0

"БСП обещава евтина кампания за Първанов" извежда в заглавие "Сега".

Ден след като лидерът на БСП Сергей Станишев официално обяви кандидатурата на Георги Първанов за втори мандат от връх Бузлуджа, председателят на парламентарната група на левицата Михаил Миков обеща кампанията да е максимално икономична, пише всекидневникът.

В интервю за "24 часа" историкът Божидар Димитров коментира, че е сигурен в победата на Георги Първанов на президентските избори.

Не формулите печелят изборите, а личностите на кандидатите, казва той и допълва - райтингът на Петър Стоянов беше кух, а рейтингът на Първанов е истински.

"Георги Първанов е номер 1!" извежда "Земя" и осведомява, че БСП официално обяви подкрепата си за втори мандат на държавния глава.

Изданието цитира думите на премиера Сергей Станишев, който пред симпатизантите на партията, събрали се на Бузлуджа изтъкнал, че Георги Първанов е най-достойният за държавен глава.

Темата е водеща и в "Дума", като се отбелязва, че 60 хил. души на историческия връх Бузлуджа са поискали нов мандат за Първанов.

Решаващата дума ще е на хората, посочва всекидневникът в коментарната си рубрика.

"Кой (за)сега е номер 1?" е озаглавен анализът в "24 часа", посветен на обсъждането, издигането и оттеглянето на кандидатури за президент. Авторът му Велислава Дърева коментира, че когато всичко изглежда решено, нищо не е решено, и че винаги има вероятност решението да се окаже друго, по друга формула, с друга теорема.

Защото принадлежи на народа, а не на тази или онази партийна централа, на нейните въжделения, нетърпения и розови сънища. Никой не е абониран за успеха и никой не е самосбъдваща се прогноза, изтъква още журналистката.

"Десни се отрекоха от Беронов, преди да го припознаят" пише "Дума". Според изданието подкрепата за Неделчо Беронов, който беше предложен от ДСБ за обща номинация за президент на десните, е все още под въпрос.

Вчера лидерът на ССД Стефан Софиянски поискал от него да поведе дясното, пише "Дума". Посочва се, че бившият столичен кмет е предизвикал Беронов, като препоръчал да поеме инициативата и да убеди десните, че е техният кандидат.

Софиянски поискал от Беронов и платформа за следващите 5 години.

"Монитор" посочва, че Неделчо Беронов ще иска подкрепа за изборите от сдружението на столичния кмет Бойко Борисов - ГЕРБ.

Изненади в дясното политическо пространство прогнозира пред "Новинар" лидерът на БЗНС Георги Пинчев.

"Стандарт" помества данни от социологическо проучване на общественото мнение във връзка с изборите за президент, направено от агенция "АФИС".

Според изследването Първанов ще победи Бойко Борисов на балотаж, а Беронов е бита карта защото електоратът не го познава. От партиите най-голяма е подкрепата за БСП (27 %), а за ГЕРБ биха дали вота си 14%.

В интервю за вестника министърът на вътрешните работи Румен Петков коментира, че не е най-важното кога Георги Първанов ще се кандидатира за втори президентски мандат, а действително да се гарантира максимална избирателна активност.

Също така според него е важно да се създаде обстановка на изборна кампания, в която ще се надпреварват личности, политически платформи и обществени виждания.

Гласят Христина Христова за президент от НДСВ, съобщава "Труд". Позовавайки се на свои източници, изданието разкрива, че има план на жълтата партия за президентските избори, който предвижда бившият социален министър и настоящ депутат Христина Христова да води кандидатпрезидентската двойка на НДСВ.

Предвиждало се още Николай Свинаров да бъде вицепрезидент, за да допълва с компетентността си върховния главнокомандващ.

"Ние сме новите варвари на Европа" - думите са на председателя на правната комисия в Народното събрание Янаки Стоилов и са изведени в заглавие на интервюто му в "Труд".

Трябва да признаем, че корупцията дълбоко е проникнала в имунната система на държавата - правозащитната, включително в съдебната. Затова са крайно необходими политици и магистрати - способни и с воля, да се противопоставят на криминалната власт, коментира той.

Според Стоилов ако сегашните закони не са достатъчни, ще бъдат изменени, като това се отнася и за новия Закон за съдебната власт. Председателят на правната комисия прави и сравнение с практиката и законите в ЕС.

"Новият съдебен закон - реверанс към Брюксел" е заглавието на материал в "Труд", също посветен на промените в законодателството, касаещи съдебната система.

"Сега" помества материал за развитието на отношенията между България и Македония в периода 1992-1999 г.

В годините на разгорещените препирни за нацията и езика София загуби куп възможности за инвестиции в икономиката на съседката ни, отбелязва авторът на статията Цветелина Соколова.

"Скандалът с Македония - особено опасен за ЕС" е анализът в "Дневник". Посочва се, че криза със съседна държава е сред най-непростимите фалове според критериите за членство в ЕС.

"Новинар" и "Монитор" извеждат на първа страница събитията в Ливан.

Израелска ракета уби 37 деца в Ливан, съобщава "Новинар" с уводното си заглавие. Позовавайки се на Ройтерс, вестникът пише, че най-малко 55 цивилни ливанци, повечето от които жени и деца са загинали при израелско въздушно нападение в гр. Кана в първите часове на неделния ден.

"Не воюваме с Ливан, а с Дяволската четворка" заявява в интервю за "Дневник" вицепремиерът на Израел Шимон Перес. Той изтъква, че "в момента има два основни въпроса относно Ливан, които "Хизбула" повдига, и то неоснователно, защото те нямат нищо общо с тази страна".

Перес коментира още, че "Хизбула" не служи на интересите на Ливан, а на Иран. По думите му те са един чуждестранен агресор на ливанска територия и с такива хора не може да се преговаря.

"Стандарт" осведомява, че европейският комисар по правосъдието, свободата и сигурността Франко Фратини е похвалил България пред в."Юропиън войс" за напредъка в областта на борбата срещу корупцията.

Фратини пристигна късно снощи в България и днес ще бъде приет от президента Георги Първанов, съобщава изданието.

"Трябва двойно да се забърза изпълнението на европроекти" съобщава "Дневник". Вестникът отбелязва, че България ще получи 6,029 млрд. евро от бюджета на ЕС за развитие и сближаване на регионите в периода 2007 - 2013 г.

Също така обаче се изтъква, че страната ни ще получи парите, независимо дали ще влезе в ЕС през 2007 или 2008 г., но при условие че ускори съществено сроковете за изпълнение на проекти.

Темата е дискутирана на семинар на Министерството на финансите в края на миналата седмица.

"Превземаме Европа на четири колела" - така "Стандарт" информира, че в края на лятото ще се състои уникален автопоход, който ще кръстоса стария континент с посланието на българите към страните от ЕС.

Кампанията се организира от "Български пощи" ЕАД и е под патронажа на президента Георги Първанов.

"Армията очаква мисия в Африка" осведомява с уводното си заглавие "Сега". В интервю за вестника министърът на отбраната Веселин Близнаков съобщава, че през следващата година Българската армия може да замине на мисия в Демократична република Конго или в Етиопия и Еритрея.

По думите на министъра там има напрежение, а стабилността на африканския континент пряко рефлектира върху стабилността на европейския континент.

Сред другите коментирани теми от министър Близнаков са съкращенията в армията при отпадането на наборната служба и модернизацията на военните хеликоптери.

Същевременно "Труд" информира, че от утре международното летище в Кабул минава за четири месеца под командването на български контингент.

В интервю за изданието полк. Марин Начев, който ще командва българската рота там коментира, че това е едно от най-натоварените летища в света.

Успехът на мисията зависи от нас, казва полк. Начев като изразява увереността си в професионализма на българските бойци и специалисти, както и за отличната организация и синхрон сред многонационалните части в Кабул.

"Българска армия" се фокусира върху мисията на българския контингент в Ирак. "Нашите в "Ашраф" изпълняват съвестно и с ентусиазъм задълженията си" - изтъква вестникът.

Основната си тема "Труд" посвещава на придвижването на летовниците до морето. Проверката на вестника показва, че най-евтино, въпреки всички неудобства, е пътуването с влак. Темата е и сред акцентите в "Стандарт".

От своя страна "24 часа" акцентира върху намирането на сезонна работа през лятото, както и какви пари се печелят от различните дейности.

"Избират българин за общински съветник в Гърция" извежда "Монитор". В своя репортаж изданието разказва как хоровият диригент Валентин Стефанов е сред най-известните хора в Превеза.

Той е примерът за това, че българите по света успяват, печелят уважение и награди заради своите качества и умения, изтъква ежедневникът.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Двама души получиха втори шанс за живот след донорска ситуация

Двама души получиха втори шанс за живот след донорска ситуация

Вдъхновени истории Преди 2 минути

Поради медицински показания на донора, не е имало възможност за извършване на органна трансплантация в България

<p>На фона на обвинения в корупция: Зеленски с нови рокади в Украйна&nbsp;</p>

На фона на обвинения в корупция: Зеленски уволни високопоставен служител на СБУ

Свят Преди 10 минути

Зеленски обеща да продължи стриктната борба с корупцията и присвояването на държавни средства

Трафикът по границите: Къде е най-натоварено в четвъртък

Трафикът по границите: Къде е най-натоварено в четвъртък

България Преди 1 час

На границата с Република Северна Македония и на границата с Турция трафикът е нормален

Броят на жертвите след срутване на магистрала в Китай расте

Броят на жертвите след срутване на магистрала в Китай расте

Свят Преди 1 час

Свидетели разказват пред местните медии, че са чули силен шум и са видели как зад тях се е отворила дупка с ширина няколко метра

Тръмп: Няма престъпление, има един корумпиран съдия

Тръмп: Няма престъпление, има един корумпиран съдия

Свят Преди 1 час

Той отново коментира, че това и други дела срещу него се водят от Белия дом, за да подкопаят кампанията му

<p>&quot;Съобщават на околния свят за своето страдание&quot;: Растенията също крещят&nbsp;</p>

Проучване доказа, че растенията също крещят

Любопитно Преди 2 часа

Интересни факти за растенията може да прочетете в следващите редове

Как да прекарате 36 часа в Цюрих

Как да прекарате 36 часа в Цюрих

Любопитно Преди 2 часа

Цюрих често се пренебрегва като междинна спирка между летището и зимните курорти

<p>Велики четвъртък е</p>

Велики четвъртък е: Днес се припомня Тайната вечеря

Любопитно Преди 2 часа

Предиобед в православните храмове се служи Василиева литургия и Велик маслосвет

Русия с резолюция в ООН, настоява за забрана на оръжията в космоса

Русия с резолюция в ООН, настоява за забрана на оръжията в космоса

Свят Преди 2 часа

Преди седмица Москва наложи вето на резолюция на САЩ и Япония за спиране на надпреварата във въоръжаването в космоса

Свещеник каза как НЕ трябва да се украсяват яйцата за Великден

Свещеник каза как НЕ трябва да се украсяват яйцата за Великден

България Преди 2 часа

Той призовава хората да не купуват стикери с изображения на свещени символи за украса на яйца

Снимката е илюстративна

Слънчево изригване спря радиокомуникациите

Технологии Преди 3 часа

Райони в тихия океан останаха за кратко без покритие

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Любопитно Преди 9 часа

Амбициозната Михаела Тричкова напусна състезанието и се раздели с черната си куртка

Протести парализираха транспорта в Гърция

Протести парализираха транспорта в Гърция

Свят Преди 12 часа

Работниците в сектора се отзоваха на призива на най-големите синдикати

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

България Преди 13 часа

Трафикът по магистралата е засилен заради почивките на хиляди българи

30 души ранени на първомайски парад в Германия

30 души ранени на първомайски парад в Германия

Свят Преди 14 часа

Инцидентът е станал около 13:05 ч. местно време на път до Кандерн

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

България Преди 15 часа

Регулаторът коригира предложената от „Булгаргаз“ цена от 54,76 лв./MWh на 54,70 лв./MWh