"Стандарт": Партията на Аллах цитира Станишев
Източник: netinfo
145
Т ираджия, спрял за почивка край град Цар Калоян, е открил шофьорската книжка на един от заподозрените за атентата на летище Сарафово, използвал името Ралф Уилям Рико. Документът е намерен 13 дни след атентата на малък паркинг по пътя Разград-Русе на 4 км преди Цар Калоян, установила проверка на в. "24 часа".

Терористите от Сарафово наели 4 различни коли, докато били в България. С тези автомобили те обикаляли по морето и подготвяли атентата. Местни хора от 3 различни града в страната са разпознали терористите и са дали вече показания по делото, се казва в публикация на вестника.

Според журналиста Георги Милков всичко, съобщено сега като резултат от разследването на терористичния акт, било обявено във вестниците "24 часа" и "168 часа" отдавна.

"Стандарт" пише, че банкови сметки сочат "Хизбула"."Това е основното доказателство на българските служби и партньорите им за съпричастността на военното крило на шиитската групировка към атентата на летище Сарафово. Движението на пари било насочено от Ливан към австралиеца с фалшиво име Браян Джеймсън", съобщили за "Стандарт" източници, запознати с разследването. Джеймсън е човекът, за когото се предполага, че е изработил и доставил бомбата.

В редакционен коментар "Стандарт" под заглавие "Партията на Аллах цитира Станишев" пише: "Сергей Станишев успя да впечатли "Хизбула". Ден след като България обяви официално своите "обосновани предположения" за атентата в Бургас, сайтът на групировката moqawama.org публикува единствено изказването на соцлидера. "Българската опозиция отказва да обвини "Хизбула" за взривения автобус. Управляващите следват Израел", пише на страницата на ливанската организация, наричана още Партията на Аллах.

В сайта се посочва, че освен лидер на опозиционната БСП Станишев е и председател на Партията на европейските социалисти. Цитират се и думите му след заседанието на КСНС, че "намесването от българското правителство на "Хизбула" в нападението в Бургас е слабо обосновано и заплашва националната сигурност".

В интервю за "Труд" и Би Ти Ви посланикът на Израел в София Шаул Камиса Раз казва: "България наистина направи много важна крачка и за себе си, и за Израел. Тя излезе напред и каза истината. И по смел и категоричен начин пристъпи в редиците на просветлените държави. Показа, че е достойна за уважение и за доверие. Слава Богу! Защото крачката можеше и да не е в тази посока, а към по-тъмната страна."

Според посланика България е направила цивилизационния избор, който се очаква от държава, принадлежаща към Западния свят. "А именно - водено от чувство за национален дълг, правителството ви сподели недвусмислено и открито пред целия свят резултатите, до които е стигнало. То взе решението си спокойно, във времето, което му беше необходимо, и въпреки натиска както отвътре, така и отвън", подчертава израелският посланик.

В кореспонденция от Страсбург "Труд" описва вчерашната срамна за България дискусия в Европарламента. "Европейските депутати се препираха вчера яростно в Страсбург демократична страна ли е България. Това стана в дебат, към който Комисията и правителствата се отнесоха с безразличие. Десницата се оказа сама срещу основните си опоненти - либерали, социалисти и зелени, които използваха инцидента с Ахмед Доган, за да обвинят управляващите, че провеждат нечестни избори, потъпкват медийната свобода, кадруват в съдебната система, провалят се против престъпността и корупцията.

Странно, комисията беше представена на дебата от еврокомисарката по климатичните промени Кони Хедегор, която направи общо изказване как демокрацията и законността са двете страни на една монета. От името на ирландското председателство на ЕС министърката на европейските въпроси Лусинда Крейтън заяви, че то не може да вземе позиция по нещо, по което държавите членки още не са се изказали.

Британските евроскептици използваха случая да си направят пропагандата против отварянето на пазара им за български и румънски работници. Европейската народна партия обвини българската опозиция, че прави предизборна пропаганда на европейска сцена, омаскарявайки страната си. Инициатори на дебата бяха либералите, които взеха за повод инцидента с Ахмед Доган".

"24 часа" съобщава, че индийската филмова индустрия "Боливуд" влиза в България, а индийското кино тръгва почти едновременно от двата края на страната - в София и Бургас, за да обхваща постепенно и други градове.

Компанията "Сине Гранд" (Cine Grand Pvt) щяла да открие салони в поне три мола през тази година, а първите ще бъдат в "Сити център София" и в "Странд" в Бургас.

"Монитор" пише, че и съпругите на дупнишките "герои" Пламен Галев и Ангел Христов също са в неизвестност като половинките си.Жените не са били открити на адреса им в село Ресилово. А доказателствата срещу т.нар "братя Галеви" по делото за конфискацията на имотите им се доближавало по обем до романа "Война и мир” - 880 страници плюс девет томав които са поместени доказателства.

"24 часа" обявява, че бившият изпълнителен директор на ЦСКА и на "Кремиковци", който беше и председател на някогашната политическа формация "Евролевица" Александър Томов е ощетил комбината със 7 050 000 евро. Той продал без знанието на държавата хвостохранилище и общежитие, собственост на предприятието. Сумата обаче не постъпила в "Кремиковци".

Това става ясно от мотивите на съдия Мариян Марков, които бяха обявени вчера - две години и единайсет дни след присъдата.

Томов бе осъден на 26 януари 2011 г. на 9 години затвор след продължило близо две години дело.

Според публикация в "Труд" през 2012 г. в България са извършени със 17% повече сделки за луксозни имоти, отколкото през 2011 г. Това се твърди в годишен анализ на компанията "Юник Естейт", специализирана във високия клас недвижимости. Търсенето на лукс имоти е най-често от страна на мениджъри на международни компании или предприемачи."

"Капитал дейли" пише, че базираната в София испанска компания "Ебиос енерджи" планира да инвестира 95 млн. евро в изграждането на осем завода за биогаз през следващите пет години в България.

Също "Капитал дейли" иронично съобщава, че известният приватизатор от близкото минало Николай Банев, чието име често се среща из публикации за фалирали предприятия, обявил, че ще се бори срещу злоупотреби, измами и бандити-политици чрез специален сайт - zloupotrebisvlastbg.com, който скоро трябвало да заработи. Повод за острото недоволство и новата инициатива на Банев изглежда е фактът, че загуби собствеността си върху къмпинг "Градина", след като беше продаден заради неизпълнени ангажименти по приватизационния договор. Къмпинг "Каваци" също е в такава процедура.

"С драматичен патос Банев обяви, че българското общество не е свободно и е време "да се събуди". Банев припомни думите си от началото на мандата на ГЕРБ, че спечелилите изборите са бандити, а сегашното правителство налага "демократичен тоталитаризъм". По думите му кампанията в сайта не е само за интересите на неговия холдинг "АКБ Форес", а е в интерес на всички останали предприятия в държавата и противници на правителствения режим", пише вестникът.

"Сега" информира, че има идея шест централни служби за обществени поръчки да организират търговете на над 3000 министерства, агенции, служби, комисии, областни управи и общини в цялата страна. Предложението е на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР). Службите ще бъдат на подчинение на Агенцията за обществени поръчки и ще бъдат разположени в шестте района за планиране в страната.

Анализът е бил приет на консултативен съвет под ръководството на вътрешния министър Цветан Цветанов. От центъра твърдят, че мерките ще спестят 1 млрд. лв. годишно при близо .4 млрд. лв., които държавата дава сега за поръчки.

Коментари 145
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

145 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 42 минути

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 1 час

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Археолози откриха древно пристанище на дъното на Черно море

Свят Преди 3 часа

Разкопките са извършени в района на град Кандира в Турция

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

Европейската прокуратура с обиски в два български хотела в ски курорт

България Преди 4 часа

Разследват измама със субсидия, свързана а с пандемията от COVID-19

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 4 часа

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 4 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 4 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 4 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 4 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 4 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 5 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 5 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Свят Преди 5 часа

Принцесата отдавна е поддръжник на различни благотворителни организации за борба с рака

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

България Преди 6 часа

50-годишният обвиняем от Хасково се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата

Това са приоритетите на САЩ за България

Това са приоритетите на САЩ за България

България Преди 6 часа

Според Кенет Мертен ефективният преглед на инвестициите е полезен за всички страни

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

Свят Преди 6 часа

71-годишният актьор е посетил Националния медико-хирургически център, където се е срещнал с трима пострадали