9

З ам.-кметът на община Куклен Костадин Павлов е обвинен в подкуп, търговия с влияние, длъжностно престъпление и документни престъпления, съобщиха от окръжна прокуратура Пловдив.

Според държавното обвинение Павлов е съдействал на фирма, участвала в конкурс за обществена поръчка в Куклен, като е отварял офертите на конкурентните компании. Той е сверявал цените на различните оферти и освен това е скрил част от документите за конкурса.

Обществената поръчка е за доставка на хранителни продукти за детската градина и социалния патронаж в Куклен, на стойност 74 хил. лв., а фирмата, в полза на която Павлов е нарушил закона - "Надежда-2000" ЕООД, става ясно от съобщението на прокуратурата.

Според прокуратурата Костадин Павлов е приел подкупи на стойност общо 4200 лв. от Надежда Минчева - собственик на фирмата. Тя е обвинена в търговия с влияние и даване на подкуп.

Обвинителният акт на прокуратурата е внесен в съда и предстои насрочването му за разглеждане на първа инстанция.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които Павлов е обвинен, е лишаване от свобода от три до петнадесет години, глоба до двадесет и пет хиляди лева, конфискация на до една втора от имуществото на виновния и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия или дейност.

За тези, в които е обвинена Минчева, най-тежкото наказание е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

Павлов и Минчева са с мерки за неотклонение „парична гаранция” в размер на по 4000 лева.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@