"Новинар": 4000 лв. заплата за шефа на паяците в София
"Новинар": 4000 лв. заплата за шефа на паяците в София   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
7

Според челото на "Новинар" шефът на паяците в София е с по-висока заплата от премиера. 4077,45 лева е възнаграждението на управителя на поделение "Паркиране и мобилност" (бившата фирма "Паркинги и гаражи", която сега е част от Центъра за градска мобилност).

През последните две години Марчело Доковски се е подписвал под суми между 3800 и 4000 лв. Принципал на "Паркиране и мобилност" е Столичният общински съвет и именно той трябва да определя възнаграждението на управителя.

Преди няколко години заради подобен казус с много високи заплати в общинските дружества съветниците са заканиха, че ще орежат възнагражденията на шефовете, припомня изданието.

Меморандум за мерки, които да намалят цените на горивата, няма, пише "Дума". Оказва се, че засега договорките между правителството и "Лукойл" се крепят на джентълменско споразумение между премиера Бойко Борисов и Валентин Златев.

Това стана ясно на заседанието на икономическата комисия в парламента за цените на горивата.Участниците в дискусията бяха шокирани от липсата на такъв документ, който трябваше да бъде готов до края на работния ден още в сряда.

Само ден след като обяви, че замразява цените на горивата в бензиностанциите си, компанията "Лукойл" увеличи горивата, които продава на едро на други търговци и големи потребители, допълва "Дневник".

"Сега" посочва, че рафинерията е повишила заводската цена на най-продавания бензин А-95 с 3 ст.

"Фиксирането на крайната цена на горивата е абсолютна популистка мярка. Остава неясно дали "Лукойл" налага мораториум на цените в своите вериги бензиностанции, или мораториумът е на цените на едро, на които продава.

Ситуацията е абсурдна, тъй като Комисията за защита на конкуренцията години наред се бори с фиксирането на цени от производители и търговци на стоки, включително и на горива, а в момента мораториум се прави с държавна подкрепа", обобщава в своя анализ за "Пари" икономистът Лъчезар Богданов.

"168 часа" се включва по темата като посочва под глава: Средно 10 000 лв. получават шефовете на "Лукойл" у нас.

Това става ясно от справка в публикуваните финансови отчети на дружеството. Така например през 2008 г. за заплати директорите са си разпределили 1,171 млн. лева, а през 2009 г. възнагражденията се увеличават на 1,230 млн. лв., става ясно от годишните счетоводни отчети на "Лукойл".

Премиерът Бойко Борисов изненада депутатите с решението България да се включи в Пакта за еврото, информира "Сега". В изказването му пред парламента обаче имаше само общи приказки и никакви разяснения за плюсовете и минусите от наше членство в този формат, наричан още Пакт за конкурентоспособност.

Веднага след това Борисов замина за заседанието на Европейския съвет в Брюксел, който трябва да обсъжда документа.

Цените ще растат, прогнозира пред "24 часа" еврокомисарят Кристалина Георгиева.

"Правителствата трябва да се готвят да посрещнат предизвикателството от ръста на цените особено сред най-уязвимия слой от населението. Дългосрочното планиране може да омекоти проблема и да предотврати твърде висока или бързо растяща инфлация", съветва Георгиева.

Според еврокомисаря ако размириците в Арабския свят продължат ще се забави икономическото възстановяване и ще се отрази на перспективите за растеж и в Европа.

"Така че, японското бедствие и случващото се в Арабския свят са поредното доказателство, че трудно предсказуеми разрушителни събития могат не само да причинят щети и да вземат жертви, но и да засегнат световната икономика... Живеем във време на все по-нови технологии, но и все повече рискове и трябва да сме подготвени да ги управляваме разумно", призовава Георгиева.

"Замерят ни с доноси и лъжи за "Тракия", е заглавието над интервю в "Труд" с Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството.

"Според мен започна предизборната битка като партизанска война с хвърляне на прах и пепел в очите и категорично твърдя, че с "Тракия" се разработва сценарий", посочва Плевнелиев.

По думите му на обекта има взети 146 проби и четири институции носят отговорност за работата на него - строител, надзор, възложител, ДНСК.

"Тракия" до момента е най-проверяваният обект в България и отговаря на стандартите и нормите. И излиза един поръчков доклад в пълен синхрон с лъжливата теза на БСП, че магистралата се строи върху пепел, която се базира на манипулиран доклад и на нарочно допусната езикова грешка - не става въпрос за пепел, а за сгур", казва и министърът и допълва:

"За нас е недопустимо, че се вдига толкова много шум около политическа атака, базирана на манипулирани данни. Защо да си подавам оставката, министърът носи отговорност за това да се приоритизира един проект и да осигури съответното финансиране. Аз съм си свършил работата".

Бъдещето пред младите фермери с по-малки земеделски стопанства е да се обединят в кооперативи, отбелязва "Монитор" на първа страница. По този начин те ще бъдат по-конкурентни при произвеждането и реализацията на продукцията си и ще могат по-добре да я опазят от набезите на крадци през лятото.

За това призова селскостопанските производители министърът на земеделието Мирослав Найденов.

Разликата в електоралната подкрепа за ГЕРБ и БСП се топи, хегемонията на Бойко-Борисовата партия приключва и безалтернативната ситуация е на път да бъде променена. Извода направиха социолозите от "Галъп" въз основа на последното си изследване, отразени от "Сега".

За последния месец ГЕРБ губи още 3% и ако парламентарните избори бяха днес, за партията биха гласували 24,4%. В сравнение с март 2010 г. спадът е с цели 15,5% За сметка на това от февруари досега подкрепата за БСП е нараснала с 2% и днес социалистите биха взели 17,8%. Следват ДПС с 6,4%, Синята коалиция с 3,9%, а "Атака" удържа нивото отпреди година - 2,9%.

Пред "Телеграф" министърът на външните работи Николай Младенов твърди, че Муамар Кадафи ще падне като Слободан Милошевич.

"Кадафи отдавна трябваше да си тръгне, защото това, което причинява на собствения си народ е безумие. Въпросът обаче не е само в оттеглянето му, а как ще се структурира Либия след него", разяснява Младенов.

Според него политическата криза в страната може да се реши единствено след оттеглянето му. А това ще стане с натиска, който осъществява в момента международната общност. По думите на министъра най-важната дискусия, която трябва да се отвори на Европейския съвет, е какво се случва с Либия след Кадафи.

"Задачата, която трябва да си поставим, е да има политически процес, който да включва всички части от обществото в Либия. Те трябва да излъчат правителство, което да ги обединява. Само така може да се запази териториалната цялост на страната", категоричен е Младенов.

Гражданите, които от септември до края на януари са сменили настоящия си адрес, ще трябва в двумесечен срок да представят в общината документ за собственост в новото населено място, съобщава "24 часа".

Ако нямат такъв, ще трябва да удостоверят, че живеят там, с копие от договор за наем и писмено съгласие на собственика на жилището, подадено лично или нотариално заверено.

Ако не го сторят, адресните им регистрации ще бъдат заличени автоматично и те ще се водят на адреса, който са имали преди септември.

Коментари 7
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

7 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 3 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 3 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 7 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 8 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 9 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 9 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 9 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 9 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 10 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 10 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 10 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 10 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 10 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 11 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 11 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 11 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер