72

Л ично за мен цел на БСП в национален мащаб е на местните избори да увеличим кметовете си със 100 процента, каза председателят на БСП Корнелия Нинова в Русе, където участва участва в общинската конференция на социалистите, на която се утвърждават кандидат-кметовете и листата с общински съветници. Нинова припомни, че сега БСП има в страната 30 кметове, а 44 са от коалиции, в които участва, или са независими, подкрепени от БСП.

Тя коментира, че вероятно и тези избори няма да бъдат избори на състезание на аргументи, на програми и на идеи. "Все се оплакваме, че политиката е безидейна, че е жълта, че произвеждаме само скандали. Сега е времето за програми", каза Нинова. Тя посочи, че предизборната кампания на партията ще е позитивна, с много конкретни мерки за всяка община и със силни кандидатури, почтени хора, подкрепени от много по-широк кръг симпатизанти.

Според Нинова опонентите на БСП започват с "агресия, с нападки, с квалификации, без изобщо да имат аргументи за това". "Няма да останем безучастни, ако се нападат наши хора или нашата политика, ще отговорим достойно на това. Искам обаче да е хубава кампания, аргументирана", каза лидерът на БСП.

Нинова заяви, че е в Русе да подкрепи кандидата за кмет на града Пенчо Милков, който е депутат от БСП и секретар на парламентарната група на партията. " Той ще ни липсва в парламента, но русенци ще имат възможност да изберат честен, интелигентен, млад и енергичен кмет”, обяви Нинова. По думите ѝ Милков не е участвал в управление, не е разпределял обществени поръчки, не е част от задкулисието - почтен, отдаден на общината професионалист юрист, баща на три прекрасни русенчета. “Самоизградил се човек- тръгнал от общ работник на строежи и стигнал до доктор по право. Ние сме до него със силна програма за управление на общините, където трябва да остават част от събраните от гражданите данъци, комуналните услуги да се изпълняват от общински предприятия, а не да се дават на концесии, с данъчни стимули за привличане на инвестиции, мерки за чистота на въздуха, програма за жилищна и социална политика за младите хора, специални грижи за възрастните”, каза още председателят на БСП, цитиран от партийния пресцентър.

В Стара Загора БСП издига кандидатурата за кмет на изпълнителния директор на РАО „Тракия” и преподавател в Тракийския университет проф. Иван Върляков. Той бе избран почти единодушно от общинската конференция, съобщиха от местната структура на БСП.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@