Екомания – лъжи, пропаганда, пари, власт, лицемерие (част 2)
Източник: netinfo
3

Екомания - лъжи, пропаганда, пари, власт, лицемерие, видоизменничество, борба за оцеляване, надмощие и върховно господство

II. част (Лице в лице с това, което защитаваш, Пропагандата, лъжите и зеленият цвят на парите)

Лице в лице с това, което защитаваш

Замисляли ли сте се за момент какво би се случило ако се срещнете очи в очи с тигър на негов терен когато той не е закусвал. Дали би го интересувало особено, че вие, видите ли, полагате усилия за спасяването на неговия вид от изчезване? С няй-голямо удоволствие би закусил с вас, както неговите предци редовно са закусвали с вашите предци. И като си припомните малкото котенце, заплашено от ръката, държаща окървавен нож, като си припомните същия този сладур, който ви мърка в ръцете, припомнете си, че неговите предци също са обичали да закусват с вашите.

Припомнете си, че когато човекът е бил малко на брой, гол, мокър, студуващ, гладен, уплашен, самият той застрашен от изчезване неколкократно в своята над 4 милиона годишна история, не е имало кой да пролее една сълза за него, да се поинтересува, че той е застрашен, и да се погрижи той да не изчезне. Вашите предци са се преборили, със зъби, нокти, камъни, дървета, огън, метал, барут, за да бъде гарантирано вашето спокойствие днес и да не сте под постоянната заплаха утре да послужите за нечия закуска. Днес има хора, които продължават да се борят за гарантирането на оцеляването, ситостта, спокойствието на толкова голяма част от човечеството, колкото им е по силите и се борят да достигнат и да оцелеят там, където никой друг не би успял без нашата намеса.

Същевременно по земята се разхождат и тези, чиято цел е да подкопаят съвременното положение и удобство на значителна част от човешкия род, преди да са успели тези блага да достигнат до тези хора, които не са успяли още да им се порадват. Съществува една организация, наречена PETA (people for the ethical treatment of animals), които са против държането на животни като домашни любимци, в зоопаркове, убиване и ядене на животни, както и експериментиране с животни. Сред членовете на тази група има диабетици. Диабетиците са хора като нас, които не могат да си произвеждат сами инсулин, набавят си го от медикаменти и водят нормален живот. Инсулинът е продукт на много клинични тестове, някои от които извършвани върху едър рогат добитък. Да припомня, представители на група, която се обявява против използването на животни за експерименти, разчитат на медикаменти, които са продукт на експерименти с животни за поддържане на собствения си живот.

Ако това не е лицемерие не знам какво е. При запитване какво смятат по този въпрос, същите тези диабетици, чиито живот се поддържа благодарение на любезността на съвременната медицина и експерименти върху животни, те отговарят, че техните животи са им нужни, за да могат да продължават борбата за правата на всички животни. Друг особено интересен въпрос около същата тази организация е, че тя притежава огромни хладилни помещения, в които се складират трупове на животни. Животните са били освободени от организацията от различни приюти, градини, лаборатории, но понеже организацията няма възможност да полага грижи за всички животни, които „освобождава", приспива част от тях и съхранява труповете им в хладилни помещения.

Защо няма организация People for the ethical treatment of plants? Защо няма такава организация, която да се бори против държането на растения в саксии, като украшения, против експериментите с растения, против убиването и изяждането на растения? Защо няма такава група? Защото всеки би ги нарекъл идиоти. Кое е разграничението, което позволява на природозащитниците да решат, че растенията не заслужават същото етично отношение като животните? Разграничението е следното: разликата между това много хора да те нарекат идиот и някои да те послушат, и всички да те нарекат идиот. Като се замисли човек, най-едрите организми на планетата всъщност са сред растенията. Поставете на кантар синия кит и секвоята и ми кажете какво показва кантара. А ако съществуваше и група за етично отношение към растенията и заедно с групата за етично отношение към животните постигаха целите си и имаха достатъчно голямо влияние, то човечеството щеше да измре в рамките на седмица. А когато казвам, че на подобни хора главите трябва да бъдат разбивани с бейзболни бухалки ме наричат краен.

Ще кажат, че разпространявам твърдението, че трябва всички малки сладки животинки да се изколят със сатър. Аз си представях по-скоро посипване на големи площи с напалм. За да не си помислите, че проповядвам масово и безотговорно избиване на растителни и животински видове напосоки, трябва да спомена, че съм предположил също, че е необходимо да се създаде компютър, способен да симулира цялата планета, заедно с всичко живо на нея, за да могат на тази симулация да се разиграват различни модели. На първо време запознати лица твърдят, че този компютър е на десетилетия, дори векове напред в бъдещето, второ, не разполагаме с достатъчно подробна информация за въвеждане в този компютър. После с разиграване на модели на този компютър бихме могли да решим дали, къде, как, кога и колко, ако изобщо.

Пропагандата, лъжите и зеленият цвят на парите

Какво е зеленият цвят? Зеленият цвят в наши дни е нещо, което продава. За да продава зеленият цвят успешно, е необходима пропаганда, с която да се зарибява човечеството още от най-ранни години. За какво служат анимационните филми с говорещи животинки? Точно за да се създаде представата, че животните са ни приятели и да се изкорени мисълта, че бихме могли да ги избиеме, за да си осигурим по-голям достъп до основните блага, слънчева енергия, кислород и питейна вода. Така също се изкореняват и спомените, че някога нашите предци е трябвало да размахват пръчки срещу същите тия животинки, за да не бъдат изядени. Ядрената енергетика е мишена на много атаки. Погледнете в семейство симпсън скъперникът собственик на атомна електроцентрала, почти ксерокопие на чичо Скрудж.

Погледнете сините жители на планетата Пандора от филма Аватар, направете съпоставките между тях и толкиновите елфи, открийте противопоставянето на техния природосъобразен начин на живот и механизираният начин на живот на хората окупатори. След като свършите с това си припомнете кой от двата начина на живот във филма преодолява разстоянието от 6 светлинни години между Земята и Пандора. Сега ми кажете кое от това, което са постигнали сините човечета е по-култово от преодоляването на 6 СВЕТЛИННИ ГОДИНИ. Когато свършат детските филмчета, почват и уж зрелите и смислени филми от рода на „След утрешния ден". Ако точно утре не се случат същите събития, описани в този филм, аз ще намеря запис на този филм, ако трябва сам ще го запиша на диск и ще го изгоря.

Следват и документалните филми, като поне по големите документални мрежи за сега са резервирани по този въпрос. Канал Discovery са от примерите за резервирани, защото за момента имат достатъчно голям бюджет и не им се налага да лижат ничий гъз, докато бюджетът на History явно е по-закъсал и им се налага. Целта е да бъдем заляти с пропаганда, да забравим за борбата на нашите предци, която ни е поставила на върха на хранителната верига и да купуваме морална и чиста енергия по-скъпо от ядрената енергия.

Коментари 3
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

3 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 1 час

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Свят Преди 1 час

Рябков заяви, че Москва ще предприеме икономически и политически ответни мерки, ако руските активи бъдат конфискувани

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 3 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 3 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 4 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 4 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 4 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 4 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 5 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 5 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 5 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 6 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София.

Родителите на прегазения Филип: Отнеха ни мечтите и слънцето, крайно време е агресията да спре

България Преди 6 часа

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата преди делото за смъртта на 14-годишното момче