0
До овор между телеком оператора и Universal Music осигури легално безплатно музикално съдържание за ADSL абонатите на БТК. Услугите на портала се ползват само от компютри под ОС на Microsoft и през плейър, поддържащ DRM. Скоро се очаква БТК да осигури достъп до музикалното съдържание и на мобилните си абонати.

Безплатно легално слушане и сваляне на музика и свободен достъп до гейм сървъри осигурява новият портал на БТК 4fun.bg. Услугите на портала са предназначени за потребителите на високоскоростния ADSL интернет достъп на БТК, които могат да слушат безплатно един музикален жанр по избор или срещу 4 лв. да получат достъп до целия музикален каталог на Universal Music, съдържащ повече от 100 000 песни от всякакви музикални стилове.

Александър Димитров, главeн търговски директор на БТК, Ричард Абдалиан, вицепрезидент на дигиталния департамент на Universal Music, и Ина Килева, изпълнителен директор на Българската асоциация на музикалните продуценти


Според главния търговски директор на телекома Александър Димитров, новата услуга ще помогне на компанията да увеличи
 
дела си на пазара на широколентови интернет услуги.
„В момента имаме над 260 хил. ADSL абонати, които се надяваме да задържим с подобно уникално за България предложение", каза още Димитров.
Новият портал е достъпен за всички интернет потребители, но само ADSL абонатите на БТК могат да свалят безплатно музика от него. Останалите ще могат свободно да разглеждат секциите на портала и каталога и да прослушват до 30 секунди от песните.
За ADSL клиентите си БТК предлага два пакета за сваляне на музика от 4fun.bg -

Free и HIT.
Free пакетът е безплатен и дава право на всички БТК ADSL потребители да свалят безплатно музика от един музикален жанр по свой избор. HIT пакетът дава достъп до целия музикален каталог срещу месечна такса от 4 лева с ДДС, които се плащат заедно с месечната сметка за БТК ADSL. Свалените песни могат да се слушат от компютъра под ОС на Microsoft, свързан към Интернет през ADSL и на още две мобилни устройства, например мобилен телефон. Файловете са защитени с DRM технология и могат да се просвирват с Windows Media Player или друг плейър, поддържащ DRM. „Засега не предвиждаме порталът да поддържа потребители, ползващи Linux или MAC ОС", каза Димитров, допълвайки, че техните проучвания са показали, че над 95 на сто от потребителите работят с ОС на Microsoft. От БТК предвиждат обаче сайтът да стане достъпен и за мобилните им абонати, които да свалят музика в движение чрез клетъчните си апарати.
„Новият ни портал предлага за първи път на българските потребители възможността да свалят легално музиката на любимите си изпълнители, заяви Кристина Табакова, директор „Продукти и услуги" в БТК. - Те ще имат достъп до най-новото и най-доброто от световната музика, включително от последните албуми на Guns & Roses, дискографията на групи като U2, Sting, Metallica, Kiss, Dire Straits." Според нея сред основните предимства за потребителите на портала е отличното качество на записите, лесният и удобен начин за търсене и сваляне на любимата музика. „Порталът предлага също новини за най-новото и любопитното в музикалния свят, а в рубриката "Артист на месеца" ще бъдат представяни хитови изпълнители, като през февруари това ще бъде популярната певица Дъфи", допълни Табакова.

Музиката в портала 4fun.bg e групиранa в 9 жанра:
POP, ROCK, DANCE, RAP, R&B, WORLD, CLASSIC, JAZZ, музика от филми (Original SOUNDTRACK). За улеснение във всеки жанр са групирани по 6 плейлисти, които предлагат както бърз достъп до най-слушаните и най-търсените заглавия в съответния жанр, така и готови тематични селекции или цели колекции от песни на определен изпълнител.
Специално за подписването на договора между БТК и Universal в България пристигнаха Ричард Абдалиан, вицепрезидент на дигиталния департамент, и Вико Антипас, президент за Северна, Централна и Източна Европа на Universal Music Group International.
"Партньорството с БТК има стратегическо значение за нас и се радваме, че работим с най-големия телеком в страната по този проект, заяви Ричард Абдалиан. - Заедно с БТК ще предоставим качествена и разнообразна музика на българските фенове и ще предложим атрактивна алтернатива на пиратското разпространение на съдържание, което възпрепятства развитието на музикалния бизнес в целия свят."
„Приветстваме пионерската стъпка, която БТК предприе за

защитата на авторските права в България.
За първи път българските потребители имат свободен и легален достъп до световната музика. Вярваме, че това е правилната посока, в която се развива предлагането на музикално съдържание в света и се радваме, че България има компания, която да разработи най-иновативното и лесно за ползване решение и да даде достоен пример за отговорно социално поведение", каза на пресконференцията Ина Килева, изпълнителен директор на Българската асоциация на музикалните продуценти и експерт в областта на авторското право и защитата на интелектуалната собственост в България. Тя допълни, че подобно легално ползване на музика ще възпитава в българските потребители по-отговорно отношение към авторските права и ще помогне за борбата с доставчиците на пиратско съдържание като Zamunda и Arenabg.
За любителите на компютърни игри БТК предлага безплатен достъп до геймърските сървъри за едни от най-играните в България и света игри - Counter Strike 1.6 и Condition Zero. Те са достъпни за всички интернет потребители, които притежават лицензно копие на игрите. „GAME секцията разполага със собствен форум, където геймърите ще имат възможност да обменят информация по горещи теми", допълни Табакова.
Съдържанието на 4fun.bg ще бъде актуализирано периодично и към музикалния каталог ще бъдат добавяни нови албуми на изпълнители от каталога на Universal Music Group веднага след излизането им на пазара в електронен формат.

Източник: IDG.BG
Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 4 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 7 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 8 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 8 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 8 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 8 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 9 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 10 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 10 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 10 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 10 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 11 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 11 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности