"Труд": Вкарват държавните пари в различни банки
Източник: netinfo
20
Под заглавие "Парите на държавни фирми - в различни банки" в. "Труд" съобщава днес, че  работна група пише правилата за управление на парите на държавните фирми, ще цели диверсификация на средствата им. Премиерът Марин Райков казал, че конкретните правила, които ще са задължителни, ще бъдат обявени скоро, а целта е да няма концентрация на много пари в една банка, за да се предотврати евентуален риск при управлението им.

"Ще се разглежда не само какви депозити имат компаниите в конкретна банка, а и какви кредити са получили от нея. Принципът е да се установи дали има концентрация на чиста експозиция - разликата между депозитите и кредитите. Където това е системен проблем, ще се въведе изискване за диверсификация", обяснил финансовият министър Калин Христов.

Въпреки скандала с незаконното подслушване в МВР коефициентите за залози за резултата от изборите не са се променили. Дори в последните няколко дни хората залагат повече на ГЕРБ, пише "Труд".

Букмейкърската компания "Евробет" организира залози за вота и дава възможност гражданите да си пробват късмета, като познаят коя партия ще влезе в парламента, каква коалиция ще излъчи правителство и дори кой ще стане премиер.

Фаворит за победител на 12 май остава ГЕРБ с коефициент 1,40, какъвто е бил и на 11 април. Втори са БСП с коефициент 1,55 и "Атака" - с 20. При залозите за премиер продължава да води Бойко Борисов с коефициент от 1,5 пункта.

"Новинар" съветва, ако все още се колебаете за кого да гласувате на предстоящите парламентарни избори, да използвате онлайн платформата "Гласоводител", чрез която да сравните вижданията си с водещите политически сили. За целта трябва да отговорите на 30 въпроса чрез натискане на бутоните "съгласен", "несъгласен" или "неутрален". Бихте могли да посочите и областите, които са особено важни за вас, като например увеличението на минималните заплати с до 20%, дали да се въведе данък "богатство" и дали да бъдат спрени делата срещу длъжници на "Топлофикация".

След това програмата показва диаграма, посочваща "близостта" на вашата позиция до предизборните платформи на отделните партии, като ги подрежда от най-близката до вас към най-отдалечената.

"Стандарт" цитира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който казал в Плевен: "БСП искат да опорочат изборите с компромати". Той обяснил пред хиляди граждани на площада, че тактиката на червените за вота ще бъде да обявят гласуването за нечестно. "Те знаят, че ще загубят, били сме ги седем пъти досега. И понеже трябва да обяснят на симпатизантите си защо губят, ще кажат, че вотът е нечестен. Но не обръщайте внимание на компроматите. Няма как да изкарат всички маскари като тях. Всички служби по света са ни признали", казал още Борисов и допълнил, че докато той е лидер на ГЕРБ, коалиция на партията с БСП и ДПС няма да има.

"От БСП, вместо да връщат България на хората, е по-добре да вземат да върнат парите на хората, тези, които им отмъкнаха", казал още Борисов, визирайки мотото на червените.

След толкова много оплаквания от скъпи лекарства, днес в. "Сега" пише, че сега пък "държавата  се намесва грубо на този пазар", защото правителството замразява цените. "И служебното правителство продължи политиката на необоснована и на практика незаконна намеса в пазарните отношения, като реши вчера да замрази цените на лекарствата за свободна продажба чрез промени в наредбата. Подобна практика, но с преки договорки с отделни производители, прилагаше кабинетът на ГЕРБ спрямо цените на горива и храни. Ефектът след това беше шоково увеличение, за да се компенсират загубите", пише "Сега".

Все пак вестникът цитира здравното министерство: мярката е антикризисна, има социална функция и ще действа само година.

В. "Монитор" пише за искане на Асоциацията за реинтеграция на осъдени лица, която настоява за прокурорска проверка за мъртви души и затворници в подписките, с които са регистрирани за изборите различните партии. Сдружението е внесло сигнал до държавното обвинение, в който настоява да се установи дали в документите на формациите фигурират лични данни на починали преди 14 март 2013 г. избиратели.

Освен за покойници асоциацията иска във внесените в ЦИК списъци да се търсят и лишени от свобода, които са били зад решетките в двуседмичния период и на практика също е било невъзможно да се разпишат за дадена партия.

В този сигнал до Главна прокуратура, поместен на сайта „За честни избори” се настоява още при констатиране на нарушения да бъдат образувани досъдебни производства за установяване на „извършителите на документни престъпления и злоупотребили с лични данни”.

"24 часа" съобщава, че Отец Иван от Нови хан е купил 35 къщи в монтанското село Якимово. В тях са настанени повече от 90 души, половината от които деца. Новодомците се издържали със земеделие, според Нова телевизия. Отецът разказа, че когато властите са решили да събарят някои от сградите в Нови хан, той се притеснил, че ще вземат децата и ще ги закарат в държавните институции. Тогава решил, че трябва да направи нещо, за да ги спаси. Разбрал, че в Якимово има много евтини къщи и започнал да ги изкупува.

"Сега" пише, че според Съюз "Произведено в България" само 7-9% от хранителните стоки в големите търговски вериги са произведени у нас. От организацията се оплакват, че търговските практики, които големите вериги прилагат към българските производители, са довели до масови фалити на предприятия, особено в хранително-вкусовата промишленост.

По същия повод "Труд" информира, че служебното правителство ще влезе в ролята на рекламен агент за българските стоки и ще ги промотира пред големите търговски вериги на нашия пазар. Целта е да се даде рамо на малките български производители и те да продават продуктите си при преференциални условия в хипермаркетите, а в недалечно бъдеще да им се гарантира и пробив на пазари в чужбина, заявил министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев.

Още тази събота в Пловдив ще има изложение, на което български фирми ще представят продуктите си в присъствието на големи търговски вериги като “Лидл”, “Кауфланд”, “Метро”.

“Ще се подпишат договори и даже малки производители, които не могат да осигурят количества, ще могат за 1-2 дни да влязат промоционално във веригите или в част от магазинната им мрежа. Ако се установи, че клиентите купуват стоките им, може да се премине към подписване на дългосрочни контракти”, разгърнал идеята си Василев.

Коментари 20
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

20 коментара
 
Мъж на смъртен одър: - Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са? - Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>&quot;Много е вероятно Русия към момента да е загубила сто бойни самолета&quot;</p>

Великобритания: Русия вероятно е загубила сто бойни самолета

Свят Преди 14 минути

Това съобщи британското министерство на отбраната

<p>Изграждането на 7-ми&nbsp;и 8-ми&nbsp;блок на АЕЦ &bdquo;Козлодуй&ldquo; върви по график</p>

Делян Добрев: Изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ върви по график

България Преди 1 час

Станислав Анастасов допълни, че в двата нови блока ще бъде използвана най-модерната технология, с която се разполага в момента

САЩ ще гласува дългоочакваната военна помощ за Украйна, Израел и Тайван

САЩ ще гласува дългоочакваната военна помощ за Украйна, Израел и Тайван

Свят Преди 2 часа

Вчера Камарата на представителите придвижи за гласуване законопроекта с 316 срещу 94 гласа

<p>Малинов:&nbsp;Ще изпълня&nbsp;решението на НС за споразумението с &quot;Боташ&quot;</p>

Служебният министър на икономиката: Ще изпълня решението на НС за споразумението с "Боташ"

България Преди 2 часа

Малинов, Главчев и народни представители бяха на площадката на АЕЦ „Козлодуй“, за да посрещнат първите касети свежо ядрено гориво, за пети блок на централата

<p>Ердоган разговаря с лидера на &quot;Хамас&quot; в Истанбул, какво обсъдиха&nbsp;(СНИМКИ)</p>

Ердоган разговаря с лидера на "Хамас" в Истанбул

България Преди 2 часа

Ердоган прие днес в двореца "Долмабахче" в Истанбул политическия лидер на палестинската ислямистка групировка

Първата доставка на ядрено гориво от "Уестингхаус" пристигна в АЕЦ "Козлодуй"

Първата доставка на ядрено гориво от "Уестингхаус" пристигна в АЕЦ "Козлодуй"

България Преди 3 часа

В понеделник се очаква да бъде издадено и разрешението за ползване

Въздушна битка

Вижте първата въздушна битка между самолети, пилотирани от човек и изкуствен интелект!

Любопитно Преди 3 часа

Бъдещето във всеки един аспект от живота става все по-непредвидимо

Вижте на кои места в дома се крият микробите

Вижте на кои места в дома се крият микробите

Любопитно Преди 3 часа

Ето къде да наблегнете повече при почистването вкъщи

<p>Ето колко е фискалният резерв на страната към 18 април</p>

Служебният министър на финансите: Към 18 април фискалният резерв е в размер на 10,9 млрд. лв.

България Преди 3 часа

Тези данни лесно могат да бъдат проверени, посочи Людмила Петкова

Среднощна атака срещу военна база в Ирак, кой стои зад нападението

Среднощна атака срещу военна база в Ирак, кой стои зад нападението

Свят Преди 4 часа

САЩ отхвърлиха появилите се твърдения, че те са отговорни

Калин Стоянов: В момента се търсят лъжесвидетели по отношение на мен

Калин Стоянов: В момента се търсят лъжесвидетели по отношение на мен

България Преди 4 часа

Министърът каза, че не се обмисля вариант за друг главен секретар на МВР

Радев: Главчев още не е разбрал с какво се е заел като премиер, да не говорим за МВнР

Радев: Главчев още не е разбрал с какво се е заел като премиер, да не говорим за МВнР

България Преди 4 часа

Да се консултира с експерти какво значи това да поеме външно министерство, отбеляза президентът

Украйна с мощабна атака с дронове срещу Русия

Украйна с мощабна атака с дронове срещу Русия

Свят Преди 5 часа

Междувременно Москва съобщи за 50 свалени украински дрона, атаките предизвикали пожари в руски електроцентрали

Мъж загина при пожар в Силистра

Мъж загина при пожар в Силистра

България Преди 5 часа

По първоначални данни той е починал вследствие на задушаване

Почина мъжът, самозапалил се пред съда, където се води делото срещу Тръмп

Почина мъжът, самозапалил се пред съда, където се води делото срещу Тръмп

Свят Преди 6 часа

37-годишният Максуел Азарело се заля с течност