"Труд": Скандалът "Куйович" отново взриви БСП
Роберто Мичелети   
Източник: ЕПА/БГНЕС
5

Станишев впрегна ДАНС срещу Румен Петков, твърди бившият главен секретар на МВР Валентин Петров в интервю пред "Труд".

Изданието публикува писмото, което Петров показа в Би Ти Ви - на Цвятко Цветков (бивш секретар на МВР от времето на Виденов) до бившия премиер Сергей Станишев.

В него по думите на Петров е изнесен целият сценарий на скандала "Куйович", както и неговите цели да се ударят високите етажи. Групичката около Цвятко Цветков и Танов са автори на компромати с цел омаскаряване, казва Петров.

Тая бележка обикаля медиите не от вчера, но тя не е за Куйович, казва Цветков пред "Труд".

Вестникът публикува и друго негово писмо до Станишев от март 2008 г.: "Считам, че под твое ръководство Петко и ДАНС могат да стартират завой в противодействието на организираната престъпност и корупцията.

И това може да покаже на България, ЕС и др. един решителен български премиер! Струва ми се, че за нас е удачен нещо като "италианския модел".

Да се създаде специален екип от прокуратурата, нац. следствена служба и ДАНС и да се погнат високите етажи. На първо време - чрез случаите "Куйович" и този за "Винпром" - Пещера и другото от справката."

Под заглавие "Всички фактори в МВР били подслушвани" "Труд" пише, че разполага с тази справка и че тя хвърля обвинения срещу Румен Петков, Красимир Метанов, Валентин Петров и Бойко Борисов като главен секретар на МВР, Стоян Ризов, Иван Драшков, Огнян Атанасов, зам. директора на ГДБОП Иван Иванов, началника на Инспекторат МВР Николай Спасов, Георги Радков, Младен Червеняков.

Визирани са срещи и разговори, засечени със СРС-та.

Под заглавие "Тотото се готви за пазарна битка" "Дневник" съобщава, че новото ръководство на БСТ обмисля по-малко тиражи и по-скъп залог.

"Бингото на червено", алармира "Стандарт".

Малки игрални зали не смогват да плащат печалбите - налага се ние да се намесваме, признал шефът на Държавната комисия по хазарт Димитър Терзиев.

От началото на годината над 60 салона за залози били затворени поради малките залози.

Сериозен удар за бранша е насочването към България на нелегални ротативки от Русия и Украйна, където хазартът е забранен, пише "Стандарт".

Четири досъдебни производства срещу управителите на отбори от А група е образувала прокуратурата - за извършени данъчни измами като укриване на налози и умишлено завишаване загубата на отбора.

Това пише "Монитор" под глава, позовавайки се на зам. градският прокурор на София Роман Василев след среща в Националната агенция за приходите (НАП).

Според източници на вестника отборите са "Ботев"-Пловдив, доскоро управляван от Димитър Христолов, "Локо" Пд, "Марек"-Дупница и Спартак-Варна.

Поне 50 обвинения срещу бившата власт заради закононарушения очаква премиерът Бойко Борисов, пише "Новинар".

Борисов е заявил това на среща със Съюза на издателите на вестници в България. Обвиненията срещу бившата власт най-вероятно ще засегнат секторите за пътищата, земеделието и храните и единната система за спешна помощ 112, пише изданието.

Според "Дневник" сред основните теми е била липсата на прозрачност кой притежава и финансира част от медиите в България, което се превръща във все по-сериозен проблем и влияе негативно върху пазара.

Затова Съюзът на издателите в България търсил възможности регистърът за собствеността на печатните издания да стане задължителен.

"Над 2 млн. лева е прибрал Симеон от Боровец" е челното заглавие на "Земя".

Около 2,5 млн. лв. е чистата печалба на бившия премиер Симеон Сакскобургготски от сеч в надвзетите 4521 дка гори, а приходите от дървесината пък вероятно са надхвърлили 4 млн. лв., пише "24 часа".

Позовава се на шефа на Държавната агенция по горите доц. Георги Костов. По-лесно е да искаме всички царски гори, казва Костов пред "Труд".

В горите има лесовъдски дейности, които трябва да бъдат санкционирани, като се спре досегашната експлоатация, посочва той.

Одобрението към правителството нараства през септември с около десетина пункта до 53% в последните изследвания на "Галъп", пише "Експрес" на първа страница.

Одобрението към премиера Бойко Борисов е 67%. Около 48% от хората имат позитивни очаквания за бъдещето на страната.

"СДС си отива - бързо и завинаги" извежда "Сега" над анализ. След безусловната подкрепа на Фандъкова марката "СДС" и послушният Костов са завинаги татуирани върху генералския мускул - без изтриване, коментира авторът.

"Червени канибали съсипват партията", казва Цвятко Цветков от БСП пред "Стандарт". "Дончева иска да е лидер, аз имам мерак за Наоми Кембъл" е сред коментарите му там.

Въпреки че икономическата криза отминава, големият срив на пазара на труда ще настъпи през 2010 г. Това прогнозирали единодушно синдикати и работодатели, цитирани във водещия материал на "Сега".

Според тях догодина безработицата ще стигне 13%, но социалният министър Тотю Младенов не споделя този песимизъм.

"Близо 150 000 нови безработни през 2010" г., пишат "Дума" и "Класа" под глава, позовавайки се на вицепрезидента на КНСБ Пламен Димитров. Според "Класа" най-засегнати ще бъдат хората до 29-годишна възраст.

"Енергетиката - много тичане, малко ефективност" е челното заглавие на "Дневник". Цитиран е доклад на Центъра за изследване на демокрацията, според който всяка четвърта обществена поръчка през миналата година е била "в един от най-непрозрачните и податливи на корупция сектори в България" - енергийният.

Препоръката е новото правителство да създаде механизми за прозрачност и контрол в сектора, за да минимизира "риска от завладяване на публични средства от заинтересувани частни кръгове".

Като примери за системни злоупотреби са посочени случаят "Топлофикация - София", проблемите на чуждестранни инвеститори в комплекса "Марица-изток" и случаи на нерегламентиран износ на ток.

Холандия ще бъде и занапред водещ инвеститор в България, казва пред в."Класа" Карел ван Кестерел, посланик на Холандия у нас. Новото правителство според него има шанса да представи страната ни като атрактивна бизнес дестинация.

Още догодина възрастта за пенсиониране на българките може да се увеличи от 60 на 63 години и да се изравни с тази на мъжете. Това обявил вчера в Истанбул вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, цитиран под глава от "Труд".

Идеята е увеличението на възрастта да стане с тригодишен преходен период до края на 2012 г. Дотогава жените, навършващи пенсионна възраст, ще могат да избират дали да се оттеглят веднага, или да продължат да работят по новата система.

След тригодишния период всички ще се пенсионират на 63 години.

Казаните за ракия да бъдат целогодишно затворени с лепенки на митническите власти. Спиртоварните да се отварят само в определени дни по искане на казанджиите, които да плащат дневна такса в зависимост от дебита на инсталациите.

Такова официално предложение според челния материал на "24 часа" е постъпило в агенция "Митници". Изданието се позовава на високопоставени служители по внос-износа от Свиленград.

Сега законът позволява безакцизно варене на 30 л. високоградусов алкохол на човек на година.

За количествата над тези се дължи налог. Другият обсъждан вариант бил да се поставят фискални дебитомери на всеки казан. Той обаче също не бил сполучлив, защото трябвало да се накарат собствениците да инвестират за устройството.

Пловдивският завод за преработка на отпадъци край Шишманци, който е първи в страната и е завършен напълно преди 3 месеца, ще бъде открит в четвъртък от премиера Бойко Борисов, пише "24 часа".

Там има прясно боядисани халета, модерна френска техника, аранжирани градинки с райграс и рози, излъскани алеи, посочва вестникът.

За изграждането на завода за боклука вчера София стартира преговори за 52 млн. евро от Европейската инвестиционна банка, съобщил пред "24 часа" и.д. кмет на столицата Минко Герджиков.

Сумата ще бъде прибавена към 81 млн. от Европейската комисия по оперативната програма "Околна среда" и 49 млн. лв., отпуснати от правителството. Търгът за избор на изпълнител на завода за боклука на столицата вече тече.

Коментари 5
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

5 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Провокативната сладкарка Стефани напусна Hell's Kitchen

Провокативната сладкарка Стефани напусна Hell's Kitchen

Любопитно Преди 4 часа

Тя е гост в новия епизод на подкаста "Кухнята след Ада"

Байдън обвини Китай в измама

Байдън обвини Китай в измама

Свят Преди 5 часа

Байдън: Те не се конкурират, те мамят

Мъж с психични отклонения се барикадира в дома си в София

Мъж с психични отклонения се барикадира в дома си в София

България Преди 6 часа

На място са повикани екипи на полицията и психолози

МВнР извика на среща иранския посланик

МВнР извика на среща иранския посланик

България Преди 8 часа

МВнР осъжда атаката на Иран срещу Израел

Нова информация за прокуратурата и ДАНС по договора с „Боташ”

Нова информация за прокуратурата и ДАНС по договора с „Боташ”

България Преди 8 часа

От „Има такъв народ” съобщиха, че тя е „притеснителна”

ГЕРБ-СДС ще поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт

ГЕРБ-СДС ще поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт

България Преди 9 часа

Хекимян: Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна

БЕХ смени директора на "Булгаргаз" Деница Златева

БЕХ смени директора на "Булгаргаз" Деница Златева

България Преди 9 часа

От състава на СД на дружеството се освобождават и Димитър Спасов и Татяна Петрова-Бояджиева

Момчил Мавров ще оглави временно НЗОК

Момчил Мавров ще оглави временно НЗОК

България Преди 10 часа

Мавров ще изпълнява длъжността „управител“ на НЗОК до приемане на решение на Народното събрание

Протест пред МЗ, искат оставката на министъра

Протест пред МЗ, искат оставката на министъра

България Преди 10 часа

Искат и отстраняването от длъжност на директора на УМБАЛСМ „Пирогов“

Скитник с психически отклонения поругал гроба на Патриарх Неофит

Скитник с психически отклонения поругал гроба на Патриарх Неофит

България Преди 10 часа

Ако мъжът бъде обявен за невменяем, няма как да бъде осъден

"Засяването" на облаци ли причини водния апокалипсис в Дубай

"Засяването" на облаци ли причини водния апокалипсис в Дубай

Свят Преди 10 часа

При техниката самолетите изстрелват солни факли в облаците

Кирил Петков: Решаваме дали да не поискаме оставката на Росен Желязков

Кирил Петков: Решаваме дали да не поискаме оставката на Росен Желязков

България Преди 10 часа

Кирил Петков каза, че с удоволствие би подкрепил вота на недоверие, но той не е конституционно обоснован

Снимката е илюстративна

Уникално растение цъфти за първи и последен път от 20 години насам, вижте кое

Любопитно Преди 11 часа

Как е възможно растение да цъфти веднъж на 20 години четете в следващите редове

Зам.-кмет на София подава оставка

Зам.-кмет на София подава оставка

България Преди 11 часа

Георгиев: Зам.-кметът по строителство на София е с отнето право да възлага строителство

г

Чоткин си създава нови врагове в Hell’s Kitchen тази вечер

Любопитно Преди 11 часа

Червеният отбор ще участва в мастър клас с традиционна китайска кухня

Дебора Михайлова: Вече съм много изнервена (СНИМКИ)

Дебора Михайлова: Вече съм много изнервена (СНИМКИ)

България Преди 12 часа

Какво разкрива Дебора може да прочетете в следващите редове