3

Н амираме се в този период от годината, в който повечето деца пишат писма до дядо Коледа, който да изпълни желанията им за играчки и подаръци. 

Не такъв е случаят обаче със 7-годишно момче, което иска да изпрати писмо на баща си до... рая. 

За целта то написва на пощенския плик: "Господин Пощальон, можете ли да занесете това писмо на татко в рая за рождения му ден".

След като момчето подава точния адрес на баща си оставя писмото в пощенската кутия с надеждата, че татко му, който очевидно е ангел, ще получи важната пратка. 

Разбира се, че ако има някой, който да може да се справи с тази отговорна и сериозна задача, то това са Британските кралски пощенски служби. Не след дълго Джеймс получава официален отговор от Пощите, подмисан от Шон Милиган, асистент доставки, който гласи: "„Бе голямо предизвикателство за нас докато избягвахме звездите и други галактически обекти по пътя ни към Рая. Въпреки това, моля те бъди сигурен, че тази особено важна пощенска картичка бе доставена успешно. Знам колко важно за теб е това писмо, затова в бъдеще ще продължавам да правя всичко по силите си, за да мога да доставям пощата ти до рая". 

Не, това не е коледен разказ от О.Хенри, а истинската история на Джейс от Шотландия, който губи баща си. Когато вижда отговора, майката се трогва и публикува пост в социалните мрежи, за да благодари на пощенските служби. Това, което обаче не очаква е реакцията в интернет. Постът на Тери Копланд е споделен близо 270 хиляди пъти и е събрал близо половин милион реакции. 

А за всички нас остава напомнянето, че не са нужни празници и специални поводи, за да направим някого щастлив. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@