Регистър на българските бандити по света
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
1

Правят регистър на българските бандити по света, пише на първа страница в. "Новинар".

Над 100 наши престъпници годишно биват осъдени в чужбина, съобщи прокурор Камен Михов - завеждащ отдел "Международно правно сътрудничество" във Върховната касационна прокуратура.

Водим разследвания съвместно с италианските, испанските и холандските служби и ще се опитаме да стигнем до корена на злото, заканил се Михов.

Прокуратурата се е прицелила към всички престъпници, които са се занимавали с пране на пари.

Въпреки че образованието и здравеопазването са първите два приоритета за кабинета за бюджет 2010 г., двата сектора ще получат общо с 240 млн. лв. по-малко в сравнение с 2009 г., отбелязва "Сега".

Изданието се позовава се на разчети за бюджета на финансовия министър Симеон Дянков. Повече пари догодина ще има само за пенсии, магистрали и туризъм.

Финансовото министерство предлага от 1 януари догодина адвокатските услуги по съдебните дела да се облагат с ДДС,  пише "Дневник".

20% ДДС ще се плаща върху всички адвокатски услуги, включително за раздели на съпрузи, пише и "Стандарт" с водещо заглавие "Данък развод".

Данък сгради може да скочи с 25 на сто, а ставката за хазарта - с 12 на сто, акцентира изданието.

В сряда финансовото министерство обяви пакета данъчни законопроекти за догодина.

Данъците замръзват догодина; отпускаме коланите през лятото, ако излезем от рецесията, пише "Монитор".

"Телеграф" на първата си страница съобщава за проектопромени в Кодекса на труда, според които извънредният труд да се заплаща с 25 на сто по-високо.

"Пари" цитира Дянков, че бюджетът ще е виза за еврозоната. България ще внесе документи за влизане в Чакалнята на еврозоната" - ERM 2, през януари-февруари сл.г., а не през ноември, както бе обявено преди време.

Думите на финансовия министър са изведени под главата на "Класа". Причината е в удължаването на срока за подаване на т.нар. конвергентна програма (средносрочната фискална рамка) от всички страни членки.

Дянков не знае достатъчно за България, затова предлага да се вдигне възрастта за пенсиониране, казва пред "Земя" вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Няма да вдигаме цените на винетките, казва за "Телеграф" изпълнителният директор на НАПИ Димитър Иванов.

Фирми плащат в брой заради кризата, казва пред "Труд" Любомир Цеков, изпълнителен директор на "Банксервиз".

Според него трябва да има лимит за плащанията в брой - 5000 лв. би било удачно.

Към 400 млн. лв. отиват годишно в джобовете на чиновниците  като допълнителни възнаграждения, пише под глава "24 часа".

Според проучването на вестника официално средната заплата за чиновник е около 430 лева. 3 287 лв. получава премиерът.

Министерствата и агенциите имат обаче системи за премии или допълнително материално стимулиране, и така чиновници получават от една до три премиерски заплати над своята, като бонуси.

От 10 до 40 на сто, а в отделни случаи до 70 на сто от събираните приходи, такси, глоби, санкции и др., отиват в чиновническите джобове, пише изданието.

Справка в бюджета за тази година сочи, че в него са заложени 700 млн. лв. приходи от държавни такси - чиновниците ще си поделят тези пари заедно с държавата и ще получат между 140 и 280 млн. лв., изчислява "24 часа".

Миналата година администрацията е отчела 590 555 лв. представителни разходи, което прави по 2 343 лева дневно, съобщава "Труд".

Сметната палата констатирала и нарушения по договора за изграждане на информационната система за държавната администрация. От доклада на палатата става ясно, че на скандалния австрийски лобист Петер Хохегер авансово са преведени 1,87 милиона лв.

След изтичането на договора Хохегер е трябвало да представи доклад какво е свършил за правителството - такъв обаче няма.

В края на 2007 г. държавната земя е намаляла до 2 351 627 дка (с около 40 хил. дка), посочва "Труд".

Част от изключената територия е основно заради продажби, по-малко - заради оземляване, изключване на защитени територии и др.

Нямам никакви притеснения от проверки на управлението ми, казва в интервю за "Класа" депутатът от ДПС и бивш министър на околната среда Джевдет Чакъров.

За да оцелее БСП, и Станишев, и цялата клика, дето го крепеше, а сега го низвергна, трябва да си отидат в мир, пише Петьо Цеков в "Сега". Заглавието е "На "Позитано" всичко вече е лично!"

Обвинявам Станишев, че БСП е натикана в ъгъла, казва председателят на БСП-София Румен Овчаров в интервю за "24 часа".

Овчаров се оттегля от председател в София, акцентира левият "Дума".

Над 1 млн. столичани бавно оглушават или подлудяват от силния шум, при който живеят денонощно.

Това пише "Труд", позовавайки се на данни от картата на София за определяне на акустичната среда. Изследването е направено на база тричасови измервания дневно (от 11 до 14 часа) с уреди на 69 точки по улиците в целия град.

59 на сто от столичани (по неофициални данни около 2 млн. души) са изложени на нива на шума над граничните стойности. Звуци над допустимите нива пък тормозят нощем 72,23 на сто от жителите на града.

100 процента от детските градини, болниците, училищата и обществените сгради вместо в тихи зони са сред шум над допустимите норми.

"24 часа" разсъждава как изглежда Румяна Желева до кандидатите за комисари на останалите членки на ЕС под заглавие "Шансът на България е в wild card" (термин от игрите на карти и тениса, даващ право на всяка карта или играч да бъде заменяна с всяка друга и означава и "неочаквано, непредвидимо обстоятелство.

Още на крилете на чудодейната победа на Ирина Бокова в ЮНЕСКО, правителството на Бойко Борисов отвори голяма уста и за европейски пост, искайки смятания за стратегически енергиен ресор в Европейската комисия, припомня Йовка Димитрова.

Според нея България има шансове за това, тъй като процедурата по подбора на еврокомисарите и разпределението на секторите е задкулисна.

Грози ни опасност да получим ресора многоезичие, който  ЕС ще се раздава като Черен Петър, пише Георги Готев в "Дума" под заглавие "Комисар цяла комисия проваля"

След положителния вот в Ирландия пред Лисабонския договор на ЕС остават само две препяствия - Прага и Варшава, отбелязва "Стандарт".

Чешкият посланик Мартин Клепетко казва пред изданието, че Конституционният съд, в който тече процедура след жалби от сенатори, трябва да се произнесе, което е в реда на конституцията и този факт трябва да бъде уважен.

Полският президент Качински вероятно ще подпише Лисабонския договор, след като се върне от посещението си в Румъния, казва полският посланик у нас Анджей Папиеж.

"Имаме голям потенциал", казва за отношенията Сърбия-България новият сръбски посланик у нас Александър Църквеняков. И допълва, че задачата му е да се даде допълнителен тласък за развитие.

"Труд" помества материал за него, отбелязвайки, че непрекъснато питат дипломата дали е българин.

Собственикът на срутената сграда в Прага ще обезщети с по 4000 евро семействата на загиналите, съобщи пише "24 часа", позовавайки се на чешкия сайт iDNES.

При трагедията на 2 октомври загинаха четирима строителни работници, сред които двама българи. Сградата е притежание на испанската фирма Galerie Sen.

Под заглавие "Командваме НАТО в Тирана и Скопие" "Труд" отбелязва с кореспонденции, че бригаден генерал Динчо Карамунчев и Валентин Гагашев са шефове на щабовете на пакта в Тирана и Скопие и учат двете столици как да влязат в ритъм с алианса.

Албания е отличник по участие в мисии, казва Карамунчев. На 13 октомври Македония ще представи националната програма за подготовка за членство в НАТО в Брюксел, където ще я оценяват, казва Гагашев.

По думите му македонската армия е от около 8000 души, военният бюджет е 1,76 на сто от брутния вътрешен продукт на страната.

Скандалният чешки художник Давид Черни, показал България като тоалетна в инсталацията "Ентропа" в Брюксел, идва в Пловдив с черния парцал, който символично закри тоалетната, пише "Труд".

Художникът ще донесе плата с частния си самолет в събота. Черни пристига за откриването на експозицията "Европейското изкуство 20 години след Желязната завеса", в която се включват 33-ма автори от различни държави.

Руснакът от арменски произход Сейран Арутюнян, който според "Левски" ги е измамил за псевдотрансфера в "Рубин", е пристигнал в България с виза по покана на "Титан" АС, собственик на ЦСКА, пише "Труд".

Той идва на 11 септември, като в следващите дни преговаря и в офиса на Тодор Батков за четирима "сини", и в клубната канцелария. На 19-и карето тръгна по фалшивия сигнал, прекара два дни в Москва, пропусна вечното дерби (0:2) и се върна един час след мача.

"Титан" изпрати поканата за този човек - познавам го, той е футболен мениджър, който обяви, че е готов да съдейства за продажба на наши футболисти, казва собственикът на ЦСКА Димитър Борисов.

"Запознахме се наскоро благодарение на дългогодишния партньор на "Титан" Сергей Ошинов. Двамата бяха в ложата на мача срещу "Фулъм". От никого не сме се крили. Какъв е проблемът и защо ме питате за него?", пита той.

"Знам, че като мениджър има интерес на българския пазар и нищо повече. С кого и за какво е преговарял - си е негова работа. Мога да говоря само за контактите, които е имал с ЦСКА", посочва Борисов.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@
Коментирай
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 

Не пропускай

<p>Жената, която <strong>спаси милиони</strong> животи </p>
Ексклузивно

Жената, която спаси милиони животи 

Преди 4 часа
<p>Вижте руския <strong>„Град на мъртвите”</strong></p>
Ексклузивно

Вижте руския „Град на мъртвите”

Преди 1 ден
Путин, ще остане ли или ще си тръгне
Ексклузивно

Путин, ще остане ли или ще си тръгне

Преди 18 часа
Светлана Бахчеванова
Ексклузивно

Как една българка променя три държави

Преди 58 минути
Какво не знаем за круизите
Ексклузивно

Какво не знаем за круизите

Преди 1 час
Бум на варицела в цялата страна
Ексклузивно

Бум на варицела в цялата страна

Преди 1 час
Къде е обявен жълт код за мъгла днес
Ексклузивно

Къде е обявен жълт код за мъгла днес

Преди 3 часа
<p>Жената, която <strong>спаси милиони</strong> животи&nbsp;</p>
Ексклузивно

Жената, която спаси милиони животи 

Преди 4 часа
DW: Когато Америка забрани алкохола
Ексклузивно

DW: Когато Америка забрани алкохола

Преди 15 часа
Путин, ще остане ли или ще си тръгне
Ексклузивно

Путин, ще остане ли или ще си тръгне

Преди 18 часа
<p><strong>Антъни Джошуа</strong> се срещна с Усик</p>
Ексклузивно

Антъни Джошуа се срещна с Усик

Преди 19 часа
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Водещи новини