0
Еи ините авиокомпании няма да дойдат скоро, предупреждава "Дневник". Водят се разговори с чужди авиокомпании, които да предложат ниски цени на самолетните билети и да включат страната в пакетите си, както са направили в други страни от Източна Европа. Това заяви зам.-министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов в края на миналата седмица по време на международната туристическа борса в Лондон. По думите му с т.нар. нискоразходни превозвачи цената на билет от София до Лондон може да бъде около 20 лири стерлинги.

Хаджиниколов отказа да посочи обаче с кои компании се преговаря и обясни, че е изпратил писмо за интереса им на вицепремиера Николай Василев. Става дума за две от петте най-известни компании в Европа, каза само заместникът на Лидия Шулева. По неофициална информация той имал срещи с представители на словашката "Скай Юръп", както и с ирландската "Райън ер". От транспортното министерство вчера обаче уточниха, че досега няма заявен интерес за стъпване в България от страна на известните като "лоу кост" въздушни превозвачи.

"Коч холдинг" напомни за себе си покрай БТК, пише още "Дневник". Класираният на второ място в процедурата за приватизация на Българската телекомуникационна компания (БТК) турски консорциум "Коч холдинг - Тюрк телеком" обяви в съобщение до медиите, че е подновил банковата си гаранция от 3 млн. евро, която ще изтече през януари 2004 г.

Неочакваното съобщение опровергава слуховете, че "Коч" са се отказали от сделката и като по чудо се появи с поредната вълна публични изявления около процедурата за БТК. През уикенда вицепремиерът Николай Василев и финансовият министър Милен Велчев направиха изказвания, с които призоваха на практика собствения си премиер да вземе решение по неофициално замразената приватизационна процедура.

От Агенцията за приватизация обясниха вчера, че писмото на "Коч" е инициатива на инвеститора, а правната ситуация около сделката е ясна. Тя действително е ясна, доколкото всичките 13 съдебни решения по сделката са в полза на първия предпочетен купувач "Вива Венчърс", собственост на американския фонд "Адвент".

"Паси: Не очаквайте чудеса от проверката в АЕЦ", цитира "Дневник" външния министър. 11 експерти от Италия, Белгия, Германия, Дания, Гърция, Испания, Франция, Австрия, Финландия и Великобритания и представител на Европейската комисия започнаха експертна мисия в АЕЦ-Козлодуй, съобщиха от централата. Те са били запознати със състоянието на ядрените мощности и препоръките, отправени от групата по ядрени въпроси.

МВФ иска спешни мерки срещу дефицита в платежния баланс, съобщава "Сега". МВФ оценява увеличаващия се дефицит по текущата сметка на платежния баланс като основен източник на опасности за икономиката ни. Мисията на фонда ще изработи с правителството пакет от мерки, които да се предприемат, за да се отстрани този проблем. Това стана ясно вчера след първата официална среща между ръководителя на мисията на фонда за България Джералд Шиф и финансовия министър Милен Велчев. В срещата участваха експертите от мисията и наследникът на Шиф Ханс Фликеншийлд.

Една от мерките, за които фондът настоява, е кабинетът да не харчи част от преизпълнението на приходите в бюджета за тази година.

"Булгартабак" не иска поскъпване на цигарите, информира още "Сега". Ръководството на "Булгартабак" няма да внася предложение в Министерството на икономиката за повишаване на производствената цена на цигарите. Това съобщил за вестника изпълнителният директор на дружеството Георги Костов. До края на ноември изтича срокът, в който Министерският съвет трябва да определи цената на тютюневите изделия. След това ще започне отпечатването на новите бандероли заради повишаването на акцизите от 1 януари.

Информират прокуратурата за липси на 126 000 тона жито от резерва, обявява още "Сега". Гражданският комитет "14 декември" заедно с Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите "Хляб за България" ще поискат от Софийската градска прокуратура да провери част от количествата жито от Държавния резерв, съобщиха двете организации. Според тях от складовете на резерва липсват 126 000 т жито. Твърденията ни се базират на резултатите от проверките на НСБОП и на Националната служба "Зърно", които в голяма степен съвпадат с наблюденията на Гражданския комитет "14 декември", каза координаторът на организацията Пламен Даракчиев.

Фермери искат контрол върху субсидиите, четем още в "Сега". Националната асоциация на млекопроизводителите ще внесе в аграрното министерство предложение да участваме в разпределението на субсидиите за сурово мляко, съобщи Живко Георгиев, председател на плевенското подразделение. Имало сведения, че пари получават хора, които нямат крави, и че се вземат средства за повече животни от наличните.

Раздават коледни пенсии напролет, обяснява "Стандарт". Хората, които ще се пенсионират до края на ноември, ще получат коледните си надбавки след шест месеца. Това съобщи шефът на Националния осигурителен институт Йордан Христосков. Забавянето на парите за тази група възрастни се налага, тъй като трябва да се изчисли каква сума за старост ще взимат и в коя група за коледни пенсии ще попаднат, поясни Христосков. Надзорният съвет на НОИ е решил пенсионерите без трудов стаж да получат за Коледа по 52 лв., а не 57 лв., както се договориха финансовият министър Милен Велчев и синдикатите. 195 хил. баби и дядовци, които взимат над 200 лв. на месец, пък ще получат минималната добавка от 25 лв.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Любопитно Преди 4 часа

Царина и Никол получиха оранжеви престилки след загуба на Червените от звездния обор

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Свят Преди 6 часа

Черник: Украинските въоръжени сили могат да прережат сухопътния коридор към Крим

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

България Преди 9 часа

Пламен Иванов е временно преназначен на ръководната длъжност

САЩ с доклад за човешките права в България

САЩ с доклад за човешките права в България

България Преди 10 часа

Значимите проблеми с правата на човека включват достоверни доклади за изтезания или жестоко отношение

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 10 часа

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Свят Преди 11 часа

Новите правила въвеждат засилено „право на ремонт“

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

България Преди 11 часа

Сабрутев отрече, че прекратяването му е по вина на ПП-ДБ

БГ фестивал в Йокохама

Български фестивал се проведе за втора поредна година в японския град Йокохама

България Преди 11 часа

Целта на събитието е да представи България като "привлекателна туристическа дестинация"

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда обезщетенията при безработица

България Преди 11 часа

Предстои и избор на ротационни заместник-председатели на Националния съвет

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Свят Преди 12 часа

Първият епизод на телевизионната продукция "Максима" беше излъчен през уикенда

<p>Тодоров: Виждал съм Димитров пред кабинета на Рашков</p>

Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров пред кабинета на Бойко Рашков

България Преди 12 часа

По думите му е засичал в МВР и бащата Марин

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

България Преди 12 часа

Габриела Пеева остава в ареста

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

България Преди 12 часа

От подалите документи до момента са регистрирани пет парти и две коалиции

Сградата, където се помещава СГС

Съдът остави Марин Димитров в ареста

България Преди 12 часа

Синът му Стефан Димитров и Петя Банкова също са окончателно в ареста

<p>Разкриха причината за рекордната градушка в Испания</p>

Какво причини градушката с големина на бейзболна топка в Испания

Свят Преди 12 часа

Заради гигантската градушка, връхлетяла Жирона, загина дете