Да изпревариш Коледа
Източник: iStock/Getty Images
0

М алко повече от месец остава до Коледа. Семейни събирания, елха, празнични софри, светлина, почивка от работа – всички обичаме тези няколко дни, които съчетават в себе си празничен хаос, домашен уют и спокойствие.

Тогава обаче идват и стресът от подготовката и най-вече трескавото купуване на подаръци – за родителите, за половинката, за братя и сестри, деца и племенници, за най-близките приятели. Всъщност, именно избирането на хубави подаръци за хората, които са ни най-важни, в срок от няколко дни, е един от основните причинители на стрес. 

Най-сигурният и лесен начин да успокоим цялото това напрежение, е като помислим отрано за празничните покупки. През ноември е идеално време да започнем да планираме, да пазаруваме и да поръчваме онлайн. Ето и няколко полезни съвета за навременна подготовка за Коледа.

Направете списък на хората, за които ще подарявате подаръци. Така най-лесно ще се насочите към конкретни варианти за покупки. На партньора, на децата, на родителите и от двете страни, братя и сестри и техните деца. И на близките приятели, с които със сигурност ще се съберете покрай празниците. А защо не и на колегите, с които сте изградили приятелства.

Източник: iStock/Getty Images

Когато съставите списък на хората, можете към всеки от тях да си отбележите идеи за подарък. И за да е по-лесно при търсенето впоследствие, добре е да имате повече от една идеи. Практични варианти - като чанти, портфейли, ваучери за козметика; приятни варианти -  като СПА почивка за човека или семейството, билети за концерти и фестивали. А защо не и попълнение към уредите - стереосистема или грамофон, или хубави попълнения в хобитата – комплекти за риболов, луксозни игри като шах, табла или някоя нова настолна игра, хубави издания на книги или плочи. Възможностите са пред вас, особено, когато познавате близките си и знаете как да ги зарадвате.

Сега, когато имате списък на хората, знаете какво бихте подарили на всеки от тях, е важно да направите баланс на бюджета си за подаръци на фона на приходите за месеца. Така може да се окаже, че ако се колебаете между две възможности за подарък на някой от вашите близки, можете да изберете по-практичната или тази, която ще ги накара да се почувстват специални. Или да вземете на племенниците по една играчка, вместо например по играчка и книга.

Източник: iStock/Getty Images

Ако при внимателен разчет на средствата прецените, че можете да прехвърлите бюджета си, можете да се възползвате и от допълнително финансиране от УниКредит Къснюмър Файненсинг, дъщерно дружество на УниКредит Булбанк, което в момента е с отлични условия. Можете да кандидатствате за потребителски кредит лесно, бързо и без такса за сума между 500 и 75 000 лева.

Заявявате, получавате одобрение и сумата е по сметката ви изцяло дигитално, през мобилното приложение на Булбанк Мобайл. Тази опция е изключително удобна, ако сте решили да действате бързо, преди най-хубавите предложения в магазините да започнат да изчезват скоростно, хотелите да са заети на най-удобните дати, опашките в моловете да станат километрични, а паркингите им, препълнени от автомобилите на всички, чакали промоциите в последните дни преди празниците.

Източник: iStock/Getty Images

Изборът на магазини е важна точка от плана. Знаете какво и на кого ще подарявате, както и бюджета за коледни подаръци и остава да сведете до възможно по-малко различните магазини и сайтове. Ако успеете да купите всички подаръци от един или два магазина, ще имате удобството да получите повече стоки наведнъж. Така ще платите по-ниска цена за доставка на различните артикули (ако има такава), а и ще загубите по-малко време, сортирайки и разглеждайки продукти в различни търговски обекти, които са и в различни точки на града. Все пак времето е най-ценният ни ресурс.

Друга ситуация, при която заделянето на по-солиден бюджет по-рано преди Коледа е, ако решите да подарите на себе си и партньора си пътуване в чужбина, особено ако искате да съчетаете пътуването с посещение на някой от обявените вече големи концерти догодина или летни фестивали. Едно е да се разходите на романтичен дълъг уикенд до Париж или Прага, но защо и да не го съчетаете с концерт например? А и сега, дълго преди празниците все още има по-евтини самолетни билети, билетите за концертите не са разпродадени, а местата в хотелите за съответните дати все още не са запълнени.

Източник: iStock/Getty Images

В този смисъл, чакането за коледни намаления в последния момент може да се окаже подвеждаща идея, която да  ви принуди да се състезавате за най-добрите предложения, най-хубавите подаръци, най-добрите места, а ако ви изпреварят, тепърва да трябва да променяте плановете и идеите. Със сигурност нямаме нужда от този излишен стрес, нали?

Така че, нека да отговорим на въпроса най-горе – да, сега е повече от подходящо да помислим за коледните покупки. Особено, когато знаем, че можем да се доверим и на финансов партньор за това.

*Материалът е реализиран с подкрепата на УниКредит Булбанк и УниКредит Къснюмър Файненсинг.

Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Иран: Екипажът на задържания кораб, свързан с Израел, ще бъде освободен

Свят Преди 17 минути

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция превзе контейнеровоза „Ем Ес Си Ариес“ с 25 души екипаж в Ормузкия проток на 13 април

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Митовете, свързвани с работната етика на поколението Z

Любопитно Преди 40 минути

Работодателите изпитват ужас от Gen Z, защото вярват на митове за тяхната работна етика, затова е удачно да разбием някои от тях

<p>Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната</p>

Fitch потвърди кредитния рейтинг на България, но отправи предупреждение за еврозоната

Пари Преди 2 часа

Инфлацията в страната се е понижила значително, но остава над тази на трите най-добре представящи се държави членки на ЕС, посочва международната рейтингова агенция

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Защо Eрдоган отложи посещението си в САЩ

Свят Преди 2 часа

Решението е взето поради промени в програмата на президента на Турция

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

Кой губи и кой печели от забраната на рекламата на хазарт?

България Преди 2 часа

С необичайна скорост за законодателна дейност, в последния си работен ден преди изборите, НС прие промени в Закона за хазарта на първо гласуване

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

Христо Гаджев: Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане

България Преди 2 часа

То е зловредно, а мотивите са зашити с бели конци, заяви народният представител от ГЕРБ-СДС

Хилари Клинтън идва в България

Хилари Клинтън идва в България

България Преди 3 часа

Визитата е по повод специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) на 18 май 2024 г. в София

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Русия с нови удари по енергийна инфраструктура в Украйна

Свят Преди 3 часа

Засегнати са четири топлоелектрически централи

<p>Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения</p>

След тежката диагноза: Крал Чарлз III се завръща към обществените си задължения

Любопитно Преди 5 часа

Лекарите са му казали, че здравословното му състояние се подобрява

Земетресение в района на Черно море

Земетресение в района на Черно море

България Преди 5 часа

Епицентърът му е на 100 км от Варна и на 480 км от София

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Мистериозно главоболие: Лекари откриха рядък паразит в мозъка на мъж

Любопитно Преди 6 часа

Какво е причинило главоболието на мъжа четете в следващите редове

Учение на китайски бойни самолети в близост до Тайван

Китайски военни самолети навлязоха в Тайванския проток

Свят Преди 6 часа

Машините са пресекли средната линия на протока

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Руски военни самолети са прехванати в Японско море

Свят Преди 6 часа

Япония споделя морски граници с Южна Корея, но също така е съсед с потенциални противници в Русия

Голям празник е! Имен ден имат...

Голям празник е! Имен ден имат...

Любопитно Преди 6 часа

В днешната събота почитаме едно от най-големите чудеса на Иисус Христос - възкресяването на починалия Лазар