"Пари": ДДС пада до 17% през 2011 г.
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
0

Предколедно премиерът обеща 17% ДДС, пише под глава "Пари".

Бойко Борисов съобщи, че е възможно ДДС да бъде намален с 3 процента от 2011 г.

Премиерът потвърди и намерението на кабинета да вкара България в еврозоната. Това ще освободи огромен финансов ресурс, който в момента е застопорен, за да гарантира валутния борд, пише още изданието.

Правителството си е поставило амбициозната цел до две години и половина България да бъде приета за член на еврозоната, обявил Борисов на обяд с бизнесмени от Американската търговска камара и посланиците на държавите от ЕС, цитиран от "24 часа".

Според Борисов ползата е, че ще може да се ползва сегашният задължителен резерв от 6,8 млрд. лв., който гарантира сигурността на валутния борд, както и че ще има намаляване на лихвите по кредитите и по-голяма стабилност на банките.

Съдебната система няма да получи коледни заплати, научил "Дневник" от източници от финансовото министерство.

Ведомството на Симеон Дянков държа в напрежение магистратите до последно, като не превеждаше 24-те млн. лв., които съдебната система сама си определи за награди и допълнително материално стимулиране, отбелязва "Дневник".

Според вестника последният срок това да се случи е днес на обед, тъй като тогава ще спре да работи системата за бюджетни плащания СЕБРА и сметките на ведомствата ще се занулят.

Неофициално от министерството обяснили, че ВСС ще може счетоводно да начисли 13-а заплата във ведомостите за тази година, но реално може да я плати догодина от бюджета на системата за 2010-а.

Това прави изплащането на премиите на практика невъзможно, тъй като в бюджета на съдебната власт за 2010 г. не са заделени такива допълнителни средства, пише авторът.

Знам за седем отвличания, ще ви кажа за всичките, заявил Любомир Методиев-Гребеца пред съдия, информира "Труд".

Под глава вестникът извежда, че двама от "Наглите - 2" - братята Радослав (37 г.) и Димитър (42 г.) Лебешковски, са крали коли още под командването на убития висаджия Димитър Димитров-Маймуняка.

НАП проверява 261 футболисти от "А" Професионална футболна група, е друг акцент на вестниците.

Проверяващите ще съпоставят притежаваното от футболистите имущество с декларираните от тях доходи пред НАП, пише "Труд".

В друг материал вестникът пише, че заплатите футболистите от "А" група са скочили около 10 пъти, след като данъчните направиха ревизия на доходите им през септември и октомври.

Сега обявената средна заплата във футбола е 2400 лв.

Преди два месеца ревизиите откриха груби нарушения на данъчното законодателство - по-голяма част от футболистите са назначавани на минимални работни заплати от 240 лв., като допълнително са сключвани анекси към трудовите им договори, но те не са обявявани.

Време е да създадем институт за развитието на София, ако искаме и Столичният общински съвет и администрацията на новия кмет да покажем професионализъм в управлението на града, пише в "Труд" общинският съветник Иван Нейков.

И точно сега, в кризата, му е времето - заедно с прогнозите за бъдещите проблеми екипите, които институтът ще привлече, ще дадат предложения за нови приходи начини за изразходване на общинския бюджет, смята той.

Столицата ще се разраства на север, прогнозира един от доайените на съвременната ни архитектура арх. Лозан Лозанов в интервю за "Труд".

"Вярно е, че за по-добри квартали се приемат южните в подножието на Витоша, но алчността и безгрижието, с които се заселиха, постепенно им отнемат тази привилегия.

Още повече, че метрото дава допълнителна стойност на северната дестинация. Особено за средната класа, която рано или късно трябва да се появи", добавя той.

МВР придобива правото на пряк и постоянен достъп до трафичните данни на интернет доставчиците и мобилните оператори, което ще става чрез специален интерфейс, пише "Дума" на първа страница.

Така реши мнозинството в парламента, след като депутатите от ГЕРБ и "Атака" единствени с промени в Закона за електронните съобщения дадоха възможност вътрешното ведомство да има достъп до телефонните разговори и съобщенията по мобилни телефони, както и до интернет пощата на гражданите, уточнява изданието.

МВР ще получава тези данни след разрешение от съда. Органите на реда могат да ползват информация при разследване на престъпления, за които се предвижда до две години затвор, а не, както беше досега - пет.

Дълбоко съм убеден, че ни трябват структури, които дават възможност да съберем приходите от ДДС и акциз по-добре, отбелязва пред "24 часа" директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, попитан ще се прави ли силно митническо разузнаване.

По думите му това е въпрос на дебат, но трябва да почерпим опит от старите страни членки.

Държавата може да започне дела, за да вземе хотел "Хелиос" в Златни пясъци, който братята Милен и Георги Велчеви построили върху бивши общежития и около 6,7 декара от хотела били държавни.

Това предупредил областният управител на Варна Данчо Симеонов, цитиран на първата страница на "24 часа".

Голямо предлагане на търговски и офис площи очакват консултантите през 2010 г. - по данни на "Фортън" на пазара ще излязат около 700 000 кв. м в бизнес сгради и 416 000 кв. м в молове, акцентира "24 часа".

Според експертите наемателите в търговските центрове ще имат избор къде да се настанят, но много изпитват затруднения заради пониженото потребление и забавеното кредитиране за експанзия.

Бойко Борисов е настръхнал срещу нас, защото между 15 и 20 депутати от ГЕРБ искат да се откажат от партията или направо да напуснат парламента, твърди Янев пред "24 часа".

"И са заставяни по-скоро да напуснат. Защото не са съгласни с политиката на ГЕРБ", добавя той.

РЗС ще възстанови парламентарната си група с депутати от ГЕРБ и "Атака". Това обявил вчера лидерът на РЗС Яне Янев, цитиран от "Класа".

По думите му управляващите вече имали нов партньор и това е ДПС.

10% от храната, която се продава в магазините, съдържа генномодифицирани организми в пъти над нормата, пише "Телеграф" под глава.

Сред тези храни според изданието били шпек "Народен", наденица "Елит" и хляб "Златна Добруджа", които се купуват масово.

Няма да успеем да хабилитираме 1000 души заради новия закон, казва председателят на ВАК проф. Александър Федотов в интервю за "Телеграф".

Пенсионната възраст в България ще се увеличава до 65 години, съобщил вчера социалният министър Тотю Младенов, цитиран на първа страница от "Сега".

В момента мъжете у нас се пенсионират на 63, а жените - на 60 г. Планът е след 2011 г. да се направи 10-годишен график за промени в пенсионната реформа.

Догодина кабинетът планира да завърши 65 приватизационни продажби, в това число 15 пакета от дружества с над 50 на сто държавно участие и 50 миноритарни пакета.

Това съобщила заместник-министърът на финансите Ана Михайлова, цитирана от на първата страница на "Класа".

Според Михайлова основната част от постъпленията се очакват от приватизацията на "Булгартабак холдинг" АД, "Топлофикация София" ЕАД, ВМЗ ЕАД, "Кинтекс" ЕАД, "Слънчев бряг" АД и други.

Обсъждат се и възможностите остатъчните дялове в шест електроразпределителни дружества да бъдат предложени на БФБ през първата половина на 2010 г.

"Вярвам в Дядо Коледа, но не си пишем писма" е заглавието над интервю в "Стандарт" с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Няма вече континент без българска църква, казва пред вестник "Атака" министър Божидар Димитров.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 34 минути

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 1 час

Още пет области са с нови управители

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 2 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 2 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 2 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 3 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 3 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 3 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 4 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 4 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 4 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер

<p>&bdquo;Който разбие тази гробница, ще срещне смъртта от болест, която никой лекар не познава&ldquo;</p>

Проклятието на фараона: Води ли до смърт отварянето на гробница

Любопитно Преди 4 часа

Интересни и мистериозни факти за гробниците може да прочетете в следващите редове

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Събуждате се уморени с болки в цялото тяло?

Любопитно Преди 4 часа

Неправилната позиция на сън води до проблеми с гърба

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

Ще ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

България Преди 5 часа

Това обявиха на брифинг в Министерския съвет здравните власти

Русия арестува журналист на Forbes

Русия арестува журналист на Forbes

Свят Преди 5 часа

Задържането е по обвинение в разпространение на „невярна” информация за войната в Украйна

<p>Нова арт инсталация на мястото на бившия Мавзолей в София (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

На мястото на бившия Мавзолей в София: Пейки с формата на букви

България Преди 5 часа

Идеята на художника Красимир Терзиев - автор на проекта, е да се развие място, на което човек може мислено да се освободи от инерцията на ежедневието