Тошко Йорданов: „Изправи се!” са лъжци
Източник: БТА
132

„Ако човек се защитава с малко по-агресивен тон, той е отвратителен изрод, защото си е позволил да каже истината, но ако усмихнато лъже грозно всеки път, няма никакъв проблем”.

Така председателят на парламентарната група на „Има такъв народ” Тошко Йорданов коментира пред БНТ интервюто на Петър Илиев пред NOVA.

„Каква обвързаност може да има човек с Барбадос? Позицията почетен консул няма юридическа и дипломатическа стойност. Каква обвързаност има Петър Илиев в Барбадос, като никой не е доказал нещо такова. Как може да се твърди нещо такова? Петър Илиев каза, че не е член на масонска ложа в Пловдив, заяви Йорданов.

Хаджигенов за Илиев: Че то това е Гешев

„Спорът за авторските права е между двама души. Ако дамата е била толкова обидена, защо не го е осъдила? Тя е юрист и те са в един и същ факултет. Тя 6 години е мълчала. Моралът ѝ 300 лв. ли струва. Дела се водят и за 1 лв. Когато някой 6 години се е асландисвал и се е присетил, когато Петър Илиев е номиниран за член на проектокабинета, значи проблемът не са авторските права. Това е един политически кръг от юристи, които се газираха като рязко отворено шампанско, след като той беше номиниран, просто защото е извън тях. Петър Илиев е извън мейнстрийма на жълтодесните павета, които жълто трябва да са лявожълти павета”, обяви Йорданов.

„Петър Илиев е Адвокат на годината, а кантората му е била обявена за Кантора на годината. Има значение къде си получил висшето си образование. Той като качества е безспорен, той ги е доказал в практиката си”.

ИБГНИ няма да подкрепят проектокабинета на ИТН  

„Явно служебният министър умира от желание да си остане министър поне още 3 месеца, защото не му е работа да се обажда по тези въпроси. Кабинетът се определя от „Има такъв народ”. На служебния министър не му е работа да се отваря по тези въпроси. С какво право от служебното правителство назначават хора, които няма да бъдат на тези постове след няколко дни или след няколко месеца? Президентът назначи един кабинет, който започна изчегъртването на ГЕРБ. Ние конфликт с президента нямаме”, заяви Йорданов.

„Истината е, че Петър Илиев е повод. Ако не беше той, щеше да е Пламен Николов или Иво Атанасов, ако не Дядо Мраз или Снежанка. Причината е, че тези партии не желаят да има кабинет, излъчен от „Има такъв народ”. Искаха неща, които ние още в началото заявихме, че няма да направим. Казахме, че няма да уговаряме постове и да раздаваме порции. Те ще лъжат по студията колкото си искат. Петър е повод, а не причина”, посочи Йорданов.

БСП иска ИТН да преосмисли кандидатурата на Петър Илиев   

По думите му вече едната от т.нар. партиите на протеста се е изявила като предател.

„Това е думата. Няма друго определение. Вчера стана ясно, че тези приоритети нямат никакво значение за тях. Приказките, които говорят, струват колкото едно голямо нищо. Човек отива да се занимава с политика, за да свърши нещо, а не да плямпа и да иска постове. Те плямпаха през цялото време, че искат озаптяване и смяна на Гешев, дълбока съдебна реформа, преизчисление на пенсиите, нови фискални политики. Плямпаха през цялото време и когато се стигна до действия, които могат да се направят през едно правителство и до гласуване на кабинет, те предадоха и протеста, и идеята, и хората, които са гласували за тях”, каза Йорданов.

Трифонов: Не ползвайте Петър Илиев като причина 

„Ако приемем, че правим нестандартни ходове, това е защото ние не сме стандартна партия и го заявихме отдавна. До момента практиката е била за пазарлъци зад една врата. Правихме жестове на кооперативност от наша страна, защото смятаме, че страната има проблеми за решаване и големият враг се казва ГЕРБ. Има емблематичен пример, който всеки средно интелигентен човек знае, как по времето на Втората световна война идеологически противоречащи си военни и държавни формирования се обединяват срещу по-големия враг – Германия. В случая трябваше да се случи подобно нещо. След като се справиш с големия враг и го изхвърлиш от управлението на държавата и всички нива, в които се е просмукала тази мафиотска организация ГЕРБ, тогава можеше да си мерим идеологиите. Глупостта е нещо, което ходи по хората и то е нещо неспасяемо”, каза Йорданов.

„Нямам представа какво ще направят ГЕРБ, ние не поддържаме контакт с тях. Не вярвам ГЕРБ да съставят кабинет. Те ще го върнат мандата. Той отива или в БСП, или каквото реши президента.Упорито се говори, че договорките са да отиде в „Изправи се, там насам“ и те да предложат кабинет, който обаче ще трябва да получи гласовете на ДПС и на ГЕРБ, за да се реализира”, смята Йорданов.

„Според мен истината е, че трябва да се отиде на избори, ако този кабинет не бъде подкрепен. След като те предадат тези, които си помолил за помощ и са твои партньори с целите, това е логиката, но сме се нагледали на всякакви неща. Много хора са правили изключително несъвместими коалиции в близкото минало. Не бих се учудил, там срамът е някакъв термин от речник. „Изправи се!” са лъжци. Когато те предаде някой, който твърди, че е с теб, усещането не е приятно и този човек не заслужава уважение. Трябва да се търси основание зад думите. Ако имахме уговорка с ДПС, щяхме да направим кабинет още в предишния парламент. Глупостите, които говори Мая Манолова, са думи на психически не съм сигурен какъв човек. Или човекът, който ги казва, не е много в ред, или е взел някакви пари. Всички, които говорят, че имаме нещо общо с ДПС, са или идиоти, или имат някаква друга мисъл”.

„Нямам никаква представа какви са шансовете този кабинет да мине. В момента всичко е в ръцете на „Демократична България”. От тях зависи”, допълни Йорданов.

Коментари 132
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

132 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 3 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 5 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 6 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 6 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 7 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 7 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 8 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 8 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 8 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 9 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 9 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 9 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 9 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности