"Труд": Шефът на лекарите и енергиен спец стават министри
"Труд": Шефът на лекарите и енергиен спец стават министри   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
2

Кметът на Враца и шефът на лекарите са министри, извежда в заглавие "24 часа". Сигурният бъдещ министър на здравеопазването е шефът на Българския лекарски съюз д-р Божидар Нанев, пише "Труд".

Лекарят има три специалности по обща, детска и гръдна хирургия. Беше избран за шеф на БЛС с два гласа разлика от втория кандидат.

Социалното ведомство пък щял да оглави кметът на Враца Тотю Младенов, бивш шеф на Главна инспекция по труда, прогнозира изданието.

Възходът на посочваната като бъдещ министър на земеделието и храните 37-годишна сливенка Десислава Танева тръгва през 1996 г., пише "Труд".

Още с основаването на "Мел инвест холдинг" влиза в управата на много и различни дружества - 61 на брой според системата "Дакси". През 1998 г. списание "Ние жените" я обявява за бизнесдама на годината. Излизам от бордовете, казва тя пред "24 часа".

Земеделското министерство ще си върне контрола върху горите, отбелязва "Стандарт".

"Пълна ревизия на земеделското министерство" е заглавието под главата на "Земя".

Имаме сигнали, че ЕК ще санкционира България с 25 процента от сумите, предвидени за преки плащания на площ за 2008 г., съобщил Мирослав Найденов, който ръководи екипа на ГЕРБ за земеделието, пише "Класа" под глава.

Бъдещият премиер Бойко Борисов вчера официално обяви пред представители на браншови организации от сектора, че Найденов ще оглави парламентарната комисия по земеделие.

"Пак дама в екологията" е заглавието в "Труд" над материала за предвиждания министерски пост за Нона Караджова. Тя е сред утвърдените екоексперти, а по време на правителствата на Костов и Сакскобургготски е била шеф на дирекция "Стратегия, европейска интеграция и международно сътрудничество" в екоминистерството.

Работила е с министрите Евдокия Манева и Долорес Арсенова. Участвала активно в преговорите с ЕС по предприсъединителна глава "Екология". Знае всичко за разделното събиране на отпадъците, акцентира изданието.

Дамите са на ход, стане ли трудно, казва в интервю за "Стандарт" бившият служебен премиер Ренетa Инджова.

Министърът на вътрешните работи в оставка Михаил Миков казва в интервю в "Монитор", че професионалното ръководство не трябва да си отива заедно с политическото.

Най за ожалване е Цветанов, пише Слави Ангелов в "24 часа". "Това разбито МВР е като свлачище, а от ДАНС чакат някой отвън да им подаде, аз да вкарат гол", посочва авторът.  

"Животът ме направи боец" е озаглавен материалът в "Труд" за сочения за бъдещ министър на културата Вежди Рашидов.

"От сиропиталището на с. Студен кладенец до министерското кресло" е подзаглавието. За културните си приоритети той посочва: "Да вдигна на крака големите ни творци, да се напърчат". Трябва да се научим да работим за парите си, казва той по отношение необходимостта от усвояване на еврофондовете.

Първата стъпка за излизане от изборния нокдаун е промяна в ръководния състав на БСП, твърди в интервю за "Сега" бившият лидер и стратег на партията Александър Лилов.

Кметът на Благоевград Костадин Паскалев отбелязва пред "Новинар", че е неморално създателите и участниците в корупционните скандали да претендират за оставка на лидера на БСП Сергей Станишев.

ДПС последователно и целенасочено изгражда елит, казва също Паскалев.

Ако НДСВ успее да се рестартира, "мекото" му поведение ще бъде оценено след време, казва в интервю за "Труд" бившият депутат от партията и бивш председател на парламента проф. Огнян Герджиков.

От Маркс скочихме директно в Маркес, коментира в "Труд" следизборната реалност бившият народен представител Любен Дилов-син.

Новоназначеният шеф на служба "Военна полиция" бриг. ген. Иван Мечков няма сертификат за работа с класифицирана информация и затова не може да изпълнява пълноценно задълженията си. Това съобщила за "Труд" председателката на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова.

Тя е изпратила писмо до ген. Мечков, с което го призовава да не приема длъжността, защото иначе ще осъществи нерегламентиран достъп до тайни. Докато е бил военен аташе в Рим, офицерът е имал национален сертификат с гриф "строго секретно" (какъвто му е необходим и за сегашния пост).

Когато мандатът му в Италия е изтекъл, достъпът е бил прекратен поради отпадане на необходимостта, обяснява Маркова.

Цели 2 г. Мечков е бил на щат на разпореждане в МО, без да има допуск.

"Брюкселската строгост внезапно се сломи", е заглавието над обширен материал на Светослав Терзиев в "Сега". Според него "Еврокомисията "Барозу" изнася днес публична лекция по малодушие пред целия ЕС.

Страховитото куче пазач на европейските договори се явява с подвита опашка пред половин милиард европейци, за да се оправдае защо за три години не успя да опази главния принцип в договорите на ЕС - върховенството на закона, - погазен от уж "най-корумпираната държава".

Третият годишен доклад на ЕК за България е триумф на Станишев над менторите му в Брюксел, които даваха вид, че го контролират и насочват да влезе в правия европейски път, пише авторът.

Прокуратурата разследва 135 случая на злоупотреби с евросредства, казва завеждащият отдел "Международни програми" във Върховна касационна прокуратура Христо Манчев, цитиран от "Дума". 

Проевропейците губят позиции в Западните Балкани, твърди в "24 часа" специалният кореспондент по външнополитическите въпроси на ВАЦ Рихард Кислер.

В българското общества съществуват значими расови и религиозни предразсъдъци, но нe към ромите, а към новите малцинства - араби, виетнамци и китайци, пише "Сега" под глава, като се позовава на изследване на "Отворено общество".

Въпреки кризата ще намалим осигуровките до 2 на сто, казва пред "Класа" финансистът и депутат от ГЕРБ Владислав Горанов. Опасявам се, че в министерствата може да открием неизвестни ангажименти и подписани договори за няколкостотин милиона лева, посочва той.

Данъчни инспектори ще проверяват дали лидерът на ДПС Ахмед Доган физически е пребивавал и на какво основание, в имоти които се свързват с неговото име, пише "24 часа" на първа страница.

Това са т.нар.Боянски сараи, в които той живее, хотелът "Каса Домини" в Рибарица, СПА комплексът "Орфей" в Девин и паркът "Росенец" до Бургас. НАП трябва да отговори и каква е "стопанската дейност", от която той декларира тази година пред Сметната палата доходи от близо 366 590 лева.

Новата проверка е по искане на прокуратурата, разпореждането е станало на 22 април, а срокът, отпуснат на данъчните да си свършат работата, е 22 август.

Родните олигарси са спонсорирани от държавата, убеден е финансистът Андрей Пръмов, интервю с когото помества "24 часа".

Според него "порционната система" на тройната коалиция 8:5:3 превърнала публичните финанси в хранилка на енергийна, строителна, горска, транспортна и прочее мафии.

Финансистът препоръчва да се премахне тази порочна система, да се спре рушветчийството в разплащателни агенции и министерства и да се ликвидират "съществуващите от десетилетия контрабандни канали, действащи под закрилата на държавни служители".

Една трета от продавачите продават имот заради финансови затруднения, пише "24 часа" като се позовава на проучване на "Адрес недвижими имоти".

С една четвърт са паднали наемите на търговските площи през първите шест месеца на годината по данни на агенция "Форос", цитирани в изданието.

Със заглавие под глава "Българите отново са на море в чужбина" излиза "Дневник". Неуспешни се оказаха опитите на държавните институции да стимулират българите да почиват в черноморските курорти и така да компенсират отлива на чужди туристи заради кризата, посочва изданието, като се позовава на председателя на Държавната агенция по туризъм в оставка Анелия Крушкова.

Турция и Гърция си остават предпочитани дестинации за основната отпуска през лятото, причините са възможностите за по-евтини оферти, по-добрата инфраструктура и обслужване, което предлагат съседите, пише вестникът.

14-годишната Лори и двете й 17-годишни приятелки - Дая и Поли - и трите дъщери на известни наши спортисти, спасили две деца и бавачката им от бурните вълни на Черно море на 15 юли срещу плажа на спортния лагер на СУ в с. Лозенец, съобщава "Труд" под глава и помества снимка на девойките.

На плажа имало червен флаг, но това не попречило на бавачката и двете малки момиченца да играят във водата, когато течението ги понесло.

Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Любопитно Преди 2 часа

Програмистът Тихомир и полицайката Маргарита празнуваха заедно

Армения предава още територия на Азербайджан

Армения предава още територия на Азербайджан

Свят Преди 2 часа

Населените места са били под арменски контрол от началото на 90-те години

Главчев се отказа от смяната на външния министър

Главчев се отказа от смяната на външния министър

България Преди 5 часа

Това научи NOVA неофициално от свои източници

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Свят Преди 6 часа

НАТО направи карта на съществуващите възможности

Главчев освободи трима зам.-министри

Главчев освободи трима зам.-министри

България Преди 7 часа

Това са Мартин Гиков, Николай Сиджимов и Николай Найденов

Сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ по казуса с "Боташ"

Сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ по казуса с "Боташ"

България Преди 7 часа

Мартин Димитров от ПП-ДБ посочи, че Денков не е подписвал договора, нито неговият енергиен министър

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

България Преди 8 часа

С него групата стартира разширяването на търговската си мрежа в цялата страна

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

България Преди 8 часа

Пламен Янев беше назначен за областен управител на Бургас на 28 юли 2023 година

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

България Преди 8 часа

Това става известно от писмен отговор на служебния министър на вътрешните работи

<p>Първа доставка на шведско ядрено гориво за АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;&nbsp;</p>

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от Уестингхаус

България Преди 8 часа

Горивото от "Уестингхаус" е предназначено за 5-ти блок на централата

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Свят Преди 8 часа

Полицията съобщи, че е разположила сили на терен и е помолила гражданите да избягват района

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

България Преди 8 часа

Стефан Димитров: Аз не съм политик, аз съм дипломат

д

Уникалните вина, родени от черни вулканични кратери

Любопитно Преди 9 часа

Вино се произвежда на архипелага от 15-и век, когато пристигат първите испански колонисти

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Свят Преди 9 часа

Лавров иска да се говори за Украйна, "която е изконно руска"

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

България Преди 9 часа

Петков: Стефан Димитров „явно не е с евроатлантически поглед“

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 10 часа

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen