Вестниците: Първанов и Борисов си стиснаха ръка
Източник: netinfo
26
Първанов и Борисов си стиснаха ръка, отбелязват  "Труд" и други всекидневници. Поводът е липсата на различия между държавния глава и министър-председателя по въпросите за сигурността.

Това се разбра след двучасово заседание на Консултативния съвет за националната сигурност. Двамата демонстрираха добро отношение един към друг. Съветът се бе събрал, за да обсъди проекти за Стратегия за националната сигурност, която трябва да бъде одобрена от парламента.

Под заглавие "Интеграция без арматура" седмичникът "Капитал" се занимава с ромите в България и подчертава, че държавата не влага достатъчно пари и усилия за истинско решение на ромския проблем.

В редакционен коментар, озаглавен "Прагматично за ромите", се казва: "Успешното включване на ромите ще намали престъпността и ще помогне на икономиката. Според едно изследване българският БВП ще се увеличи с 40%, ако по-мургавата част от населението започне да работи и плаща данъци. Накратко, интеграцията е въпрос не само на съчувствие и човещина, а и на прагматизъм."

"Няма мои и твои отпадъци или пътища", е заглавието над интервю в „Труд" с кмета на София Йорданка Фандъкова. Тя смята, че въпросът за софийските бали с боклук отново се политизира, защото предстоят избори.

Фандъкова коментира многото строителни обекти и задръстванията в София: "Вярно е, че движението е затруднено, има затворени и стеснени улици. Но там се работи, дори денонощно. Строим метро, ще започнем изграждането на кръстовища на две нива, които отлагаме, защото си правим сметка на последователността и задръстванията, въпреки че имаме осигурени средства...

Важна за нас е подкрепата на правителството за изграждането на Околовръстното шосе. Ще започне строителството от Симеоновско шосе до „Младост". Така през 2012 г. ще сме облекчили с около 70 000 автомобила дневно центъра на София", допълва кметът.

ЕК е поставила въпроса защо столичният завод за боклук няма да изгаря отпадъците, а те ще продължат да се возят из страната, съобщава „Сега". Това призна екоминистър Нона Караджова, уточнява изданието. Караджова беше провокирана от парламентарната трибуна от соцдепутата Михаил Миков, който попита вярно ли е, че има критично писмо от Брюксел, което застрашава съдбата на столичния завод за боклука.

Караджова призна, че един от сериозните въпроси, който безпокои Брюксел, е избраната технология. „Иска се доуточняване защо е избрана тъкмо тази опция, а не някоя друга. Въпросът, който ни е зададен, е защо няма инсенератор за изгаряне", каза Караджова, цитирана от „Сега".

Национално представителните организации на хората с увреждания имат принципно възражения срещу два аспекта на пенсионната реформа, казва в интервю за  "Новинар" Красимир Коцев, председател на Национален съвет на хората с увреждания и на Съюза на инвалидите в България.

Те са срещу увеличаването на осигурителния стаж с три години и срещу намерението на правителството да прехвърли плащането на инвалидните добавки за пенсия към Агенцията за социално подпомагане.

"Сега" пише на първа страница, че българите емигранти са превели 700 млн. евро на роднините си за последната година. Това е с 30% по-малко в сравнение с предишния период, или с около 300 млн. евро. Това е съобщил Петър Ганев от Института за пазарна икономика въз основа на данни на БНБ, уточнява изданието.

От средата на 2009 г. до средата на т.г. емигрантите са превели на близките си у нас 702 млн. евро, в същото време българите са пратили на свои роднини в чужбина 7,5 млн. евро. Преди 2009 г. тези пари са били по 1 млрд. евро на година, или около 2 процента от БВП.

НАП започва проверка на казуса с фирмите, които доскоро бяха свързани с евродепутата от „Атака" Слави Бинев, а сега са собственост на социално слаби роми, съобщава "Сега".

Обект на проверката са най-малко три физически лица и фирми. "Съмненията са за завличане на хазната с неплатени данъци и осигуровки чрез продажбата на фирми в предфалитно състояние на лица, от които данъчните не могат да вземат нищо.

"Костов води мръсна война срещу мен", казва в интервю за "Телеграф" лидерът на „Атака" Волен Сидеров

Той смята, че още от 2005 г. се е усещала озлобеност от страна на Иван Костов. „Озлоблението му срещу „Атака" обаче продължи и в сегашния парламент", допълва Сидеров и твърди, че  "народът иска най-накрая да получи информация кой какви ги е вършил по времето на прехода и да може да си направи изводите преди следващите избори".

„Костов иска да събори Борисов", допълва Сидеров в интервю за своя вестник "Атака".

"Монитор" съобщава, че "кралски архитект, лондонски възпитаник е победителят в конкурса „Българският Лувър". Състезанието за съвременен музеен център приключи, в надпреварата участваха 31 кандидати, а журито, начело с главния архитект на София Петър Диков, класираха на първо място предложението на архитект Янко Апостолов.

17 млн. лв. за най-бедните хора в България ще отпусне Европа, съобщава  „Стандарт". С помощите ще бъдат закупени хранителни продукти за най-нуждаещите се. Общо парите за бедни европейци, които съюзът ще даде, са 478 млн. евро.

Програмата действа и през тази година, като социалните пакети са раздаваха на три пъти от доброволци на Българският червен кръст. На пакетите с храна имат право хората, които отговарят на критериите за получаване на енергийни помощи, които в момента са около 258 000 души.

За да попаднат в тази категория, хората трябва да имат доход по-малък от 100 лв., уточнява „Стандарт".

„Дизелът и торовете удрят зърнопроизводството", отбелязва „Дума". Средно с 15-20% повече ще струват разходите на зърнопроизводителите за отглеждането на един декар пшеница от реколта 2011.

Причината са по-високите цени на дизела и на торовете в сравнение с миналата есен, каза председателят на Пловдивския съюз на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов, член на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).
Коментари 26
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

26 коментара
 
Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 6 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 6 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 10 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 11 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 12 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 12 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 12 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 12 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 13 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 13 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 13 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 13 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 13 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 14 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 14 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 14 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер