Танците по "Нова" започват на 7 септември
Алфредо Торес и Димитър Божилов-Мако   
Източник: Нова телевизия
11

На 7 септември Нова телевизия хвърля ръкавицата на Би Ти Ви (bTV.bg) - този път на дансинга.

Тогава в ефира се завърта шоуто "ВИП денс", продуцирано от "Олд скуул продакшънс" на Нико Тупарев.

То ще се конкурира с втория сезон на "Дансинг старс", чиито кастинги усилено текат, но все още не е обявено кога е стартът и кои ще са водещите, журито и участниците.

Преди седмица от Нова телевизия  (NovaTV.bg) съобщиха имената на водещите на "ВИП денс" - Иван и Андрей, а сега и на журито и професионалистите, които ще мерят сили в двойки с известни личности.

Екипът на Тупарев, който направи първия "Дансинг старс", е привлякъл за новото си предаване много от миналогодишните танцьори. Участниците ще се оценяват от Нешка Робева и Галена Великова, които бяха членове на журито в предаването на Би Ти Ви.

Сред познатите вече имена на професионалистите са Трендафил Сърмов, Елена Добрикова, Рангел Спиров, Атанас Месечков, Яна Акимова и Лили Величкова.

Екипа допълват Елица Павликенова, Петя и Сашка Димитрови, Кремена Тодорова, Раул Торес, Анета Авакиан, Светлин Димитров, Ана Дончева, Алфредо Торес, Деан Стефанов, Маргарита Будинова, Димитрина Русева, Лъчезар Тодоров, Костадин Костадинов, Милен Данков, Георги Енчев-Гош, Димитър Божилов-Мако, Ралица Мерджанова.

Кои са те?

Трендафил Сърмов

Той е в Топ 50 на световните състезатели по бални танци. Шампион е на България за 2006 г., участвал е в много национални и международни шампионати. Носител е на почетна награда от Министерството на младежта и спорта за активната му дейност по популяризирането на танцовата култура и многобройните награди, които печели за България на световната сцена.

Елена Добрикова

Тя е професионален танцьор по бални танци. Нейната страст обаче са и модерният балет и народните ритми. Елена е сред най-награждаваните български състезатели, както от родни, така и от международни състезания. За 2008 г. е вицешампион на България.

Елица Павликенова

Тя е специализирала в хип-хоп техниките, въпреки че започва кариерата си с ритмична гимнастика. Елица е европейски шампион по ритмична гимнастика за 1996 г. Добре познато лице от много музикални клипове и част от най-успешните български денс формации. Тя танцуваше в балет "Сатен".

Петя и Сашка Димитрови

Двете сестри са работили като хореографи и танцьори с едни от най-популярните музиканти и танцьори в България, имат собствено студио - "Денс зоун" (StudioDanceZone.com). През 2007 и 2008 г. Петя е гост хореограф в телевизионните предавания "Мюзик айдъл" и "Пей с мен". Има опит и в киното - хореограф е на Хилъри Дъф в нейния последен филм "Война ООД", участва и в снимания у нас "Кодът" с Антонио Бандерас и Морган Фриймън.

През 2006 г. Сашка Димитрова създава и става хореограф на мажоретния състав на баскетболния отбор на ЦСКА.

Рангел Спиров

Той е трикратен шампион на България по латино танци и полуфиналист в европейския шампионат.

Кремена Тодорова

Тя е сред най-младите успешни професионални изпълнители на бални танци. Неколкократно е вицешампион на България при юношите.

Раул Торес

Раул е добре познат професионален танцьор от известната кубинска танцова формация "Кабаре Тропикана". Спец е във всички латино танци, но и в хип-хопа, модерния балет, джаза, класическия балет и брейка.

Анета Авакиан

Художествената гимнастика е в кръвта й, но нейна страст са и модерният балет, рокът, аржентинското танго, етното. Анета е трикратен шампион на България по художествена гимнастика и част от националния ни отбор. Работи активно с Нешка Робева и в момента танцува в нейната трупа.

Атанас Месечков

Той е национален шампион по латино танци за 2005 г., четирикратен вицешампион на България и полуфиналист на турнира Austria Open 2006 reising stars latin. Представя страната ни в много от най-престижните световни шампионати - в Германия, Австрия, Италия, Русия и Словения.

Светлин Димитров

Той е трикратен носител на купата на България и два пъти вицешампион в латино танците, както и преподавател в "Денс академи - София" (DanceAcademy.bg).

Ана Дончева

Професионална изпълнителка на бални танци и салса. Заедно с Трендафил Сърмов е сред създателите на "Денс академи - София". Носител е на много награди, сред които купата на България. Ана е медалист в много национални и международни състезания, няколко пъти е класирана в Топ 100 на най-добрите изпълнители на бални танци в света.

Алфредо Торес

От 18-годишен кубинецът танцува професионално. Обучението му в Националната школа в Куба по модерни танци, джаз балет, капоейра, румба, гуагуанко и др. му отваря вратите и Алфредо става част от най-известната кубинска танцова формация "Кабаре Тропикана". От 2001 г. е в България, където има собствено студио с курсове по салса, румба, гуагуанко, модерен балет и брейк.

Деан Стефанов

Професионален изпълнител на бални танци, той е посветен и в салсата и МТV извивките. Двукратен вицешампион е на България при младежите, с много награди от български и международни състезания. Финалист е в международни турнири в Австрия, Словения, Сърбия и Румъния. Бил е в националния ни отбор по бални танци в периода 2005 -2007 г. и участник в световния шампионат за латино в Тампере, Финландия.

Маргарита Будинова

Тя е основател и ръководител на балет "Ем денс" (MDance.eu), който работи с някои от най-известните български изпълнители. Тя започва кариерата си като класическа балерина, но по-късно специализира джаз и хип-хоп.

Димитрина Русева

Популярна танцьорка от трупата на Нешка Робева, тя завършва български фолклорни танци, но се занимава също с рок, аржентинско танго, хип-хоп и салса. Димитрина има собствено танцово студио.

Яна Акимова

Трикратна шампионка на България по латино танци и един от изпълнителите с най-много награди у нас, едва 12-годишна тя става национален шампион при юношите. По-късно Яна се премества в Италия, за да учи танци при Карълайн Смит. През 2009 г. тя и нейният партньор са класирани в Топ 35 танцови двойки в света на фестивала в Блекпул. Носител е на над 100 отличия. Яна и партньорът й Орлин Павлов спечелиха първото издание на "Дансинг старс".

Лъчезар Тодоров

Професионалист по бални танци, в момента той има собствена школа в София. Притежава награди от национални и международни състезания. Хореограф и изпълнител е в много хитови музикални клипове.

Костадин Костадинов

Професионален танцьор по салса и хип-хоп, тренирал е латино танци в най-престижните школи с Памбос, Мигел Родригес и Алфредо Торес. Добре познато лице е от много видеоклипове, реклами и шоуто за таланти "Стар академи". Костадин е работил като танцьор в Турция, Гърция, Германия, Холандия и Англия.

Лили Величкова

Лили е сред най-награждаваните Български състезатели по латино танци. Има 23 медала и 15 купи и трофеи от национални и международни състезания. Тя преподава латино танци в обновената танцова академия в София.

Георги Иванов Енчев - Гош

Спец в хип-хопа, брейк, стрийт фънк, джаз, МТV денс, шоуденс, Гош започва да практикува хип-хоп танци през 1998 г. Четири години по-късно става един от основателите на училище за хип-хоп и съвременни улични танци. Школата (CSDance.net) е удостоено с много награди от международни състезания като хип-хоп конкурсите в Торино и Бремен, както и от европейския шампионат по хип-хоп танци.

Милен Данков

Хип-хоп танцьор с много изяви в телевизията. Като хореограф участва в няколко телевизионни проекта, сред които "Мюзик Айдъл" и "Танцувай с мен" и в клиповете на някои от най-известните попзвезди в страната. Преподавател е в "Студио денс зоун".

Димитър Божилов-Мако

В периода 1989-1999 г. Димитър учи бални танци и участва в много национални и международни шампионати. Едновременно с това открива страстта си и към брейка и през 1996 г. започва да тренира с известната формация "Електрик форс" (ElectricForce.net). Така получава покана за участие в официалното английско първенство по брейк в Лондон. През 2000 г. е член на журито в международното състезание в Австрия, а заедно с "Електрик форс" става шампион на първото българско състезание по брейк "B-boys breakdown session1".

Ралица Мерджанова

Професионален танцьор по бални танци e, но специализира и хип-хоп, кючек, акробатичен рок и др. Сред най-признатите състезатели, тя е носител на купата на България в две поредни години, представя страната на световния младежки шампионат по латино танци във Велс, Австрия. През 2007 г. прекратява кариерата си на състезател и започва да преподава в "Денс академи - София".

Коментари 11
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

11 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Свят Преди 21 минути

Белгия и Чехия призоваха за нови европейски санкции като противодействие на руската намеса

Доходите на българите изпреварват разходите

Доходите на българите изпреварват разходите

България Преди 39 минути

През 2023 г. българските домакинства са изразходвали 10 044 лв. средно на човек

Парламентът одобри Национална здравна стратегия 2030

Парламентът одобри Национална здравна стратегия 2030

България Преди 4 часа

Националната здравна стратегия 2030 посочва конкретните резултати, които трябва да бъдат постигнати

Съдът пусна мъжа, осквернил гроба на патриарх Неофит

Съдът пусна мъжа, осквернил гроба на патриарх Неофит

България Преди 4 часа

Димитров наистина страда от психично заболяване

Стефани след Hell’s Kitchen: Сарамандов ми е най-добър приятел!

Стефани след Hell’s Kitchen: Сарамандов ми е най-добър приятел!

Любопитно Преди 5 часа

Водещият Станислав Иванов разкри, че Стефани е участвала в клип на Криско

Нови мащабни санции срещу Иран

Нови мащабни санции срещу Иран

Свят Преди 5 часа

САЩ налагат санкции срещу иранската програма за безпилотни летателни апарати

Идва ли нова пандемия, СЗО бие тревога за птичият грип

Идва ли нова пандемия, СЗО бие тревога за птичият грип

Свят Преди 5 часа

СЗО определи ставащото като повод за "изключително притеснение"

"Ръцете ни са на спусъка": Иран предупреждава, че знае къде са ядрените обекти на Израел

"Ръцете ни са на спусъка": Иран предупреждава, че знае къде са ядрените обекти на Израел

Свят Преди 5 часа

Върховният лидер аятолах Али Хаменей има последната дума за ядрената програма на Техеран

Илва Йохансон: Очакваме пълното присъединяване на България към Шенген

Илва Йохансон: Очакваме пълното присъединяване на България към Шенген

България Преди 6 часа

Йохансон: Ние работихме за това заедно, но не сме доволни

Женско лице

Как ще изглеждаме след 1000 години? Резултатът е шокиращ

Технологии Преди 6 часа

Замисляли ли сте се колко плашеща е всъщност модерната еволюция

Радев: Присъединяване към еврозоната по-късно през 2025 г.

Радев: Присъединяване към еврозоната по-късно през 2025 г.

България Преди 6 часа

Радев коментира и все още растящия сектор на ипотечното кредитиране

а

Мракът се завръща: Обявиха премиерата на „Гарванът“

Любопитно Преди 7 часа

Повече информация за дълго чакания филм четете в следващите редове

Оставете на хората малко лично пространство, моля!

Какво е "Хотел за възрастни" и провокира ли твърде шумна атмосфера във ваната?

Любопитно Преди 7 часа

Добре де, и при вас, и при нас основната идея е една и съща

Арестуваха украинка, опитала да подкупи полицаи в Слънчев бряг

Арестуваха украинка, опитала да подкупи полицаи в Слънчев бряг

България Преди 7 часа

Жената минала на червен светофар и била спряна за проверка

<p>&quot;Америка&nbsp;изоставя Украйна&quot;&nbsp;</p>

"Америка изоставя Украйна": Руските атаки нарастват, а подкрепата на САЩ намалява

Свят Преди 7 часа

Пейзажът на бойното поле в Източна Украйна значително се влоши през последните дни