"Откраднат живот: Финалът" - всяка велика история има своя край
Източник: Красена Ангелова, NOVA
0

П рез пролетта на 2016г. един сюжет се превръща в реалност. Екипът на Дрийм Тийм в партньорство с NOVA представя първия сезон на все още непознатия „Откраднат живот“.

Историята започва с две разменени деца в една зимна нощ на 80-те, преминавайки бързо през няколко десетилетия, така че зрителите да проследят развръзката и последствията за семействата на децата, превърнали се в млади мъже и отдадени лекари.

Източник: Красена Ангелова, NOVA

Продуцент на сериала е Евтим Милошев, а сценаристи са Христина Апостолова и Иван Спасов. Всички те знаят как се създава въздействаща история, но едва ли предполагат, че „Откраднат живот“ ще се превърне в най-дълго излъчвания сериал в националния ефир, с милиони фенове и участие на най-големите имена на българската кино и театрална сцена.

След 10 успешни сезона тази пролет зрителите ще видят „Откраднат живот: Финалът“, който ще завърши историята на „Св. Анастасия“. В продължение на 5 години, екип и актьори споделят преживявания както на екрана, така и на сет. В навечерието на големия финал се връщаме към най-вълнуващите моменти от историята на хитовия български медицински сериал. 

Източник: Красена Ангелова, NOVA

„Откраднат живот“ – среща на утвърдени и млади таланти   

Още първият сезон на поредицата превръща вече познатите актьори Алек Алексиев, Димо Алексиев, Дария Симеонова и Радина Думанян в истински звезди – връзката с героите и зрителите е толкова силна, че нееднократно ги виждаме да се завръщат в различни сезони и така успяваме да проследим историята на разменените деца - Алексанър и Калин.

Източник: Красена Ангелова, NOVA

В близдкото обкръжгение на героите присъстват не по-малко силни образи, чиито роли са изиграни от Мария Каварджикова, Марта Вачкова, Стоян Алексиев, Йоана Буковска-Давидова, Емил Марков, Ралица Паскалева и други утвърдени имена. Историята се разплита в трети сезон, когато зрителите отбелязват едновременно най-щастливия момент за Наталия и Калин и смъртта на професор Генадиев, който загива в  автомобилна катастрофа. Каскадата е заснета с дронове, а финалните кадри поставят и край на участието на един от ключовите образи на сериала.

Историята на МБАЛ „Св. Кирил“ не завършва тук, а продължава да изненадва зрителите с нови герои в лицето на най-попуялните и успешни актьори. Четвърти сезон се появява под името

Източник: Красена Ангелова, NOVA

„Откраднат живот: Чуждо тяло“, а в главната роля в буквален и метафоричен смисъл влетява Юлиан Вергов – запаленият по мотори доцент Банков, който ще остави трайна следа в сюжета и сърцата на зрителите. В сезона изгрява звездата и на Наум Шопов, който носи актьорската жилка и същевременно завършва специалност Медицина. Възможна ли е по-добра комбинация за „Откраднат живот“? Макар и да смята, че престоят му в сериала ще бъде временен, младият Шопов се превръща в едно от най-обичаните лица, а само след месец зрителите ще имат възможност да видят следващите ходове на доктор Тасев.

Пети сезон започва със снимки в Берлин и още звездни попълнения. „Откраднат живот: Анатомия на гнева“ привлича към каста Владо Пенев и Владо Карамазов, които внасят и нови сюжетни линии. Постепенно сериалът се превръща не само в пресечна точка за най-популярните български актьори, но и в платформа за млади звезди, каквито са любимците на публиката Неда Спасова и Филип Буков. 

„Св. Анастасия“ – ново начало 

 За седми сезон /„Откраднат жвиот: Любовта лекува“/ продукцията се мести в София Тех Парк, където изгражда болница на внушителните 1 520 кв. м. „Св. Анастасия“ остава главен участник в сюжетното действие и до днес.  "Успяхме само за три месеца да сменим локацията и да създадем новата болница с цялото оборудване и декори, за да можем да започнем снимки", разказа Евтим Милошев.

Медицинските казуси – състоянието на тялото е състояние на душата 

Хитовият медицински сериал представя 507 епизода с различни медицински казуси. Макар и понякога да изглеждат на ръба на фикцията, медицинските казуси са заимствани от истински случаи в световната медицинска практика. Постепенно в сериала се появяват и големите социални теми, които се превръщат в запазена марка на „Откраднат живот“.

Източник: Красена Ангелова, NOVA

Йоана Буковска-Давидова застава зад темата за превенция на шийката на матката – след загубата на своята майка, актрисата трябва да изиграе тежко болната Виолета Захариев, а темата я провокира да говори за грижата и вниманието към тялото. В поредица от интервюта Деси Бакърджиева говори за инвитро процедурите и сурогатното майчинство, което се превръща в тема за доктор Хинова.

В продължение на половин сезон Димо Алексиев сяда в инвалидна количка, което го провокира да коментира и отношението на средата към хората със затруднено движение, а видеото с монолога на доктор Тасев за тютюнопушенето събира над  11 000 гледания в социалните мрежи. В десети сезон екипът се ангажира и с темата ХИВ вируса. 

„Откраднат живот“ отразява времето, в което живеем, затова и винаги сме се старали да историята да бъде актуална, да има пулс. Заглавието на всеки сезон е свързано както с термин от медицината, така и с метафората, която движи взаимоотношенията на героите. Медицинските казуси всъщност отразяват едни големи социални теми. Това могат да бъдат и темите за взаимоотношенията“, споделя екипът на емблематичния български сериал. 

„Откраднат живот: Финалът“ 

„Откраднат живот: Финалът“ – сезонът, който поставя край на една дълга и вълнуваща история, среща отново зрителите с някои от любимите им герои, включвайки и нови образи в сюжета. Към каста се присъедини Александра Сърчаджиева в ролята на коремния хирург - доктор Габриела Димова. Именно тя открива първия епизод на „Откраднат живот“ през 2016г. в ролята на младата доктор Кръстева, която се оказва съдбовен участник в една история, продължила десетилетия. Финалният сезон представи и нова сюжетна линия с участието на актьора Любо Нейков, който влиза в ролята на народния представител Димов. 

За пореден път виждаме и трансфромацията в героите, представени от живи и винаги развиващи се образи. „Трудностите, през които преминава доцент Мазов, ще покажат една различна, уязвима негова страна. Наблюдаваме и Мирослава, която от изключително положителен герои се превърна в дясна ръка на Фотев – линичта между светлината и мрака може лесно да бъде прекрачена. Всеки ден сме изправени пред този избор, а житейските ни решения предопределят от коя страна да застанем“, споделят създателите на българския медицински сериал.    

В навечерието на големия финал ни предстои да разберем как ще завършат някои от ключовите истории в болницата. Дали лекарите в „Св. Анастасия“ ще успеят да опазят „Св. Анастасия“ от сянката на Фотев? Ще постигнат ли щастие лекарите и какво ще се случи с любимите двойки? – всичко това зрителите ще видят в предстоящите епизоди на „Откраднат живот: Финалът“ по NOVA.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

За Великден ще ходите ли някъде? - Моя е резервирал нощувки в Париж... - Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 46 минути

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

о

30% ръст на туристите у нас за зимния сезон

България Преди 55 минути

По данни на НСИ общият брой регистрации на туристи у нас е над 1,8 млн.

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 1 час

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

България Преди 1 час

Според полицията това е рутинен случай

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Свят Преди 1 час

Унищожена е и руска техника в Донецкия регион на Украйна

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

България Преди 2 часа

То е по искане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

България Преди 2 часа

Административните органи следва да извършват служебна проверка в съответния регистър

Мистерията на българските гласове

Джейкъб Колиър със съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София

Любопитно Преди 2 часа

Шоуто ще се състои в София на 11 юли в зала 1 на Националния дворец на култура

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Любопитно Преди 2 часа

Alexchetoo е инфлуенсър,Youtube-ър,сценарист, продуцент на онлайн сериалa “Драма“ и освен всичко това тя има собствен бранд за козметика

<p>Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе</p>

След репортаж на NOVA: Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе

България Преди 2 часа

Софийска районна прокуратура образува преписка по случая и възложи проверка на Седмо РУ-СДВР

Напусна ни изкуствоведът Виолета Василчина

Напусна ни изкуствоведът Виолета Василчина

България Преди 3 часа

Нейните изследователски интереси я нареждат в състава на научноизследователската експедиция на БАН

HMD представи първите си собствени смартфони

HMD представи първите си собствени смартфони

Технологии Преди 3 часа

Трите модела идват в България през май

България може да бъде предадена на Съда на ЕС по две наказателни процедури

България може да бъде предадена на Съда на ЕС по две наказателни процедури

Свят Преди 3 часа

ЕК представи данни за общо четири наказателни процедури срещу нашата страна

<p>&quot;Военните учения на НАТО край руските граници са провокативни&quot;&nbsp;</p>

Мария Захарова: Военните учения на НАТО край руските граници са провокативни

Свят Преди 3 часа

Това заяви говорителката на руското Министерство на външните работи

Реджеп Тайип Ердоган

Ердоган проведе първа среща с лидера на опозицията

Свят Преди 3 часа

Срещата се състоя на 23 април, след приема по повод Деня на независимостта и празника на детето

<p>Нови разкрития за атаката в Сидни, при която беше нападнат&nbsp;епископ&nbsp;</p>

Арестуваха 7 тийнейджъри, свързани с намушкването на епископ в църква в Сидни

Свят Преди 3 часа

Седемте арестувани са на възраст между 15 и 17 години