преди 4 часа

Предполага се, че от дъждовете са компрометирани два от сегментите на подпорната стена

<p>Тази дейност развива нашата креативност</p>

Роботи възпроизвеждат ръкопис, наподобяващ човешкия

Свят Преди 5 часа

Отвъд романтичната идея, какви ползи спираме да получаваме, като спрем да пишем на ръка?

Отслужиха тържествена литургия за Цветница в "Св. Александър Невски" (СНИМКИ)

Отслужиха тържествена литургия за Цветница в "Св. Александър Невски" (СНИМКИ)

България Преди 5 часа

Десетки бяха православните християни, които се причастиха с Тялото и Кръвта Христови