0


Нова услуга за съхраняване и споделяне на файлове стартира онлайн на адрес dox.bg. Dox.bg e обогатен вариант на настоящата услугата "Чекмедже" от АБВ Поща, но може да се ползва и без регистрация. Потребителите на АБВ могат да използват услугата със своите АБВ потребителско име и парола.

С dox.bg дори без регистрация може да качвате и споделяте няколко файла с обща големина до 1 GB. Регистрираните потребители имат възможност освен файлове (1GB) да споделят и папки, което позволява да се сподели цялото пространство от 3 GB. Други иновативни възможности за регистрираните потребители са 3 GB пространство за съхранение на файлове онлайн, достъп до файловете от всяка точка и по всяко време, възможност за организиране чрез drag-and-drop действие, подреждане и преименуване на личните файлове и папки и др. Услугата е първият изцяло AJAX-базиран апликейшън в българското уеб пространство и имитира работата на desktop приложение. За изграждане на интерфейса и комуникация със сървъра е използван Google Web Toolkit, а бекендът е базиран на Spring Framework. Благодарение на тази ахитектура, dox.bg предлага на потребителите си изключително удобна и бърза услуга.

Чрез dox.bg файлове могат да се споделят както с потребители на АБВ Поща, така и с потребители на всички останали мейл-клиенти. Линкът за споделяне може да бъде копиран и изпращан по имейл, чрез инстант месинджъри (skype, msn messenger, ICQ и др.) или по друг начин.

Източник: IDG.BG

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@