0
Ми ийната политика на управляващите изглежда напълно катастрофира, ако се съди по опитите на представители на управляващото мнозинство да обяснят защо искат да сменят директора на БТА, пише в днешният си брой "Дневник". Обяснението на депутата Камен Влахов, че това си е политическо решение, е вярно, но скучно. Къде по-интересна е интерпретацията на активистката на ДПС Емел Етем, че Панайот Денев е човек, който вреди на страната, понеже агенцията изважда най-недоброжелателните заглавия от медиите, чрез които се дава образ на България(?!). А според варненския представител на НДСВ Наско Рафайлов страната ни дори губи милиони от международните институции заради негативния имидж, който БТА й създавала.

Върхът на майтапа обаче дойде, когато след ритуала по гоненето на дявола беше представен ангелът-кандидат за одиозния пост. Царско-депесарският отбор отсече, че всичко, което отдавна и нашироко се знае за скандалния варненец Стоян Чешмеджиев, не отговаря на истината. Горе-долу такива се очертават и бъдещите сводки на БТА. Справка - Куба, Беларус, Казахстан и други авторитетни държавни агенции. Нещата си имат и добрата страна - според един от любимите цитати на Денев остарял е онзи, който е спрял да се смее, коментира "Дневник".

Уж на Симеон икономистите му бяха нахакани юпита от чужбина, а маститите му юристи се държат все едно не са чели българските закони, коментира днес "Новинар". НДСВ е на път да изживее грандиозен резил, ако съдът отново върне на НДСВ документите за регистрация. Миналата година по това време на жълтите им беше лесно да хвърлят вината на съда, който изпълнявал политически поръчки на СДС, но сега кого ще нарочат? Дори Стоян Ганев вече няма как да обвинят в злосторна намеса. Лошото е, че ако Пламен Панайотов бди над законите на мнозинството така, както се грижи за делата на царската партия, то не само Симеон го е закъсал, заключава "Новинар".

Грешат тези, които обвиняват депутатите ни в бездействие! Велик е нашият депутат и всеки ден прави по една решителна крачка към обетованата земя, наречена Европейски съюз. Последен пример на самоотверженост, преданост към идеалите на ЕС и консенсус дадоха депутати от всички парламентарни групи в петък. Тогава, от трибуната на НС те предложиха законопроект, защитаващ правата на хомосексуалистите, пише на коментарната си страница "Монитор".
Какво ще рече това? Нима у нас няма педали, топли братя, розови същества, деца на дъгата? Нима някой им пречи да танцуват и да се забавляват тъй както умеят в многобройните си клубове из страната, чиято бяла лястовица беше "Спартакус"?

В случая не става дума за нарушени права на момчетата с меки китки. Въпросът е, че нашето закостеняло, антиевропейско законодателство допуска под ударите на закона да попадат мъже, извършили насилствено хомосношение с деца до 16 г. Ето къде е скрит и мирише трупът на още неразложилия се тоталитаризъм! Откъде-накъде, изгарящите от страст хомобратя трябва да чакат обектите им на желания да одъртеят. Нима не може те да ги открехнат на занаята, както си му е реда - преди да навършат 14 г., точно когато са напъпили като майски рози? Така са правили древните гейове в Гърция и Рим. Поучени от историята депутатите ни предложиха занапред да се преследват само насилници, гаврили се с момчета до 14 г. Вносителката - Гергана Грънчарова обясни, че промяната се налагала защото сегашният вариант ни пречел за преговорите с ЕС. Текстовете в него просто се приемали за дискиминационни. "В тях се говори за хомосексуалната любов като за извращение", разясни НДСВ-депутатката. И е права.

Ето го и правосъдният ни министър в тон с хомопрогреса. Той се показа като човек модерен и отворен за новото ни евроамплоа. Запитан дали въпросният законопроект е крачка към скорошното узаконяване на браковете между гейове, министър Станков рече, че ние трябвало постепенно да приемаме европейските ценности.

Чухте ли, нашенски селяндури, тъмни хетеросексуални балкански субекти? Депутати и министри издигат хомосексуализма в ранг на европейска ценност, а вие продължавате да стискате свинктерите си и да се притеснявате, че някой безнаказано може да изнасили малолетния ви син. Ако това ви се случи трябва да се радвате. Защото само чрез предвидлива политика към пълно отваряне - буквално и преносно, един ден от сина ви може да излезе политик. Нали сте чували, че у нас политика се прави с пари и с дупе, а ние пари нямаме.

Министър Атанасов, само с един гол PR не става, пише на коментарните си страници "Сега". Вместо да организира концерти и да раздава тениски, просветното министерство трябваше да създаде максимална прозрачност около матурите.

НДСВ се страхува, че агенцията може да ги свали от власт, казва директорът на БТА Панайот Данев пред "Стандарт".
"Тази власт страшно се бои от възможното много силно влияние на националните медии. Те промениха закона, за да сменят ръководството на БНТ. И в момента това, което представлява БНТ като информация, е просто бедствие. То не е било такова и през 70-те, и през 80-те години. Върху радиото не знам да има натиск. Нямам информация. Смятат, че БТА може да ги свали. Това съм го чувал от депутати. Чувал съм да си говорят: "Абе, трябва да се сменят всички медийни шефове, защото иначе, ако решат, за една седмица ще ни свалят". Така, приказки по коридорите. Може да са прави. Може би наистина, когато идва една нова власт, след като няма правила, няма закон и няма статут, който да определя период на управление, може би наистина трябва да правят така.

Не искам да коментирам този въпрос. Години наред настоявах да бъде приет закон, който да постави ясни правила как се управлява БТА и какво върши тя. За съжаление не успях нищо да постигна. С колегите ми и група юристи написахме чернова за закон. Мъчихме се да го предложим на някой депутат още в началото на миналия парламент. Някой поне да го погледне. В 38-ото НС никой не го направи. Сега също."

Среща на папата с Антонов би имала личен Характер, твърди посланникът на България във Ватикана Владимир Градев. Според него артритът не заплашва живота на Йоан Павел ІІ. В интервюто той говори за предстоящото посещение на папата в Бългаия.

2 години ни трябват за нов проект, още 5 за довършване на градежа, казва пред "Стандарт" управителят на Втора атомна Петър Симеонов. 5 млн. лв. годишно отделя НЕК за поддържане на съоръженията в АЕЦ "Белене" от 12 години насам, казва управителят на централата Петър Симеонов и допълва: "Инвестицията не е хвърлена напразно. Защото сега строителството може да започне още следващата година". Някои от съоръженията обаче трябва да бъдат подменени, защото вече са морално остарели. Самият проект трябва да бъде обновен, както и да се прецени дали ще бъде използван доставеният вече 1000-мегаватов реактор или ще се построят по-малки мощности.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Силно земетресение край бреговете на Мексико

Силно земетресение край бреговете на Мексико

Свят Преди 40 минути

Епицентърът е бил на 34 км югозападно от град Сиудад Идалго

Звезди, които признаха, че се определят като небинарни

Звезди, които признаха, че се определят като небинарни

Свят Преди 2 часа

Ето какво означава да се идентифицираш с небинарен пол

Google подготвя спешна кръпка за браузъра Chrome

Google подготвя спешна кръпка за браузъра Chrome

Технологии Преди 3 часа

Уязвимостта е позната на хакерите и те я използват активно

Ракета, изстреляна от Газа, нанесе удар по град Ашкелон

Ракета, изстреляна от Газа, нанесе удар по град Ашкелон

Свят Преди 3 часа

При нападението срещу града, който е на около 10 километра северно от Газа, са пострадали трима души

Оспорвана борба за финалите в “Един за друг” тази вечер

Оспорвана борба за финалите в “Един за друг” тази вечер

Любопитно Преди 3 часа

Всяка от петте двойки има шанс да се класира за ключовата фаза на най-романтичното любовно риалити

<p>Катастрофа между 3 коли в района на Момчилград, има пострадали&nbsp;(СНИМКИ)</p>

Катастрофа между 3 коли в района на Момчилград, има пострадали

България Преди 5 часа

На място има представители на полицията, пожарната и Агенция "Пътна инфраструктура"

<p>Евакуирани са над 4000 души&nbsp;от райони на Харковска област, каква е причината&nbsp;</p>

Евакуирани са над 4000 души от райони на Харковска област

Свят Преди 5 часа

Володимир Зеленски заяви, че украинските сили извършват контраатаки в граничните села на Харковска област

<p>Почина мъжът с модифициран свински бъбрек</p>

Мъжът, на когото беше трансплантиран модифициран свински бъбрек, почина

Свят Преди 5 часа

Пациентът Ричард Слейман беше в последен стадий на бъбречно заболяване

Непалски алпинист покори Еверест за рекордния 29-и път

Непалски алпинист покори Еверест за рекордния 29-и път

Свят Преди 5 часа

Той е е планински водач от над две десетилетия, известен още като "Човекът Еверест"

<p>Пожар избухна в търговски център във Варшава (ВИДЕО/СНИМКИ)</p>

Пожар избухна в търговски център във Варшава

Свят Преди 6 часа

Говорител на полицията каза за Полската агенция по печата, че няма данни за пострадали

СДВР: Новата организация на движението в центъра на столицата не е узаконена

СДВР: Новата организация на движението в центъра на столицата не е узаконена

България Преди 6 часа

"Това е изискване, залегнало в нормативен акт на МРРБ", поясниха оттам

<p>Прекратяването на огъня в Газа е възможно &quot;още утре&quot;, но има условие&nbsp;</p>

Байдън: Прекратяването на огъня в Газа е възможно още утре, но има условие

Свят Преди 6 часа

Тъй като Израел и "Хамас" не преговарят пряко помежду си, Египет, Катар и САЩ действат като посредници

<p>Внимание, туристи! Планинската служба с предупреждение</p>

ПСС предупреди: Очаква се бързо влошаване на времето в планините

България Преди 6 часа

Температурите са в интервала от минус един градус на връх Ботев до осем градуса

<p>Джебчии&nbsp;в моловете: Търговци регистрират стотици кражби (ВИДЕО)</p>

Джебчии в моловете: Търговци регистрират стотици кражби

България Преди 7 часа

Само за секунди алармите могат да бъдат свалени с магнит от артикулите

Израел откри нови тунели на "Хамас" в ивицата Газа

Израел откри нови тунели на "Хамас" в ивицата Газа

Свят Преди 7 часа

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари съобщи, че е открит "подземен маршрут" в град Зейтун