8
Кандидат-президентът на партия "За хората от народа" Павел Чернев представи днес кандидатът за вицепрезидент Анелия Делчева.

За първи път в България за  се избира вице чрез социалните мрежи - "Фейсбук", като целта е да бъдат чути хората от "по-ниското ниво", обяви Чернев. Тя е на 41 години, от Димитровград.

Делчева е журналист на свободна практика с две висши образования - българска и немска филология. 10 години е преподавала в училище. По думите й, с Чернев се запознала преди три месеца чрез "Фейсбук".

"Делчева беше избрана измежду много кандидати. Искаме да разбием политическото статукво на една политическа аристокрация и ние поискахме да го направим. Ние искахме да поставим на такава позиция един от обикновените хора", обясни Чернев.

Още от началото на кампанията се говори само за трима кандидати, подкрепени от партийните им централи и медиите, които вече не искат да отразяват другите освен тримата, оплака се Чернев.

Нашата кампания ще продължи във "Фейсбук", а зависимостта на медиите ги поставя в ужасно положение, добави той.

По думите му България губи своята идентичност, тя се превръща в страна, на която се определя колко да произвежда и продава и "колко да са й криви краставиците", за сметка на галеното дете на Европа - Гърция. Всичко това се дължи на бюрократите в Брюксел, които никой не ги е избирал и на управляващите, които знаят да казват само "да". България губи своя суверенитет и се превръща в територия, заяви бившият депутат от ПГ на "Атака".

"Ние казваме не на тези условия, в които ни налага мега -държавата ЕС. Ние сме против това, както и против влизането ни в Шенген", категоричен е той.

От партията подариха на присъстващите на пресконференцията по чифт памучни чорапи, макар и китайско производство. Кандидатът за президент обяви, че ще раздава чорапи по време на предизброната си кампания, "защото сме боси в ЕС".

"Първо ще инициираме референдум за членството ни в ЕС, защото затова не е питан суверенът; второто ще бъде бесарабските българи и от други места да се върнат в България", посочи Чернев, запитан каква би била първата им законодателна инициатива, ако бъдат избрани.