0

"И ДПС слиза на ДАНСинга", коментира в днешния си брой "Труд". "И аз искам час по-скоро прокуратурата да се произнесе по случая!", е реакцията на Ахмед Доган пред вестника по повод изказването на Керим Караали в Нова телевизия вчера.

Той казал, че в противен случай ще има основание да мисли, че продължителната атака срещу ДПС се превръща в лов на вещици.

"Ще го съдим! Не може повече да продължава атаката срещу ДПС! Недопустимо е да се говори така безотговорно от ефира на национална медия! Недопустимо е да се сипят клевети срещу движението", заявил Доган по телефона пред репортер на вестника.

Доган бил категоричен, че "тази лавина анти-ДПС говорене е организирана". Искаме пълно разследване, казал лидерът на ДПС.

"Националистите в Турция нямат нищо общо с Доган", декларира пред "Труд" Наим Сюлейманоглу. Той е бил кандидат-депутат от Партията на националистическото действие", която също е спомената от Караали. В момента е държавен чиновник и уточнява, че не може да прави коментари от свое име, нито от името на бившата си партия. Сюлейманоглу обаче е категоричен, че нито той, нито ПНД някога са имали нещо общо с ДПС или Доган.

"Тази игра е опасна - може и да се усложнят връзките ни с Анкара", отбелязва пред "Труд" Емин Балкан от организацията на балканските изселници в Турция. Според него Караали трябва да е по-внимателен в изказванията си, защото те касаят не само неговите лични взаимоотношения. На прицел са и добрите българо-турски отношения, смята той.

"Станишев да усмири кликите в партията", апелира пред "Труд" депутатът Георги Близнашки, член на ВС на БСП. Независимо от някои идеологически различия, в БСП се формираха няколко групи по интереси, които имат характер на клики, боричканията им предизвикват сериозни сътресения в партията и държавата, смята той.

"Има ли предконгресен сценарий срещу Станишев?", е темата на коментара в "Сега". Факт е, че Станишев има вътрешни врагове, факт са и значителните сили, които радеят за коалиция между БСП и ГЕРБ, а в БСП и извън нея има и среди, които желаят да пратят ДПС в опозиция, коментира вестникът. Авторът допуска възможността преди конгреса целите на тези групи да се пресичат и те да провокират всякакви спекулации и конспирации.

"2008-а като римейк на 2000-та", сравнява "Труд". Политическата ни система пак е блокирана от скандали, а държавата пак е проядена от корупция, сменили са се само основните играчи, пише изданието.

"Не за първи път ни плашат", коментира пред "Капитал" Нели Куцкова, апелативен съдия и говорител на Съюза на съдиите. Вестникът припомня, че Съюзът на съдиите излезе с декларация, която осъжда критиките на премиера и министъра на икономиката и енергетиката срещу определението на САС по "Кремиковци". Според Куцкова публичното ругаене по съда е опит за притискане на съдебната система.

"Виж къде дебне радарът", е челното заглавие на "Труд". МВР купува и монтира стационарни радари на 15 от най-опасните пътища в страната. Устройствата ще засичат скоростта с лазер, а камера ще снима номера, модела и цвета на колата, дори лицето на шофьора. След секунди изображението ще се появява на принтерите в управленията на КАТ.

Влиянието на световната финансова криза върху България е най-коментираната икономическа тема в днешните вестници.

"Кризата ни удря през март", прогнозира "24 часа". Икономиката ни ще усети най-силно удара от финансовата криза в края на първото тримесечие догодина, прогнозирали депутати от управляващата коалиция. Тогава се очаква ефектът от вече започналото свиване и закриване на производства, падналото потребление, съкращаването на работници, отлива на инвестиции. Това щяло да свие и приходите в бюджета.

"Купонът затихва ли напролет", разсъждава в материал за "24 часа" икономистът Владимир Каролев, общински съветник от НДСВ. Той прогнозира, че криза, свързана с финансовия сектор у нас, няма да има, но ще има свиване на производства в определени сектори, насочени експортно, и ваканционните селища.

На "ТРУДните времена", е посветен и челният материал на "Капитал". Икономическата криза в България все още повече се обсъжда, отколкото се усеща, но на пазара на труда вече нещо се случва, констатира вестникът. Много мениджъри твърдят, че са замразили решенията си, свързани с персонала - както съкращенията, така и новите назначения, а търсещите работа нарастват, отбелязва изданието.

Тежък удар за индустрията прогнозира още "Капитал". Неофициално се твърдяло, че в повечето металургични и машиностроителни предприятие вече се обмислят или са започнали съкращения.

"Сега е моментът да инвестирате в обучение", съветва икономистът от Световната банка Кристиян Бодевиг. Колкото повече умения имате, толкова е по-вероятно да запазите работата си въпреки икономическите трудности, аргументира се той.

"Фалират половината ни строителни фирми", предупреждава в челния си материал "Класа". Според прогнози на Българската стопанска камара около 2500 фирми в строителния бранш от общо 5000 в сектора ще фалират или ще потънат в сивата икономика в резултат на световната финансова криза. Пряката опасност идва от затегнатите условия по отпускане на кредити от страна на банките.

"Скандален закон блокира напълно пазара на имоти", твърди от първа страница "Сега". Според изданието такива ще бъдат последиците от новия Закон за енергийна ефективност, в който е записано, че при продажба на апартамент или на цяла сграда продавачът задължително трябва да представи на купувача сертификат за енергийните характеристики на сградата. Вестникът описва процедурата по издаване на такъв документ, която изисква свикване на общо събрание за избор на фирма за оглед и изпълнение на препоръките й от страна на съседите.

"Да живее Дочо Булгуров", е озаглавен анализът на "24 часа". Вестникът припомня, че Булгуров е онзи герой от филмите на Георги Мишев, който ходи винаги с празен кобур за пищов на колана си, защото знае, че това е един от символите на властта.

Тия дни и общинските власти в София запасаха кобура на Дочо Булгуров и се напънаха да решат проблема с просяците в София. Съответната комисия в общината обаче умува да забрани просията пред сградите на институциите и така отново да облагодетелства чиновничеството от всякакъв ранг, пише изданието.

"Държавата ни рухва, а ние зяпаме "Биг брадър", с горчивина казва пред "Монитор" поетът Георги Константинов. Голямото ми разочарование са някои фабрични дефекти, които се проявиха в част от нацията ни - интересчийство и приспособленчество, надпревара кой да разграби държавата, бързо свикване с растящата простотия, допълва той.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 1 час

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 4 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 5 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 5 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 5 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 6 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 7 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 7 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 7 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 7 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 8 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 8 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 8 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности