0

Педофилският скандал с депутата Владимир Кузов е тръгнал от полицейска хайка в района на ж.п. гара Подуяне, където в подлеза са хванати три деца, проституирали срещу заплащане с различни мъже, разкриват Богдана Лазарова и Нина Александрова от "Дарик" радио.

Кузов е бил разпознат от едното от децата, сочат данните на делото, което е вече на съдебна фаза.

Скандалът започнал да се разплита, когато жалба до полицията подали родителите на едно дете, което е станало жертва на блудствени действия от страна на единия от четиримата педофили, пред Интернет клуб в столицата.

Жалби подали и множество граждани от района на Подуяне, които дълго време

били свидетели как педофилите се гаврили с момчетата в храстите.

Полицията организирала хайка в района на ж.п. гара "Подуяне" и при хайката в подлеза на гарата били хванати три момчета, които проституирали и си търсили клиенти срещу съответното заплащане.

Сумата вървяла от 3 до 10 лв.

Момчетата са с български имена. Четвъртото дете е било тогава 12-годишно, със сигурност е българче, от София, от добро семейство, и е възможно да не се е занимавало с проституиране.

То станало жертва на посегателство пред интернет клуб в центъра на София, и родителите му сигнализирали органите на МВР.

Трите момчета от подлеза са хващали поединично клиентите си, и поради това тримата педофили и депутатът Кузов не се познават помежду си, уточниха от Софийската районна прокуратура.

Така обвиненията срещу педофилите са за отделни деяния, а не за съучасие в група и не става дума за групови педофилски действия.

Когато децата били хванати при акцията на полицията, започнали да описват клиентите си - с какви коли са пристигали, кой от тях носил очила, какъв бил външният им вид.

Тримата педофили са с инициали А.И. на 56 г., К.М. на 31 г. и Ю.Б. на 22 години от Горна Оряховица. Третият мъж е уличен и в сводничество.

Мъжете също се навъртали в района на гара "Подуяне" в търсене на жертви, и се гаврили с тях в храстите наоколо. След разпознаването, полицията е обискирала домовете на тримата и е открила там педофилски снимки. Домът на Кузов не е обискиран поради депутатския му имунитет.

Самият той е извикан в СДВР в края на август, но не се е стигнало до повдигане на обвинение срещу него заради имунитета му.

Тогава материалите срещу останалите трима са били отделени и делото срещу тях е внесен в Софийския районен съд в края на август.

Делото е на съдебна фаза, но присъда все още няма. Нито от прокуратурата, нито от МВР не съобщиха пълните имена на тримата педофили, и въпреки няколкочасовата проверка в съда, не бе открито за кога е насрочено делото срещу тях.

(Днешните вестници публикуват имената на тримата - Александър Цветанов, известен като Сашо Дебелия; Борис Иванов, по прякор Боби Джаксъна и Николай Спасов - б. ред. НетИнфо)

Депутатът Владимир Кузов, изгонен от групата на Атака, е разпитван в края на август от дознателка в СДВР. Вчера на доклад по случая при министъра на вътрешните работи Румен Петков е викан директора на СДВР ген. Румен Стоянов.

По разпореждане на министър Петков обаче структурите на МВР отказват да съобщят каквато и да е информация по скандала. Мотивът е, че в него има силен политически момент и

МВР не желае да се намесва, както и да влиза в задочен спор с прокуратурата.

След 19 часа в София, на Попа, пред интернет клубовете и няколко заведения, можете да срещнете малки момчета, които чакат чичковци. Децата, жертви на педофилите, всъщност рядко са истински жертви.

Става дума за два типа момчета - едните са богати и разглезени, от добри семейства. Другите са бедни, бездомни и го правят за пари, или сандвич.

Общото е, че нещата се случват по желание, без насилие. На улицата е пълно с деца, които спят с вързастни мъже, заявява пред "Дарик" човек, който в продължение на години е работил за един от известните столични педофили.

Владимир Кузов бе потърсен по телефона за коментар от Николай Бареков, водещият на предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви. Текстът на телефонния разговор представяме с незначителни съкращения:

Водещ Николай Бареков:
Говори се от няколко дни в цялата държава, господин Кузов, че сте педофил и гей. Верни ли са тези слухове, верни ли са тези приказки по ваш адрес? Да започнем от там.

Владимир Кузов:
Господин Бареков, те не са верни и аз се учудвам защо тази атака срещу мен е толкова силна, активна и трябва да търсим някакво обяснение, тъй като може би...

Водещ:
Намерихте ли го вече това обяснение?

Вл. Кузов:
И аз това се питам, и аз това се опитвам да разбера. Между другото вече два дни се старая по някакъв начин да се добера до документите, които съществуват в прокуратура, за да разбера за какво се, в какво се обвинявам или какво престъпление съм извършил, но до този етап не съм успял да ги намеря. Надявам се, че...

Водещ:
А какъв опит направихте? Ходихте ли до прокуратурата, ходихте ли до МВР да питате там?

Вл. Кузов:
Ходих до прокуратура, ходих до всички компетентни органи, пуснал съм съответните молби, с които да ми се разреши да надникна в тези секретни материали, господин Бареков.

Водещ:
И какво ви казаха? Кого попитахте, какво ви каза?

Вл. Кузов:
На много места ми казват - засега нищо не може да ви кажем. Това дело, едното дело още не било дори... освен това няма становище по него, а то стои около пет или шест месеца във Върховна касационна прокуратура и все още няма становище.

Така че тази атака, господин Бареков, нека не я търсим върху реалности, а да се позачудим дали има нещо друго, което е важно сега, за да се омаскари не само Кузов, а въобще и българският парламент.

Водещ:
Господин Кузов, вие сте толкова тежък случай за българския парламентаризъм, повярвайте ми, такъв голям скандал носите на гърба си, че вътрешният министър господин Румен Петков или който и да било от МВР трябва незабавно наистина да ви приеме, да ви даде да видите тези документи за вас, за да се уверите и вие, че ги има, и да вземете решение какво да правите - да оставате ли в парламента, където от 240 депутати 239 не искат да ви видят и ще бягат от вас като дявол от тамян, или да останете там.

Разбирате ли, че вие сте може би най-тежкият парламентарен казус в цялата история на парламента? Разбирате ли какъв скандал е това?

Вл. Кузов:
Да, господин Бареков, аз затова искам да видя тези материали, които така или иначе неколкократно в ефира и от вашата телевизия, и от пресата аз приканвам да се покажат, за да може да се види за какво става дума.

Водещ:
Ако ви приеме министърът, да речем, ще трябва да съдействаме всички за една такава среща, защото цялата държава има интерес това да приключи, и вие видите тези документи, и откриете наистина, че там фигурирате, описан сте.

Ще напуснете ли парламента, господин Кузов?

Вл. Кузов:
Господин Бареков, аз искам да видя всички документи, които ме уличават, и аз лично ви казвам, че ще си подам не оставката, а ще подам едно решение, приетото решение в Народното събрание, с което да ми се снеме имунитетът и да започнат процесуални действия, и да докажат или според тях моята вина. . .

Водещ:
Искате само да ви се снеме имунитета и. . .

Вл. Кузов:
. . или според мен моята не-вина.

Водещ:
Не искате да напуснете парламента? Междувпрочем само Главна прокуратура може да внесе такова искане, а то не може да бъде внесено, защото обвинението ви е от две до пет години. Вие готов ли сте да се гласува първо по-голямо наказание за педофилите?

Вл. Кузов:
Абсолютно веднага, да, лично и аз ще гласувам.

Водещ:
По-голямо наказание?

Вл. Кузов:
Да.

Водещ:
Смърт примерно, както предлага Волен Сидеров?

Вл. Кузов:
Господин Бареков, знаете ли, че смърт е много силно да се каже за такова провинение, независимо от това дали един човек е извършил или не, защото ми се струва, че обществото след време ще установи, че има и много невинно осъдени, затова наказанието трябва да е категорично тежко, но в никой случай смърт.

Водещ:
Готов ли сте да напуснете доброволно парламента при един съдебен процес срещу вас? Не говорим да получите присъда, защото това знаем, че е дълга процедура в България.

Готов ли сте да напуснете вие доброволно парламента, защото сам разбирате - няма абсолютно никакъв механизъм вие да бъдете отстранен от българския парламент.

Ще си стоите вкъщи, ще ходите от време на време там, те ще ви отбягват, вие ще се прибирате и нищо не могат да ви направят.

Разбирате ли, господин Кузов, вие сте абсолютно недосегаем, дори да се окаже, че сте педофил, нищо никой не може да ви направи.

Вл. Кузов:
Добре, ако се окаже, че не е така, какво ще се случи, господин Бареков?

Водещ:
Това е другият казус вече, ако се окаже, че не е така. Затова ви питам - ако се стигне до съдебно производство, запознаете се с тези документи, снеме ви се имунитета някак си, стигне се до съдебно производство, тогава ще напуснете ли доброволно българския парламент?

Вл. Кузов:
Тогава ще напусна, господин Бареков, защото действително няма смисъл да стоя и да петня честта на българския парламент, където междувпрочем има много честни и почтени мъже и жени.

Водещ:
Само при съдебно производство срещу вас, без да е влязла в сила присъда?

Вл. Кузов:
Да, дори и така съм съгласен, все пак това... ще има достатъчно доказателства, с които да се докаже. Защото, господин Бареков, независимо от всичко, ако се окаже, че съм невинен, разберете, че няма кой да ми върне всички тези притеснения, които аз съм изживял.

Водещ:
Няма, господин Кузов. Тогава ще трябва да съдите абсолютно всички наред. Няма кой да ви ги върне, ако се окаже, че сте невинен, така е.

Вл. Кузов:
Не, аз трябва да ви кажа, че не искам да съдя, защото този, който е поръчал цялата тази работа, ще бъде морално осъден от себе си.

Водещ:
Господин Кузов, как попаднахте в "Атака"? Вчера питам аз хората от "Атака" тук, питам лидера Волен Сидеров - как попадна Кузов в листите? И той казва - Кузов попадна, предложи ми го Киров и Минчо Минчев.

Обаче чета Кузов какво казва във вестника. Кузов каза - мен лично Волен Сидеров ми се обади и ме покани. Каква е истината, господин Кузов? Как попаднахте в "Атака", оттам в парламента?

Вл. Кузов:
Искам да ви кажа, господин Бареков, няколко факта. Ако вие сте непознат за някого, той би ли ви сложил на две избираеми места след себе си и след доведения си син Димитър Стоянов.

Водещ:
Ами зависи кой е този и на какви избираеми места ви е сложил?

Вл. Кузов:
Моля?

Водещ:
Зависи кой и на какви избираеми места - вие кажете.

Вл. Кузов:
Точно така. Значи, аз съм сложен на две избираеми места в 25 и в 24 район, и съм след господин Сидеров и след господин Димитър Стоянов.

Водещ:
Доведеният син на Волен Сидеров?

Вл. Кузов:
Значи, не може да не се познавам с двамата и да не сме да кажем, достатъчно близки, за да можем да...

Водещ:
Ами вие сте веднага след семейството в партията, господин Кузов. Сега казвате, че вие сте след Волен Сидеров и след доведения му син Димитър Стоянов.

Вл. Кузов:
Не казвам, а то е факт.

Водещ:
На второ място в листите на "Атака", и на двете листи на второ място?

Вл. Кузов:
В едната листа съм на трето след Петър Манолов, който е коалиционният партньор на господин Сидеров. Ето защо изявлението му, че коалиционният партньор е натиснал...

Все пак, ако си коалиционен партньор, могат тебе да те сложат на второ място избираемо, а не някой друг, когото уж не познават или не са близки с мен.

Водещ:
Как ви покани като коалиционен партньор Волен Сидеров? Как стана всичко, за да ви сложи на такива високи места в листата? Сега вие правите скандала политически много мащабен.

Вл. Кузов:
Е, господин Бареков, как ме е поканил? Той ме покани лично по телефона, имахме може би около две седмици разговори, за да може. . .

Водещ:
По телефона две седмици си говорихте?

Вл. Кузов:
Не само по телефона, имали сме и срещи, господин Бареков, след което...

Водещ:
Как стана? Обяснете. Първият път как се срещнахте с Волен Сидеров? Ето примерно - той ли ви се обади, как ви звънна, какво си казахте?

Вл. Кузов:
Най-първият път се срещнахме в кафето на нашата телевизия, където работех, в "Канал 2001", и там започнаха първите разговори, идеите за...

Водещ:
Той дойде специално при вас, господин Сидеров?

Вл. Кузов:
Не, той беше дошъл специално при господин Веселин Бончев в предаването за България, забравих в момента как точно се казва.

Водещ:
Аха! Да, да. И се видяхте лично с него и си говорихте за национализма и за...

Вл. Кузов:
Да, пихме си, аз пих кафе, говорихме си много дълго и нашироко, и така, и след това нашите контакти се задълбочиха и по този начин ние успяхме да стигнем до едно решение аз да участвам, и то да ме сложат на две избираеми места.

Водещ:
Задълбочиха се вашите контакти? Как получихте конкретното предложение да оглавите тези листи на "Атака", да бъдете втори след лидера и трети след сина му?

Вл. Кузов:
Господин Бареков, как съм го получил? Питайте господин Сидеров.

Водещ:
Но той лично ви направи това предложение?

Вл. Кузов:
Господин Бареков, ако той не ми го е направил, кой да ми го направи? Все пак той е лидер на партия "Атака". . .

Водещ:
Кой реди листите на "Атака", господин Кузов?

Вл. Кузов:
Листите на "Атака" ги реди лидерът господин. . .

Водещ:
Господин Волен Сидеров?

Вл. Кузов:
...Волен Сидеров, освен ако някой друг не е ги е редил или няма друг такъв лидер.

Водещ:
Някой зад него с голяма ръка?

Вл. Кузов:
Не знам, не знам.

Водещ:
Последен въпрос, господин Кузов. Четохте ли днешните вестници "Монитор" и "24 часа"?

Вл. Кузов:
Не, не съм все още.

Водещ:
Според вестник "Монитор" Кузов е вземал вана за двама в кюстендилската баня "Чифте баня" с момчета роми, момент, слушате ли ме в момента?

Вл. Кузов:
Да, чувам ви, да.

Водещ:
Които представял за свои синове. Това било култово място за хомосексуални и педофилски срещи. Момент само. Вестник "24 часа" - "Подуене и любов без пари".

Ромчетата в Подуене между 12 и 14 години са ви разпознали, "24 часа" тръгва от дознанието вероятно срещу вас? Познавате ли всъщност Александър Цветанов, Борис Боянов и Николай Спасов?

Вл. Кузов:
Не, не познавам такива хора.

Водещ:
С тези тримата сте сформирали педофилска група, ходели сте в подлеза на Подуене, плащали сте два лева, сандвич и кола, бил сте пасивната страна в хомосексуалната любов и дори са ви карали аудито.

Н.К., непълнолетен, казва: карах аудито на Владо, той ме водеше у тях, майка му я нямаше и т.н.

Вл. Кузов:
Господин Бареков, всичко това... Вие как си представяте? Аз да представям примерно ромче, което вероятно е по-тъмно от мен, за мой син?

Вижте, радвам се на тези публикации, които доказват невъзможността, че... всичко това е скалъпено, защото се търси точно този момент, в който нали, ромите дори не са част от нашите избиратели, са в случая замесени. Но се учудвам защо...

Водещ:
И казват дори - строителните работници от...

Вл. Кузов:
Учудвам се знаете ли какво, учудвам се защо вестниците вероятно, за да си вдигнат тиража, са решили да правят това нещо, тъй като се доближават много до жълтата преса.

Водещ:
Строителните работници казват от строежа - при нас тук Владо Кузов си беше постоянен посетител, даже за малко изпуснахте мъжката му половинка, смее се един от общите работници в Подуене. И сте ходил в полуразрушения подлез, където се върти секс с непълнолетни и малолетни циганчета, и в кюстендилската "Чифте баня". Ходил ли сте там, господин Кузов?

Вл. Кузов:
Не, господин Бареков. Аз съм ходил много пъти в Кюстендил на концерти и по други мероприятия, но там не съм ходил.

Водещ:
Добре, благодаря ви. Последно новината - напускате доброволно парламента, ако срещу вас тръгне съдебно производство, и държите да се срещнете с някой висш в МВР, за да ви покаже дознанието срещу вас, нали?

Вл. Кузов:
Точно така. Всички протоколи, всички самопризнания или там обяснения, които съм дал, всичко това искам да го видя с очите си.

Водещ:
Това е. Аз също смятам, че трябва МВР час по-скоро, прокуратурата да даде тези данни, защото казусът "педофил в парламента" е просто нетърпим за цялата държава, уважаеми зрители.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Щастлива вест: Ивет Лалова роди момченце

Любопитно Преди 1 час

Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 1 час

Той сам свали куртката си след грандиозен провал на Сините и Червените

Регистрацията за изборите приключи

Регистрацията за изборите приключи

България Преди 4 часа

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 5 часа

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

България Преди 5 часа

Консолидираните приходи на Групата за 2023 г. нарастват със 7% на годишна база, достигайки до 2 791 млн. евро

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори  демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

За първи път в Европа един от големите телекомуникационни оператори демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Технологии Преди 6 часа

Това приложение на технологията ще допринесе значително в областта на транспорта на бързооборотни малотрайни стоки и храни

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

ЕП прие първите по рода си правила срещу насилието над жени

Свят Преди 6 часа

Новите правила имат за цел да предотвратят насилието, основано на пола, и да защитят жертвите

Хаити

Ситуацията в Хаити е "катастрофална“ и става все по-лоша е влошава

Свят Преди 6 часа

Три милиона деца в островната страна се нуждаят от хуманитарна помощ, но така и не могат да я получат

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

България Преди 7 часа

Димитър Стоянов: Аз не разбрах, че е служител на НАП

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 7 часа

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

о

30% ръст на туристите у нас за зимния сезон

България Преди 7 часа

По данни на НСИ общият брой регистрации на туристи у нас е над 1,8 млн.

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

България Преди 7 часа

Румен Спецов: Не се интересувам кой и защо изкривява фактите

Снимката е илюстративна

"Потъвах и само още няколко минути щяха да ме провалят": Невероятното спасяване на Чарлз Лайтълър от "Титаник"

Любопитно Преди 8 часа

Вдъхновяващата история на Чарлз Хърбърт Лайтълър четете в следващите редове

Европейски парламент

Европейският съюз с нови правила за повторна употреба и рециклиране на опаковките

Свят Преди 8 часа

Основната цел на регламента е противодействие на постоянното увеличаване на отпадъците

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 8 часа

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове