3

В ъв връзка строителството на третия диаметър на столичното метро и ремонт на участък от бул. „Пенчо Славейков“ се въвежда промяна в организацията на движение. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От днес до 16 септември се забранява влизането на пътни превозни средства както следва: 
- по бул. „Пенчо Славейков“ при кръстовището с ул. „Свети Георги Софийски“ . Движението ще се извършва двупосочно чрез обход по ул. „Свети Георги Софийски“ и между бул. „Пенчо Славейков“ и ул. „Константин Иречек“ и по съществуващата пътна връзка. 
- по южната половина от пътното платно на ул. „Свети Георги Софийски“ в участък от около 50м.преди бул. „Пенчо Славейков“ и по южната половина от пътното платно на бул. „Прага“ в участък от около 20м след бул. „Пенчо Славейков“. Движението ще се извършва двупосочно в по една пътна лента по северната половина от пътното платно по ул. „Свети Георги Софийски“ и по бул. „Прага“ в същия участък. 
- по крайните две пътни ленти от източната страна на пътното платно на бул. „Пенчо Славейков“ между ул. „Разслатица“ и съществуващата временна пътна връзка. 

Зелена зона се разраства в София от 1 ноември

Фандъкова: Никой няма да маха пазара на "Славейков"

От 4.30 часа на 16 юли до 24.00 часа на 16 септември се възстановява маршрутът на автобусна линия 604 в посока гара „Искър“ по бул. „Пенчо Славейков“ надясно по ул. „Свети Георги Софийски“, наляво по бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, наляво по бул. „България“ по маршрута си. 

Променя се маршрутът на автобусна линия 72 в посока хотел „Плиска“ – по ул. „Свети Георги Софийски“ надясно по съществуващата пътна връзка, надясно по бул. Пенчо Славейков“ и по маршрута си. В посока Западен парк автобусите от линия 72 ще се движат по бул. „Пенчо Славейков“, наляво по съществуващата пътна връзка , наляво по ул. „Свети Георги Софийски и по маршрута си. 

Тролейбусите от линии 2, 8 и 9 ще се движат по ул. „Свети Георги Софийски“ към бул. „Прага“ и от там към ул. „Свети Георги Софийски“.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@