4

С ъдът реши да остави на поста кмета на Стрелча Стойно Чачов. Окръжен съд - Пазарджик потвърди определението, с което Районен съд - Панагюрище остави без уважение искането за отстраняване от длъжност на Чачов.

Съдът посочи, че няма достатъчно данни за това, че кметът ще препятства работата по досъдебното производство. Председателят на състава Ирина Джунева каза, че Стойно Чачов е в платен отпуск от днес. Отпускът му е 50 дни, които са достатъчни за приключване на разследването за принуда, за която той е обвинен.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

По време на заседанието Чачов заяви, че

никога не е оказвал натиск върху служителите си по никакъв повод.

След края на заседанието той коментира, че свидетелските показания, които са станали основание за това твърдение, са на неговия шофьор. В съдебната зала бяха разпитани двама служители на Общината, които заявиха, че след акцията на "Икономическа полиция“, кметът не е викал никой от служителите, за да разговаря с тях по повод акцията.

Кметът на Стрелча каза също, че по време на мандата си е бил в добри отношения с всички в Общината, отнасял се е с тях приятелски, но в момента служителите работят под стрес. "От днес съм в отпуск и съм определил свой заместник, който ще се грижи за решаването на текущите въпроси в общината“, коментира Чачов.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@