Всяка трета фирма по ДДС не е на адреса си
Източник: netinfo
7
п пийчмънт по банков път" е статия на Велислава Дърева в днешния "24 часа" по повод опразнената преди дни сметка на президентството.

"От 18 ноември насетне всяка партия, организация и институция, всяка отделно взета личност, които дразнят ББ (Бойко Борисов - бел.ред.), които му образуват нерви, които не мълчат страхливо, докато разговарят с него и неговите министри, във всеки един момент може да осъмнат с източени банкови сметки.

Тази заплаха не грози нито един мутроид, нито един зле преоблечен бизнесмен. Щото от разносвача на пици ще останат само едни счупени очилца", пише тя.

Борисов показва воля за тиха лустрация, извежда тази сутрин в. "Труд" над интервю с Евтим Костадинов, председател на комисията по досиетата. По думите му в началото на декември тя ще подпише двустранно споразумение със сродната й комисия в Германия, която разкрива архивите на Щази.

С одобрените миналата седмица от правителството промени в Закона за електронните съобщения за пореден се подновява идеята за пряк достъп на МВР до данни за електронните съобщения - мобилни и по интернет, пише в изданието Александър Кашъмов от "Програма достъп до информация".

Смятаме, че Европейската комисия не е разгледала информацията, която й представихме, или й е отделила съвсем малко внимание. Това коментира министърът на околната среда и водите Нона Караджова пред същото издание по повод решението на ЕК да заведе дело срещу България в Люксембург, тъй като балираните отпадъци на Столичната община още са разположени на временните площадки край столицата.

Смятаме за несправедливо придвижването на процедурата в Европейския съд -  имаме всички доказателства, че към днешна дата София кара битовата си смет на депо, което отговаря на всички изисквания, има и действаща система за предварително третиране на отпадъците, отбелязва Караджова.

Ще поканим хората от ЕК, ще обърнем внимание на напредъка - ще изясним реалната картина и очаквам, че ще се справим, казва по същия повод избраната за кмет на София Йорданка Фандъкова пред "24 часа".

Наистина имаме сериозен напредък и абсолютно законосъобразната клетка в Суходол, отговаряща на всички изисквания, посочва тя и добавя, че в напреднала фаза е и процедурата за завода за боклука, който ще работи от 2012 г.

Всяка трета фирма по ДДС не е на адреса си, а това е измама

Това твърди в интервю за "24 часа" изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Пратихме 1400 питания по съмнителни афери, за 480 млн. лв. вече ги установихме, отбелязва той.

Близо 1 000 хил. кухи фирми, създадени за точене на ДДС и финансови измами, има у нас, пише и "Монитор". За две години от 1 200 000 търговци в страната ни само 200 хил. са подновили регистрациите си в Търговския регистър.

Статистика е съобщена от шефа на Агенцията по вписванията Анастас Георгиев. По думите му по-голяма част от добросъвестните търговци вече са се пререгистрирали, тъй като иначе не могат да участват в обществени поръчки.

1,5 млрд. годишно са потъвали в джобовете на висши чиновници и политици по времето на кабинета "Станишев" - толкова са рушветите, които българските фирми са плащали, за да се уредят с обществени поръчки, пише пък "Стандарт", като се позовава на Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията. Колосалната сума е 2 на сто от БВП, изчисляват икономистите.

Държавната софтуерна фирма "Информационно обслужване" е отдавала под наем помещения на цени, двойно по-ниски от законовите, и е плащала на строителни фирми суми над договорените.

Това са част от констатациите на финансовата инспекция, извършена на компанията от Агенцията за държавна финансова инспекция, които цитира "Сега".

От доклада ставало ясно, че основен виновник за пилеенето на пари не е бившият шеф на управителния съвет Азер Меликов, а тогавашният изпълнителен директор на компанията Иво Николов, наречен от премиера Бойко Борисов "мъжка вещица" заради огромното му възнаграждение от около 100 хил. лв. годишно.

С близо 6 на сто за месец спада оптимизмът за развитието на страната като цяло, като около половината пълнолетни българи смятат, че нещата в България отиват към по-лошо. Това сочат данните от последното национално представително проучване на "Галъп интернешънъл" за "Класа".

Ноември е първият месец след парламентарните избори и смяната на управлението на страната през лятото, в който процентът на песимистите по въпроса "Накъде върви България?" надвишава този на оптимистите. Правителството се радва на 41 на сто доверие спрямо близо 50 на сто преди месец.

"Атака" е във възход! Откриваме нови клубове в турските региони" извежда на този фон в. "Атака" над интервю с депутата от партията Петър Хлебаров.

Зле скалъпен сценарий разиграват правителството и парламентарната бюджетна комисия при обсъждането на бюджета за следващата година, коментира "Пари".

Първо, управляващите ни заблуждават, че решенията са в ръцете на депутатите законотворци от ГЕРБ, Синята коалиция, "Атака" и РЗС, и забравят, че тоя филм вече сме го гледали няколко пъти, отбелязва авторката.

Премиерът Борисов според нея е в ролята на доброто ченге, а депутатите, за които аудиторията никога не е имала добро мнение, е логично да играят ролята на лошите и да въвеждат непопулярните мерки.

В Брюксел неофициално се лансират предположения, че българският външен министър Румяна Желева може да стане еврокомисар по комуникациите и отношенията между институциите, пише "Дневник" под водещо заглавие "Финално раздаване на постовете в Еврокомисията".

В първата си реч като президент на ЕС бившият белгийски премиер Херман ван Ромпой обяви, че ще работи заедно с ЕК за въвеждане на нов "евроданък", който да плаща всеки гражданин на съюза, пише "Класа" под глава, като се позовава на в. "Сънди телеграф".

Ван Ромпой ще подкрепи плановете на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу за въвеждане на първия по рода си пряк данък в рамките на ЕС. Налогът предвижда Брюксел да получава фиксиран процент от ДДС и акцизите за горива.

Потърсен за коментар, българският финансов министър Симеон Дянков заявил пред "Класа", че според него идеята няма икономическа логика.

Под заглавие "Европрезидент телефонист" политологът Андрей Райчев коментира в "Труд", че осмислян и дългосрочен политически избор на сегашните ръководители на големите страни от ЕС показва, че е избран модел, при който президентът на Европа е по-скоро вътрешен механизъм, балансьор, поредната стабилизираща трансмисия, а не реален създател на политика.

В един главоломно променящ се свят Европа избира статуквото, а не промяна, отбелязва Райчев. Според него ЕС или бързо и рязко ще започне да интегрира някак си Русия и Турция, или ще започне бързо да губи значение.
Коментари 7
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

7 коментара
 
- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Свят Преди 1 минута

НАТО направи карта на съществуващите възможности

Главчев освободи трима зам.-министри

Главчев освободи трима зам.-министри

България Преди 40 минути

Това са Мартин Гиков, Николай Сиджимов и Николай Найденов

<p>Първа доставка на шведско ядрено гориво за АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;&nbsp;</p>

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от Уестингхаус

България Преди 2 часа

Горивото от "Уестингхаус" е предназначено за 5-ти блок на централата

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Свят Преди 2 часа

Полицията съобщи, че е разположила сили на терен и е помолила гражданите да избягват района

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

България Преди 2 часа

Стефан Димитров: Аз не съм политик, аз съм дипломат

д

Уникалните вина, родени от черни вулканични кратери

Любопитно Преди 2 часа

Вино се произвежда на архипелага от 15-и век, когато пристигат първите испански колонисти

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Свят Преди 3 часа

Лавров иска да се говори за Украйна, "която е изконно руска"

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

България Преди 3 часа

Петков: Стефан Димитров „явно не е с евроатлантически поглед“

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 3 часа

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България Преди 3 часа

Вдигат заплатите в армията

а

Пукане и бръмчене: Мистериозният свят на комуникацията между рибите

Любопитно Преди 3 часа

Повече за мистериозния свят на рибите четете в следващите редове

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Любопитно Преди 4 часа

Повече за мистерията около скелетите четете в следващите редове

Как да организираме по-добре приложенията си

Как да организираме по-добре приложенията си

Технологии Преди 4 часа

Няколко съвета за по-практична работа със смартфона

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

Свят Преди 4 часа

Той нанася вреди на страната и противоречи на европейските принципи, заяви говорител на ЕК

<p>&nbsp;Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ</p>

"Светът гори": Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ

Свят Преди 5 часа

Демократите в Конгреса се стараят да не критикуват прекалено остро действията на Байдън по отношение на конфликта в Газа

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Свят Преди 5 часа

Властите затвориха летище, продължава евакуацията на хора от района