В края на XVIII век пък Филипо Ленци отваря първата сладоледаджийница на американска земя.
През 1949 г. идва времето на сладоледа на клечка. Лансира го в Милано фирмата "Motta", която започва да произвежда в индустриални количества "Il Mottarello". Оттогава сладоледът на клечка нахлува по плажовете и се превръща в най-предпочитаната закуска за препичащите се под слънцето.
----------------------------------
ТЕСТ : Кажи ми какъв сладолед обичаш и ще ти кажа какъв си
Рогче: Този тип сладолед се предпочита от хората със силни чувства, които не се лишават от нищо. Огризват и хрупкавата част на вафлената фунийка. Който предпочита този тип сладолед, е капризен човек.
На клечка: Който обича този сладолед, е предприемчив и любознателен човек, обичащ промените. Освен това този тип хора обичат винаги да имат нещо, с което да си играят (клечката).
Леден на клечка: Подсказва за независим характер, за човек, който обича да вкусва от новото веднага, убеден, че не трябва да се чака. Или с други думи, предпочита се от хората, които не обичат да чакат.
Бисквитка: Почти наподобява закуската за училище, приготвена от мама. Предпочита се от хората, които имат нужда от обич и от непрекъсната сигурност.
Купичка: Единственият сладолед, който не е в свободен и разлят вид. Предпочита се обикновено от хората, които никога не оставят нещата без контрол, които не обичат да цапат ръцете или дрехите си, които предпочитат винаги добрите маниери пред всичко останало. Това е сладоледът на вечно самоконтролиращите се хора.
На хапки: Сладоледът на хапки или под формата на бомбони е характерен за хората, които действат по метода "опитай и бягай", както и за онези, които вечно бързат. Този вид сладолед е синоним на модерни и забързани личности.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!