6

З а 13-та поредна година Българският дарителски форум ще връчи наградите „Най-голям корпоративен дарител”.

Конкурсът отличава компаниите, които устойчиво и прозрачно подкрепят значими за обществото инициативи и каузи. Наградите се връчват според финансовите и нефинансови инвестиции на компаниите през изминалата 2017 г. и за положен доброволен труд от страна на служителите. А експертно жури определя носителите на призове в качествените категории.

Церемонията ще се състои на 22 ноември 2018 г. и неин домакин за поредна година ще бъде Румен Радев, Президент на Република България.

Всички кандидати могат да се номинират в повече от една категория:

Количествени
- Най-голям обем финансови дарения.
- Най-голям обем нефинансови дарения (стоки, материали, услуги).
- Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите.
- Най-щедър дарител.

Качествени
- Най-добра дарителска програма.
- Най-добра програма на малко и средно предприятие.
- Най-добра дарителска програма на местен дарител.
- Най-устойчива дарителска програма.
- Най-сполучливо партньорство.

За предстоящото издание е обявяването на нова категория „Най-добра програма на местен дарител“. Чрез нея имаме за цел да насърчим дарителите в местните общности, да се даде публичност на малките по обем, но със значим принос за местните общности дарителски инвестиции. Ще бъдат отличени бизнеси, които даряват единствено в територията, в която реализират основната си дейност и се развиват.

Номинираните дарителски инвестиции трябва да са допринесли за подобряване на качеството на живот на хората в съответното населено място или община. Номинации за участие в категорията се изпращат от името на местни институции и организации като: общинска администрация, културни институти, училища, местно представени НПО и др. Номинираните фирми трябва да отговарят на следните критерии за допустимост:

1. Микро или малко предприятие, вкл. допустими са и дарители еднолични търговци;

2. Даренията през 2017 г. трябва да са насочени към каузи на територията на населеното място или община, в която фирмата е регистрирана и развива своята основна дейност.

Най добрите компании ще отличи шестчленно жури в състав: Габриела Маринова, Георги Симеонов, Десислава Тальокова, Максим Майер, Огнян Траянов, Светла Костадинова

Краен срок за изпращане на формуляри: 12 октомври
На имейл: aivancheva@dfbulgaria.org

Или на адрес:
Български дарителски форум
София 1124
ул. „Леонардо да Винчи“ 4Б, ет. 2

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@