0

Д нес Българската асоциация по хемофилия отбелязва Световния ден на хемофилията с кръгла маса на тема „Ортопедични увреждания и лечение на пациентите с хемофилия в България“. А в събота ( 21 април 2018) асоциацията за 3-та поредна година кани всички да се включат във Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия. Социално-спортното събитие стартира точно в 11:00 ч. едновременно в 4-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна и Бургас и ще премине под патронажа на Датското посолство в София и Министерство на Здравеопазването.

Велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

Вижте как посланикът на Дания у нас се включи в социалната кампания „Споделянето е сила!“ 

Н. Пр. Сьорен Якобсен е официален патрон на тазгодишната кампания и ще се присъедини към Велопоход „Заедно“ в град София!

По случай Световния ден на хемофилията – 17 април, Българска асоциация по хемофилия призовава всички да включат червена светлина във вечерта на 17-ти в знак на съпричастност към хората с вродени нарушения в кръвосъсирването.

Присъединете се към Велопоход „Заедно“ на 21 април в София, Пловдив, Варна и Бургас в подкрепата на хората с хемофилия! Стартът е точно в 11ч.

Хемофилията е наследствено генетично заболяване от групата на вродените нарушения на кръвосъсирването е.

В резултат на това кръвоизливите са по-продължителни при нараняване, лесно се появяват е синини, има увеличен риск от кръвоизливи във вътрешните органи, в мозъка, в ставите.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@